رسانه اقتصاد ترابری ایران

ایمنی و ترافیک

یکشنبه, 16 اردیبهشت 1403
گردنه حاجی آباد
ضرورت اصلاح جاده‌ای که هر هفته شاهد تصادف مرگبار است؛

گردنه حاجی‌ آباد؛ قتلگاه رانندگان

گردنه حاجی آباد یا «گردنه مرگ» سال‌هاست جان رانندگان را می‌گیرد اما اراده‌ای برای استاندارد کردن این جاده وجود ندارد؛ یک فعال صنفی بخش حمل و نقل می‌گوید این گردنه به قتلگاه رانندگان تبدیل شده است.

به گزارش پایگاه خبری ترابران، «جاده مرگ» و «گردنه مرگ» نامی است که رانندگان برای گردنه حاجی‌آباد انتخاب کرده‌اند؛ گردنه‌ای که گرچه دوبار برای اصلاح آن تلاش شده اما همچنان قتلگاه رانندگان است.

۲۲۰ کیلومتر از جاده ترانزیتی بندرعباس – سیرجان كه یکی از پرترافیك‌ترین جاده‌های كشور است در استان هرمزگان واقع شده و تونل‌های دوقلو در ۲ كیلومتری شمال شهر حاجی‌آباد قرار دارد. رانندگان این گردنه را گردنه مرگ توصیف می‌کنند. چرا که در این محدوده شاهد تصادف‌های خونینی بوده‌اند که منجر به مرگ افراد زیادی در این محور شده است. غیراستاندارد بودن و شیب تند جاده علت تصادفات حادثه‌ساز و مرگبار این گردنه عنوان می‌شود.

خداداد بکرانی، فعال صنفی بخش حمل و نقل جاده‌ای هم در گفت‌وگو با ترابران این جاده را «قتلگاه رانندگان» توصیف می‌کند.

او از عدم توجه مسئولان به وضعیت مخاطره‌آمیز گردنه حاجی آباد گلایه دارد و می‌گوید: «متاسفانه به جاده بندرعباس رسیدگی نمی‌شود. چندین سال است که این جاده شاهد کشته‌های بسیاری در تصادفات رانندگی بوده است اما خبری از رسیدگی به این وضعیت نیست!»

به گفته این فعال صنفی بخش حمل و نقل، در هفته یک الی دو تصادف در این محور رخ می‌دهد و جان رانندگان همیشه در خطر است.

بکرانی در توصیف بیشتر این جاده می‌گوید: «این جاده در ۵ کیلومتری شهرستان حاجی آباد واقع شده که به گردنه دوقلوها معروف است. این گردنه به شهر حاجی آباد سرازیر می‌شود و شیب بسیار تیز و تندی دارد.»

او می‌افزاید: «وقتی تصمیم گرفتند که جاده را دوبانده کنند تا از حجم ترافیک آن کاسته شود، شیب خیلی عجیب و تندی به جاده دادند. این شیب با توجه به ماشین‌های سنگینی که از آنجا عبور می‌کند غیراستاندارد بود. بعد از مدتی کوه هم ریزش کرد و جاده را به سمت کوه انحراف دادند و جاده دو بانده را بستند.»

به گفته بکرانی؛ اجرای شیب تند در این جاده به اوایل دهه ۹۰ بازمی‌گردد که بعد از دو سال هم جاده بسته شد و دوباره به سمت جاده قدیم هدایت شد.

او توضیح می‌دهد: «بعد از اینکه کوه ریزش کرد، جاده را به سمت جاده قدیم و به زیر تونل‌‌ها انحراف دادند، بنابراین حدود ۵۰۰ تا ۱ کیلومتر شیب بسیار تندی ایجاد شده که قتلگاه رانندگان شده است.»

او یادآور می‌شود: «به جز ماشین‌ها، جان‌های بسیاری به خاطر این شیب تند از دست رفته است و هرچه رانندگان شکایت کرده‌اند، موثر واقع نشده است.»

بکرانی خاطرنشان می‌کند: «جاده دو بانده را به خاطر شیب بستند اما در جاده انحرافی شیب وحشتناک‌تر ایجاد کردند که منجر به اتفاقات بدتر شده است.»

این فعال صنفی بخش حمل و نقل از مسئولان می‌خواهد به وضعیت مرگبار این گردنه رسیدگی کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *