1404/06/28
2025-07-01
جولای 1, 2025
جولای 1, 2025

حمل‌ونقل جاده‌ای کشور؛ صدور ۳۷ هزار صورت‌وضعیت، جابه‌جایی ۳۷۶ هزار مسافر و هماهنگی کامل برای حمل‌ونقل حجاج

در حمل و نقل جاده‌ای کشور، صدور بیش از ۳۷ هزار صورت‌وضعیت تردد ناوگان، نشانگر حجم تردد بی‌وقفه سفرهای بین‌شهری است. بیش از ۳۷۶ هزار مسافر در مسیرهای جاده‌ای جابه‌جا شدند، که تأکیدی بر رونق بخش حمل‌ونقل عمومی در تابستان جاری است. استان‌های تهران، اصفهان و خراسان‌رضوی بیشترین سهم را داشتند. همزمان، عملیات جابه‌جایی حجاج بیت‌اله الحرام با استفاده از ۱۰۷۶ اتوبوس در حال انجام است. تاکنون بیش از ۳۳ هزار نفر از مرزهای زمینی وارد کشور شده‌اند و در شب گذشته، بیش از ۶۰۰۰ زائر با اتوبوس‌های بین‌شهری عازم مقصدهای اولیه خود شدند. طبق گفته روابط عمومی سازمان راهداری هیچ مشکلی در تامین ناوگان وجود ندارد و عملیات به صورت منظم در حال اجرا است.
حمل و نقل مسافر جاده ای

حمل‌ونقل جاده‌ای کشور با فعالیت‌های پرشتاب در فصل تابستان و عملیات‌ فراگیر اعزام حجاج

حمل‌ونقل جاده‌ای کشور با ارائه تازه‌ترین رویدادهای این حوزه از سوی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای از آمارهای تازه خود در راستای فعالیت‌های حمل‌ونقلی خبر داد. بر اساس گزارش‌های منتشر شده، در روز دوم تیرماه، بیش از ۳۷ هزار صورت‌وضعیت برای تردد ناوگان حمل‌ونقل عمومی بین‌شهری صادر شده است، که بیانگر حجم وسیعی از سفرهای داخلی در کشور است. در همین روز، بیش از ۳۷۶ هزار نفر با بهره‌گیری از ناوگان حمل‌ونقل عمومی بین‌شهری جابه‌جا شده‌اند، رقمی قابل توجه که نشان می‌دهد بخش حمل‌ونقل جاده‌ای همچنان موتور محرکه اصلی رفت‌وآمد مردم در مسیرهای مختلف است.

 

ظرفیت بالای نظام حمل‌ونقل جاده‌ای کشور

این آمار از سازمان راهداری نشان‌دهنده ظرفیت بالای تردد در جاده‌های کشور است که در این میان سازمان راهداری، نقش حیاتی در کاهش ترافیک، افزایش امنیت و بهبود خدمات سفر دارد. بر پایه داده‌های ذکر شده، استان‌های تهران، اصفهان، خراسان‌رضوی، فارس و بوشهر، به عنوان بیشترین مقاصد خروجی مسافران معرفی شده‌اند؛ مناطقی که در فصل سفرهای تابستانی، بیشترین فعالیت را داشته و نقش مهمی در رونق اقتصادی و گردشگری کشور دارند.

 

جابجایی بیش از ۳۳ هزار نفر از حجاج سرزمین وحی

در کنار این فعالیت‌ها، عملیات جابه‌جایی حجاج بیت‌اله الحرام از طریق مرزهای زمینی کشور در حال انجام است. براساس آمارهای سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، از زمان شروع ورود سریع زائران، تاکنون بیش از ۳۳ هزار و ۳۹۳ نفر با بهره‌گیری از ناوگان حمل‌ونقل عمومی جاده‌ای جابه‌جا شده‌اند. این عملیات عظیم با استفاده از ۱۰۷۶ دستگاه اتوبوس برون‌مرزی انجام شده است؛ که نشان می‌دهد برنامه‌ریزی کارآمد، تجهیزات لازم و همکاری مجموعه‌های مختلف در این حوزه، سازمان‌یافته و مؤثر بوده است.

مدیرکل دفتر حمل و نقل مسافر سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای؛ داریوش باقرجوان گفت: عملیات جابه‌جایی حجاج از زمان ورود به کشور با استفاده از ۱۰۷۶ دستگاه اتوبوس فعال در حوزه برون‌شهری، انجام شده است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: در سوم تیرماه، ۶۰۳۳ نفر از حجاج پس از ورود به کشور، با استفاده از ۱۵۳ دستگاه اتوبوس بین‌شهری به مقاصد اولیه سفر خود بازگشته‌اند.

در روزهای اخیر، بیش از ۶۰۰۰ زائر پس از ورود به کشور، با وسایل نقلیه بین‌شهری به مقاصد اولیه سفرهای خود رسانده شده‌اند. در این میان، سازمان راهداری اعلام کرده است، هم‌اکنون ۱۶۷ دستگاه اتوبوس دیگر در حال اعزام به مرزهای کشور است تا عملیات اعزام زائران با سرعت، و به شکلی منسجم انجام گیرد، و هیچ کمبود یا مشکلی در تأمین ناوگان برای جابه‌جایی حج گزاران مشاهده نشود.

طبق آمار و اخبار منتشر شده از روابط عمومی سازمان راهداری از این عملیات نشان می‌دهد که سیستم حمل‌ونقل عمومی کشور، در این مورد با برنامه‌ریزی دقیق، نظارت هوشمند، و هماهنگی‌های مستمر، توانسته در فصل حساس سفرهای حج، نقش کلیدی در تامین رفاه و امنیت زائران ایفا کند. همچنین، ایجاد سامانه‌های آنلاین استعلام و صدور مجوز، از جمله ابزارهای مهم در بهبود کارایی و کاهش خطاهای انسانی است که نقش بسیار مهمی در فرآیندهای اجرایی دارد.

 

اخذ استعلام اعتبار معاینه فنی ناوگان حمل‌ونقل از پورتال سازمان راهداری

از سوی دیگر، نهادهای مسئول بر استفاده حداکثری از ظرفیت مراکز معاینه فنی ناوگان سنگین تأکید دارند. بر اساس داده‌های جدید، در یک هفته اخیر، بیش از ۳۰ هزار دستگاه ناوگان سنگین برای دریافت معاینه فنی وارد این مراکز شده‌اند، که استان‌های اصفهان، خراسان‌رضوی و فارس بیشترین مراجعات را داشته‌اند. این اقدام ضمن تضمین سلامت فنی وسایل نقلیه، رعایت استانداردهای ایمنی و کاهش تصادفات جاده‌ای را تضمین می‌کند و نقش مهمی در ارتقاء سطح ایمنی سفرهای جاده‌ای دارد.

معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در این خصوص گفت: اخذ استعلام اعتبار معاینه فنی ناوگان بر اساس شماره پلاک و یا VIN وسیله نقلیه سنگین از سوی شرکت‌ها و مؤسسات حمل‌ونقل، از طریق مراجعه به پورتال سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای به آدرس tics.rmto.ir/login فراهم شده است.

مهدی خضری اظهار کرد: این اقدام با هدف تسریع و تسهیل در فرآیند حمل‌ونقل کالا و مسافر در حوزه بین‌شهری و افزایش ایمنی تردد ناوگان حمل و نقل عمومی بی‌شهری در سطح محورهای مواصلاتی کشور تردد می‌کنند و به استناد ماده پنج آئین‌نامه اجرایی تبصره یک ماده ۳۱ و ۳۲ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مبنی بر الزام شرکت یا مؤسسه حمل‌ونقل به صدور بارنامه یا صورت‌وضعیت و یا ارائه سایر خدمات برای وسایل نقلیه‌ای که برگ معاینه فنی معتبر از سوی مراکز مجاز برای آنها صادر شده باشد، صورت گرفته است.

طبق گفته خضری که در سایت سازمان راهداری منتشر شده شرکت‌ها و مؤسسات حمل‌ونقل موظف شده‌اند پیش از صدور اسناد حمل، با مشاهده برگ معاینه فنی و یا استعلام از سامانه یاد شده، از دارا بودن برگ معاینه فنی ناوگان فعال در حوزه کالا و مسافر اطمینان حاصل کنند.

 این مهم از سوی مراکز عمده بار که پذیرش ناوگان باری توسط آن‌ها ملزم به دارا بودن برگ معاینه فنی ناوگان است، باید مورد توجه و ملاک عمل قرار گیرد.

وی از به‌کارگیری همه ظرفیت مراکز معاینه فنی خودروهای سنگین سراسر کشور در راستای خدمات‌رسانی به رانندگان و مالکان ناوگان سنگین خبر داد و بیان کرد: در یک هفته گذشته، مراجعه ۳۰ هزار دستگاه ناوگان سنگین به این مراکز ثبت شده است.

 

ضرورت معاینه فنی در ارتقای ایمنی و کارایی حمل‌ونقل جاده‌ای 

در این میان، سازمان راهداری اعلام کرده است که تمامی ظرفیت‌های مراکز معاینه فنی در خدمت ارتقای صنعت حمل‌ونقل است و تاکنون هیچ کمبود یا اختلالی در تأمین ناوگان مورد نیاز برای جابه‌جایی زائران و مسافران وجود ندارد.

در مجموع باید گفت در حوزه حمل‌ونقل کشور دولت و نهادهای ذی‌ربط باید برای رسیدن به حمل و نقل ایمن‌تر و کاهش ترافیک  و سرعت بخشیدن در این حوزه برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تردر راستای توسعه و تقویت زیرساخت‌ها، بهره‌برداری از فناوری‌های نوین، و ارتقاء کیفیت خدمات طراحی و اجرا کنند. آینده این حوزه، نیازمند استمرار سیاست‌های هوشمند، سرمایه‌گذاری در فناوری‌های هوشمند، و آموزش مداوم نیروی انسانی است تا پاسخگوی نیازهای جامعه در سرعت، امنیت و راحتی سفر باشد.

این تحولات نه تنها نقش حیاتی در ارتقای زیرساخت‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور ایفا می‌کند، بلکه نشانگر عزم راسخ برای ساختن نظام حمل‌ونقل پایدار، موثر و امن است که در مسیر توسعه ملی نقش‌آفرین خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه