رسانه اقتصاد ترابری ایران

محیط زیست

چهارشنبه, 30 آذر 1401
گزارش سازمان ملل درباره تاثیر تحریم‌ها بر آلودگی هوای ایران؛

رنجی که محیط زیست از تحریم می‌برد

کارشناسان سازمان ملل با تاکید بر اینکه تحریم‌های آمریکا علیه ایران به مشکلات محیط زیستی در ایران و به‌ویژه آلودگی هوا در این کشور دامن زده، خواستار برداشته شدن این تحریم‌ها شدند.

به گزارش پایگاه خبری ترابران، کارشناسان مستقل منصوب شده از سوی سازمان ملل در جدیدترین گزارش خود که روز سه‌شنبه منتشر شده است، اعلام کردند که تحریم‌های آمریکا علیه ایران به محیط زیست این کشور آسیب می‌زند و مانع از آن می‌شود که همه مردم از حقوق خود برای سلامتی و زندگی به‌طور کامل برخوردار شوند و این تحریم‌ها به مسائل دیگری مانند افزایش آلودگی هوا کمک می‌کند.

بنابر گزارش ایسنا از وبسایت رسمی سازمان ملل، این کارشناسان در گزارش خود آورده‌اند که ایران نیز همانند بسیاری از کشورها مشکلات محیط زیستی دارد. تحریم‌ها نه تنها مانع از رسیدگی موثر دولت ایران به آنها می‌شود، بلکه به بدتر شدن چالش‌ها کمک می‌کند.

ارتباط تحریم با آلودگی هوای تهران

همچنین نوشته شده است که تعجبی ندارد تهران یکی از شهرهای آلوده جهان است،‌ زیرا تحریم‌های ایالات متحده، مردم را مجبور می‌کند تا استفاده از وسایل نقلیه قدیمی‌تر را که سوخت بیشتری می‌سوزانند، طولانی‌تر کنند. تحریم‌ها همچنین دستیابی ایران به تجهیزات و فناوری برای کاهش آلایندگی خودرو را غیرممکن می‌سازد.

این کارشناسان افزوده‌اند که تلاش‌های آمریکا برای اعمال تحریم‌های خود از طریق تهدید به مجازات شرکت‌های خارجی که در ایران تجارت می‌کنند، سبب شده تا خودروسازان خارجی این کشور را ترک کنند. بنابراین، ایران باید به موتورهای داخلی و سایر تجهیزاتی که نمی‌توانند از آخرین فناوری‌ها استفاده کنند، تکیه کند که این شرایط نیز موجب تشدید آلودگی هوا شده است.

عقب‌ماندگی در ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در سایه تحریم

به گفته کارشناسان مستقل سازمان ملل، تحریم‌ها همچنین باعث شده است که شرکت‌های انرژی خارجی از پروژه‌های ساخت نیروگاه‌های خورشیدی بزرگ در ایران، در مقیاسی که شرکت‌های داخلی قادر به انجام آن نیستند، صرف نظر کنند. این هم نتیجه تحریم‌ها است، زیرا مانع از سرمایه‌گذاری خارجی می‌شود.

همچنین در این گزارش آمده است که تحریم‌ها مانع از مشارکت دانشمندان ایرانی در پروژه‌های تحقیقاتی مشترک محیط‌زیست در خارج از کشور می‌شود و حتی ایرانیان را از دسترسی به پایگاه‌های اطلاعاتی آنلاین و دوره‌های آموزشی درباره مسائل محیط زیستی و پایداری بازمی‌دارد. بنابراین، آثار تحریم‌ها بر حق آموزش و بهره‌مندی از پیشرفت علمی مانع پیشرفت در بهبود محیط زیست ایران می‌شود.

به گفته این کارشناسان؛ بدیهی است که ایالات متحده محیط زیست پاک را طبق قوانین سازمان ملل به‌عنوان حقی می‌شناسد که سایر حقوق بشر را تحت تأثیر قرار می‌دهد اما تحریم‌ها علیه ایران با آنچه که به نظر می‌رسد موضع آشکار آمریکا در این زمینه است، تناقض دارد.

آنها افزودند که اکنون، زمان آن فرا رسیده است که تحریم‌هایی که مانع از توانایی ایران در بهبود محیط زیست و کاهش اثرات سوء بر سلامت و زندگی می‌شوند، کاهش یابند یا به‌طور کامل برداشته شوند تا ایرانیان بتوانند به حق خود برای داشتن محیط زیست پاک، حق سلامت و زندگی و سایر حقوق مرتبط با شرایط محیط زیستی مساعد دسترسی داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *