رسانه اقتصاد ترابری ایران

چهارشنبه, 27 بهمن 1400
وزیر راه و شهرسازی:

مرگ‌ومیرجاده‌ای‌مساله‌ای‌فرادستگاهی‌است

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه کشته شدن ۱۷ هزار نفر در جاده‌های کشور چیزی شبیه آمار کرونا است، گفت: در۱۰ سال گذشته برای تعمیر و نگهداری جاده‌های آسفالت کشور حتی یک ریال اختصاص داده نشده است.

به گزارش پایگاه خبری ترابران،رستم قاسمی در نشست کمیسیون ایمنی راه‌های کشور اظهار کرد: ما امروز مسئول حتی جان یک نفر در کشور هستیم و وقتی در تصادفات اتفاقی رخ می‌دهد که باعث مرگ یک نفر می‌شود، باید خود را سرزنش کنیم که نباید چنین اتفاقی رخ دهد.

به گزارش ایسنا، وی افزود: آمار تصادفات که در کشور وجود دارد، آماری غیر استاندارد است و برای کشور قابل قبول نیست و راهکارهایی که برای پیشگیری از این موضوع لازم است، باید در دستور کار قرار گیرد تا شاهد چنین آمار بالای تصادفات در کشور نباشیم.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تنظیم نامه‌ای برای رییس جمهور برای همکاری همه دستگاه‌های کشور جهت کاهش آمار تصادفات و مرگ و میرهای جاده‌ای گفت: کشته شدن ۱۷ هزار نفر در جاده‌های کشور نیازمند همراهی ملی است و باید همه دستگاه‌های پای کار بیایند تا این آمار کاهش یابد.

قاسمی عنوان کرد: مرگ و میر این تعداد در جاده‌های کشور، چیزی شبیه آمار کرونا و این آمار بسیار زیاد است و باید کاهش یابد. این مساله یک مساله فرادستگاهی است و صرفا به وظایف راه و شهرسازی بر نمی‌گردد.

وی با بیان اینکه جاده‌ها، خودروها و نیروی انسانی سه عامل تصادفات در کشور است، گفت: در بحث جاده‌ها خود را مقصر می‌دانیم و تا جایی که ممکن است تلاش خواهیم کرد بحث ایمنی راه‌ها را فراهم کنیم.

در۱۰ سال گذشته ریالی برای نگهداری جاده‌ها اختصاص نیافته است

وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: بیش از ۲۰۰ هزار کیلومتر جاده آسفالت در کشور داریم اما در ۱۰ سال گذشته برای تعمیر و نگهداری این جاده‌ها حتی یک ریال اختصاص داده نشده و این مساله خطرساز است.

قاسمی با اشاره به وجود حدود ۳هزار نقطه حادثه‌خیز در کشور افزود: جاده‌ها را نتوانسته‌ایم نگهداری کنیم و نمی‌توانیم نگهداری کنیم و این مساله بر روی آمار تصادفات بی تاثیر نیست. قرار است برای حل مساله نقاط حادثه‌خیز کشور با اولویت‌بندی عمل کنیم و منابعی را نیز برای این کار در نظر گرفته‌ایم.

وی ادامه داد: برخی از شهرها پرجمعیت هستند و امروز باید دارای محورهای دو بانده شوند و دیگر محورهای یک بانده پاسخگوی تردد این شهرها نیست. این کار، نیازمند منابع است و منابع فعلی راه و شهرسازی اصلا پاسخگو نیست اما امیدواریم با روش‌هایی بتوانیم مشکلات را مرتفع کنیم.

وزیر راه و شهرسازی گفت: فاصله عمر خودروها در دنیا با عمر خودروهایی که در محورهای کشور ما تردد دارند اصلا قابل مقایسه نیست. در کشور خودروهایی ۴۰ ساله وجود دارد که در جاده‌ها تردد می‌کنند و این مساله می‌تواند حادثه خیز باشد.

قاسمی عنوان کرد: عمر بسیاری از ماشین‌های مسافربری کشور مثل مینی‌بوس‌ها و اتوبوس‌ها در کشور تمام شده است اما ماشین‌های ۳۰ و۴۰ ساله در جاده‌ها تردد می‌کنند.

وی با اشاره به تصادف زنجیره‌ای در محور رامهرمز – بهبهان اظهار کرد: برخی از محورها دوبانده هستند اما گاهی تصادفات رخ می‌دهد و در این زمینه به ابزارهایی نیاز است که امیدواریم بتوانیم نسبت به تامین آن‌ها اقدام کنیم. امیدواریم بتوانیم در سطح ملی این مسایل را پیگیری کنیم تا بتوانیم تعداد تصادفات سالیانه را کاهش دهیم.

وزیر راه و شهرسازی گفت: بحث‌هایی در رابطه با نوسازی ناوگان حمل و نقل مطرح است اما تاکنون اقدام عملی و جدی در این زمینه انجام نشده و این ناوگان نیازمند نوسازی است.

قاسمی خطاب به رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گفت: در بحث سامانه‌های کنترلی مثل سپهتن هر همکاری که لازم است باید میان این سازمان و پلیس انجام شود تا این سامانه‌های کنترلی به سرعت اجرایی شوند و مانع بخشی از تصادفات شوند.

وی با بیان اینکه برای افرادی که تخلف می‌کنند حتما باید جرایم سنگین در نظر گرفته شود، افزود: بحث سامانه‌ها باید در دستور کار سازمان راهداری قرار بگیرد تا بتوانیم از ابزارهایی که امکان کاهش تصادفات وجود دارد استفاده کنیم.

 

منبع خبر:پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *