1404/11/24
1404-09-04
آذر 4, 1404
آذر 4, 1404

حضور ایران در اجلاس آیمو؛ فرصتی برای تثبیت جایگاه جهانی در حکمرانی دریایی

حضور فعال جمهوری اسلامی ایران در سی و چهارمین اجلاس مجمع سازمان بین‌المللی دریانوردی (آیمو) در لندن، فرصتی بی‌نظیر برای تثبیت جایگاه ایران در حکمرانی دریایی جهان است. سعید رسولی، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، با تأکید بر اهمیت این رویداد، گفت: "این اجلاس یکی از مهم‌ترین صحنه‌های تصمیم‌سازی در صنعت حمل‌ونقل دریایی است و ایران به‌عنوان کشوری با ظرفیت‌های عظیم دریایی، نقش سازنده‌ای در این فرآیند ایفا می‌کند.
آیمو

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با تشریح اهمیت حضور ایران در سی و چهارمین اجلاس مجمع سازمان بین‌المللی دریانوردی (آیمو) در لندن تأکید کرد که این نشست یکی از مهم‌ترین صحنه‌های حکمرانی دریایی جهان و فرصتی برای تثبیت نقش جمهوری اسلامی ایران در تصمیم‌سازی‌های بین‌المللی در این حوزه است.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، سعید رسولی روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در لندن بیان داشت: سی و چهارمین اجلاس مجمع آیمو، که بالاترین نهاد تصمیم‌گیری این سازمان محسوب می‌شود، یکی از رویدادهای بسیار مهم در عرصه حکمرانی دریایی جهان است. این اجلاس که به مدت دو هفته در مقر آیمو در لندن برگزار می‌شود، محل گردهمایی مقامات عالی دریایی کشورهای عضو است تا در خصوص آینده صنعت حمل‌ونقل دریایی، سیاست‌گذاری‌ها، مقررات و چالش‌های پیش‌رو بحث و تصمیم‌گیری کنند.

وی افزود: برای ما به عنوان کشوری با سابقه طولانی و ظرفیت‌های گسترده در حوزه دریانوردی و بندری، حضور فعال در این اجلاس اهمیت ویژه‌ای دارد. این فرصتی است تا مواضع جمهوری اسلامی ایران را در بالاترین سطح بیان کنیم، نقش سازنده خود را در تصمیم‌سازی‌های جهانی تثبیت نماییم و در راستای ارتقای جایگاه دریایی کشور گام برداریم.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به دستورکارهای این دوره از اجلاس مجمع آیمو اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین محورهای این دوره، انتخاب اعضای شورای آیمو برای دو سال آینده است. شورایی که در سه دسته A، B و C تشکیل می‌شود و در آن به‌ترتیب کشورهایی با بزرگ‌ترین ناوگان کشتیرانی، کشورهایی با بیشترین سهم در تجارت دریابرد و کشورهایی که دارای منافع ویژه دریایی و نقش منطقه‌ای هستند، حضور دارند و عملاً سیاست‌ها و تصمیمات کلیدی سازمان را در سال‌های پیش رو هدایت می‌کنند.

رسولی ادامه داد: در این اجلاس همچنین رهنمودهای استراتژیک شش‌ساله آیمو و برنامه اقدام دوساله آن مورد بررسی و تصویب قرار می‌گیرد. این اسناد به منزله نقشه راه آینده صنعت دریایی در سطح جهان هستند و حوزه‌هایی مانند توسعه فناوری‌های نوین، استانداردهای ایمنی، الزامات زیست‌محیطی و نحوه پشتیبانی از کشورهای در حال توسعه را پوشش می‌دهند.

وی تصریح کرد: رسیدگی به گزارش‌ها و پیشنهادهای شورا و کمیته‌های اصلی آیمو در زمینه‌هایی همچون ایمنی دریایی، جلوگیری از آلودگی، حمل‌ونقل کالا، استانداردهای فنی و آموزش دریانوردان از دیگر بخش‌های مهم این اجلاس به‌شمار می‌رود. تصمیماتی که در این سطوح اتخاذ می‌شود، مستقیماً بر نحوه فعالیت بنادر، شرکت‌های کشتیرانی و نظام آموزش دریانوردی در کشورهای مختلف، از جمله ایران، اثر خواهد گذاشت.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اهمیت جنبه مالی اجلاس گفت: تعیین بودجه آیمو نیز از موضوعات کلیدی این مجمع است، زیرا نحوه تخصیص منابع مالی این سازمان بر اجرای برنامه‌های عملیاتی، پروژه‌های همکاری فنی و میزان بهره‌مندی کشورهای در حال توسعه از ظرفیت‌های آیمو تأثیر مستقیم می‌گذارد.

وی با بیان اینکه سخنرانی رؤسای هیأت‌های کشورها در صحن مجمع یکی دیگر از بخش‌های محوری این رویداد است، افزود: این بخش فرصت بسیار مهمی برای بیان دیدگاه‌ها و دستاوردهای ملی و تأکید بر نقش کشورها در آینده دریانوردی جهان است. جمهوری اسلامی ایران نیز در این تریبون تلاش خواهد کرد تصویری شفاف از ظرفیت‌ها، اولویت‌ها و مطالبات خود در حوزه دریایی ارائه کند.

رسولی، پرداختن به موضوعات روز حوزه دریانوردی، به‌ویژه کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای را از دیگر محورهای برجسته اجلاس عنوان کرد و گفت: کاهش کربن و حرکت به سمت حمل‌ونقل دریایی سازگار با محیط‌زیست، امروز یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های جهانی است و صنعت دریانوردی نقش عمده‌ای در تحقق اهداف بین‌المللی کاهش انتشار دارد. به همین دلیل، نحوه تنظیم مقررات و زمان‌بندی اجرای این تعهدات برای کشورهایی مانند ایران که هم ناوگان فعال و هم ظرفیت‌های بندری مهم دارند، اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ابعاد دیپلماسی این رویداد خاطرنشان کرد: علاوه بر مباحث رسمی، حضور در چنین اجلاسی فرصتی بسیار ارزشمند برای توسعه «دیپلماسی دریایی» است که از جمله سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سیاست‌های دریامحور به‌شمار می‌رود. در حاشیه جلسات، دیدارهایی با وزرا، مدیران ارشد سازمان‌های دریایی و رؤسای هیأت‌های سایر کشورها خواهیم داشت تا همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه را تقویت کنیم، ظرفیت‌های بندری و دریایی کشور را معرفی نماییم و درباره پروژه‌های مشترک بحث و تبادل نظر داشته باشیم.

وی افزود: به‌ویژه در شرایطی که تحولات دریایی و حمل‌ونقل جهانی به‌شدت سریع و رقابتی شده است، این تعاملات می‌تواند مسیر توسعه بنادر، افزایش سهم ایران در حمل‌ونقل بین‌المللی، جذب سرمایه‌گذاری و بهره‌گیری از کریدورهای مهم ترانزیتی را هموارتر کند و جایگاه کشور را در زنجیره تأمین جهانی ارتقا دهد.

رسولی در جمع‌بندی سخنان خود تأکید کرد: ما با رویکردی فعال، سازنده و مبتنی بر تعامل مؤثر در این اجلاس حضور خواهیم داشت و پیام اصلی ما تأکید بر ظرفیت‌های گسترده ایران در حوزه دریایی، نقش محوری کشور در کریدورهای بین‌المللی و آمادگی برای حضور پررنگ‌تر در تصمیم‌گیری‌های جهانی است تا از این طریق، منافع ملی و حقوق دریایی جمهوری اسلامی ایران در بالاترین سطح ممکن پاسداری و تقویت شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه