رسانه اقتصاد ترابری ایران

شنبه, 13 فروردین 1401
دبیر انجمن شرکت‌های راهسازی ایران:

6 هزار پروژه ملی و 80 هزار پروژه نیمه‌تمام استانی داریم

مدیرعامل شرکت فرعی گفت : حدود 6 هزار پروژه ملی نیمه‌تمام و 80 هزار پروژه نیمه‌تمام استانی داریم که دولت آنها را رها کرده است که باید از دست دولت و سازمان برنامه گرفت و به مسئولان استان‌ها سپرد .

مهندس علی آزاد دبیر انجمن شرکت‌های راهسازی ایران در گفتگو با خبرنگار ترابران با بیان اینکه طبق اعلام وزیر راه ، وضعیت ما در فرودگاه، راه‌آهن و راه‌ها نگران‌کننده است گفت : خرابی امروز نتیجه بی‌توجهی‌های فعلی دولت و ملت است، در وضعیت موجود، تک‌تک ما مقصریم چون ارزش این کارها را درک نمی‌کنیم.
وی افزود: مردم فکر می‌کنند راه مثل هواست ، همیشه باید باشد و هموار باشد و به دلیل فقر اقتصادی در جامعه قادر به پرداخت عوارض آزادراهی متناسب با هزینه انجام شده نیستند و دولت هم نمی‌تواند به تعهداتی که در این شرایط قبول کرده پایبند باشد.
دبیر انجمن شرکت‌های راهسازی ایران با اشاره به اینکه یکی از مشکلات ما در راهسازی علاوه بر عدم تخصیص بودجه، اقداماتی است که به صورت نسنجیده در کشور انجام می‌شود اظهار کرد : افزایش قیمت قیر از جمله کارهای نسنجیده است که پیشنهاد دادیم میزان قیر مورد نیاز پروژه های عمرانی کشور را با قیمت تمام شده متناسب با نرخ پایه اختصاص داده و سپس مازاد آن را صادر نمایند .
وی اظهار کرد : سازمان راهداری ده سال پیش 28 میلیون تن قیر برای روکش جاده‌ها مصرف کرده که این مقدار اکنون به 4 میلیون تن هم نمی‌رسد .
مدیرعامل شرکت فرعی راه با بیان اینکه افزایش 20برابری قیمت قیر طی ده سال مشکلات بسیاری به سازمان راهدای کشور و شرکتهای پیکانکار ایجاد و آسیب زیادی به راههای کشور وارد کرده است گفت : وقتی میزان مصرف آسفالت‌ در کشور برای نگهداری این سرمایه عظیم، به یک‌هشتم مقدار موردنیاز رسیده، باید آمادگی این را هم داشته باشیم که چند سال دیگر اکثر راه‌های ما غیرقابل استفاده ‌شوند.
وی افزود : با وضعیت ایجاد شده برای قیر و نیز با توجه به تورم وحشتناک در همه امور، هزینه یک ترمیم و روکش آزادراهی بیش از میزان کل سرمایه‌گذاری به‌روز شده شرکت آزادراهی مربوطه می‌شود و اصلا دیگر توان انجام آن را ندارند، مگر اینکه فکری اساسی برای این ترمیم روکش‌ها انجام شود.
دبیر انجمن شرکت‌های راهسازی ایران با بیان اینکه در مواجهه با افزایش مشکلات مرتبط با نرخ بالای قیر ، چون فرمانداریها و استانداری ها نیاز به قیر دارند ، در مجلس طرحی با عنوان قیر رایگان تصویب میکنند که زمینه ساز فساد است ادامه داد : باید بررسی کرد که نمایندگان مجلس در زمان تصویب این مصوبه ها به فکر کسب اقتدار خودشان یا حل مشکلات مردم هستند .
وی با اشاره به طرح‌های ناتمام عمرانی تاکید می‌کند: این اشتباهات و کم بودن بودجه‌ها ربطی به شرکت ساخت، پیمانکاران یا شرکت‌های مشاوره ندارد ، و بخشی مربوط به نمایندگان است که در موقع تنظیم بودجه به امید انجام کاری در استان خود، طرح‌هایی را به‌صورت کارشناسی‌نشده اضافه و بعد بودجه‌ کمی را برای آن تصویب می‌کنند و به شرکت ساخت فشار می‌آورند که این هم بودجه، حالا مناقصه برگزار و شروع کنید.
مدیرعامل شرکت فرعی با تاکید به اینکه حدود 6 هزار پروژه ملی نیمه‌تمام و 80 هزار پروژه نیمه‌تمام استانی داریم که دولت آنها را رها کرده است افزود : 80 هزار پروژه نیمه‌تمام استان‌ها را باید از دست دولت و سازمان برنامه گرفت و به مسئولان استان‌ها سپرد .
وی ادامه داد : باید کمیته‌ای شامل معاون فنی استاندار، رئیس سازمان برنامه استان، ذی‌حساب طرح عمرانی استان، نماینده وزارت اطلاعات و حراست در استان تشکیل شود و با توجه به اشرافی که این مسئولان محلی به پروژه‌های همان استان دارند، تصمیم لازم را به نحوی که صلاح می‌دانند از جمله واگذاری به افراد یا موسسات حتی با تغییر کاربری‌های لازم اتخاذ کنند و دولت و سازمان برنامه و بودجه هم و غم خود را مصروف 6 هزار پروژه نیمه‌تمام ملی کنند که این پروزه ها نیز باید با توجه به بودجه سالیانه دسته بندی شده و به بخشی از آنها که پیشرفت کمی داشته و احداث ضروری ندارند خاتمه پیمان دهند .
آزاد با تاکید به اینکه زمانی که پول داشتیم، مدت اجرای پروژه‌هایمان 24 ماه تا 36 ماه بود که الان به طور متوسط به 10 تا 13 سال رسیده است یادآور شد : در چنین شرایطی علاوه بر گرانتر شدن پروژه ، هزینه های لالاسری زیادی به پیمانگار تحمیل می شود که همه برخلاف منافع ملی است .
دبیر انجمن شرکت‌های راهسازی ایران با اشاره به بدهی 6 هزار میلارد تومانی شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور به پیمانکاران راهساز اظهار کرد : خوشبختانه در اثر پیگیری‌های انجمن و مقام عالی وزارت راه و شهرسازی و آقای دکتر خادمی معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، مقرر شده این بدهی به پیمانکاران پرداخت شود ولی متاسفانه سازمان برنامه و بودجه این مبالغ را به پرروژه های مورد بازدید ریاست جمهموری در سفرهای استانی اختصاص داده که امر کارساز و پسندیده ای نیست .
آزاد در پایان خاطرنشان کرد : وضعیت بهینه آن است که سازمان برنامه و بودجه با هماهنگی وزارت راه و شهرسازی و با در نظر گرفتن پیشرفت پروژه‌ها و مطالبات آنها، این مبالغ را به کلیه پیمانکاران بدهد، نه به پیمانکاران خاص! این هماهنگی از ضروریات پیشرفت بهینه کار است و باید نقش شرکت ساخت و وزارت راه و شهرسازی در تخصیص پروژه‌ها مدنظر سازمان برنامه و بودجه قرار گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *