۱۴۰۵-۰۵-۱۹
مرداد ۱۹, ۱۴۰۵
مرداد ۱۹, ۱۴۰۵

پیام صادق به خبرنگاران؛ روایتگر باشید، نه دستاوردساز!

میز خبرنگاران این‌بار محل عبور نبود، محل توقف بود. فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، در بزرگداشت روز خبرنگار به‌جای تریبون رسمی، سر میز دبیران ماهنامه ترابران، ترابران آنلاین و روزنامه ایران نشست و نیم‌ساعت تمام، بی‌واسطه، شنونده دغدغه‌هایی شد که سال‌هاست میان رسانه‌های تخصصی حمل‌ونقل و بدنه دولت فاصله انداخته است.
وزیر راه و شهرسازی

فرزانه صادق سر میز رسانه‌های تخصصی؛

وقتی وزیر شنونده شد، نه سخنران!

نیم‌ساعت گفت‌وگوی بی‌واسطه وزیر راه با رسانه‌های تخصصی

وزیر راه و شهرسازی در حاشیه مراسم بزرگداشت روز خبرنگار، به همراه معاونان وزارتخانه در جمع اصحاب رسانه حاضر شد و برخلاف روال معمول مراسم‌های رسمی، به‌جای سخنرانی از پشت تریبون، میز به میز میان خبرنگاران گشت و با آنان به گفت‌وگو نشست. او در ابتدای این دیدار به‌طور جداگانه با حاضران احوال‌پرسی و روز خبرنگار را تبریک گفت، سپس در بخشی از این نشست، سر میز خبرنگاران و دبیران تحریریه ماهنامه ترابران، ترابران آنلاین و روزنامه ایران توقف کرد و نیم‌ساعتی بدون واسطه به دغدغه‌ها، مطالبات و انتظارات آنان گوش سپرد.

تخصصی‌بودن، محور اصلی گفت‌وگو

در جریان این نشست، نمایندگان ترابران بر یکی از ویژگی‌های متمایزکننده این رسانه تاکید کردند: حضور کارشناسان باتجربه حوزه حمل‌ونقل در تحریریه ماهنامه، می‌تواند مطالب کارشناسی و دقیقی را در اختیار تصمیم‌گیران قرار دهد که به‌طور مستقیم در تصمیم‌سازی‌های مهم بخش حمل‌ونقل کشور اثرگذار است. صادق نیز با استقبال از این رویکرد، بر ضرورت ترمیم ارتباط وزارتخانه با رسانه‌ها، به‌ویژه رسانه‌های تخصصی این حوزه، تاکید کرد و از آنان خواست با نگاهی واقع‌بینانه به روایت حقیقی جنگ و آسیب‌های آن بپردازند که به گفته او، در شرایط کنونی به روایتگری بیشتر از آنچه تاکنون پس از جنگ صورت گرفته، نیاز است.

دسترسی به آمار، دغدغه‌ای که شنیده شد

در همین نیم‌ساعت گفت‌وگو، خبرنگاران حاضر مسائلی را با وزیر در میان گذاشتند که مدت‌هاست دست‌وپاگیر کار رسانه‌ای در این حوزه بوده است؛ از جمله عدم دسترسی به‌موقع به اطلاعات از سوی برخی معاونان و مدیران. آنان یادآور شدند که نبود آمار و ارقام موثق و به‌روز، رسانه‌های تخصصی را در تنگنا قرار می‌دهد و همین خلأ، فضا را برای سوءاستفاده رسانه‌های خارجی از ابهامات موجود باز می‌گذارد.

موضوع دیگری که مطرح شد، وضعیت تولید داخل بود؛ صنعتی که در روزهای سخت کنونی بیش از هر زمان دیگری نیازمند حمایت است، اما همچنان با موانع و دست‌اندازهایی بر سر راه خود مواجه است که کمتر به آن پرداخته می‌شود. وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این مطالبات، بدون آنکه وعده‌ای کلی بدهد، متعهد شد این موضوعات را با تشکیل جلسات تخصصی با معاونان خود پیگیری کند و اعلام کرد این مسائل را با جدیت دنبال خواهد کرد.

تاکید بر همکاری بیشتر معاونان با رسانه‌ها

صادق در پاسخ به مطالبات خبرنگاران برای ارتباط مستحکم‌تر با مقامات دولتی و دسترسی به آمار و اطلاعات موردنیاز گزارش‌ها و مقالات تخصصی، اعلام کرد سازمان‌های زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی موظف‌اند با رعایت ملاحظات امنیتی، اطلاعات و آمار لازم را در اختیار رسانه‌های تخصصی قرار دهند تا اصحاب رسانه بتوانند در انعکاس درست وقایع و تحلیل دقیق آنها، وزارتخانه را یاری کنند. او بر سرعت عمل در این زمینه و پاسخگویی معاونان، مدیران کل سازمان‌ها و همراهی نزدیک روابط عمومی هر سازمان تاکید کرد. این تاکید در همان شب و در سخنرانی وزیر خطاب به معاونان و مدیران سازمان‌ها و شرکت‌های زیرمجموعه، در جمع خبرنگاران بار دیگر تکرار شد که صادق به‌صراحت از معاونان خود خواست همکاری بسیار بیشتر و بهتری با رسانه‌ها برقرار کنند.

روز خبرنگاران

او در جمع خبرنگاران خاطرنشان کرد: شما خبرنگاران قرار نیست دستاوردسازی کنید، بلکه باید آنچه را هست، روایت کنید. این دولت به دنبال آمارسازی نیست، اما آنچه را وجود دارد، نه به‌عنوان دستاورد دولت، بلکه به‌منظور حفظ یکپارچگی کشورمان، باید فریاد بزنیم. وزیر راه و شهرسازی در پایان این گفت‌وگو گفت: مردم ایران داغدار هستند و در این بزنگاه به همدلی نیاز داریم. به تصویر کشیدن این همدلی بسیار مهم است. باید صدای رسای این همدلی باشیم تا صداهایی را که دشمن می‌خواهد بلندتر از صدای همدلی مردم کند، تحت‌الشعاع قرار دهیم.

بهاره بوذری

اهدای دو کتاب تازه ترابران به وزیر

در فرصت این دیدار، بهاره بوذری، دبیر تحریریه ماهنامه ترابران، دو کتاب تازه منتشرشده مؤسسه ترابران را به وزیر راه و شهرسازی اهدا کرد: «شیرآهن‌کوه مردان»، زندگینامه چهارده چهره حوزه حمل‌ونقل، و «آشنای ره عشق»، روایتی از زندگی مهندس محمد عطاردیان. او همچنین درباره فعالیت‌های اخیر و برنامه‌های آتی مؤسسه ترابران در زمینه انتشار کتاب و ثبت تاریخ شفاهی حمل‌ونقل توضیحاتی ارائه داد.

صادق با استقبال از این اقدام و تقدیر از شخصیت‌های برجسته‌ای که زندگینامه آنها در این دو کتاب روایت شده، بر اهمیت ثبت تاریخ شفاهی حمل‌ونقل و بزرگداشت فعالان و کارآفرینان این عرصه تاکید کرد.

این نشست فرصتی فراهم کرد تا وزیر راه و شهرسازی طی گفت‌وگویی بی‌واسطه، ماهنامه ترابران را از نزدیک، به‌عنوان یکی از معدود رسانه‌های تخصصی مکتوب حوزه حمل‌ونقل و لجستیک، بیشتر بشناسد. امید می‌رود این دیدار با تداوم ارتباطات شکل‌گرفته، به همکاری نزدیک‌تر و گسترده‌تر وزارت راه و شهرسازی با رسانه‌های تخصصی این حوزه بینجامد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه