1404/06/28
2025-07-01
جولای 1, 2025
جولای 1, 2025

تبریز در مدار ترمیم؛ آسمان ایران در آستانه بازگشت حجاج

تبریز؛ پس از حمله هوایی که باندهای فرودگاه بین‌المللی شهید مدنی تبریز را به شدت آسیب زد، عملیات بازسازی فوری و شبانه‌روزی آغاز شده است. مدیران وزارت راه برای نظارت میدانی به محل اعزام شده و تلاش‌ها برای بازگشت سریع فرودگاه به شرایط عملیاتی در جریان است. هم‌زمان با بازگشایی تدریجی آسمان نیمه شرقی کشور و ازسرگیری پروازهای بازگشت حجاج پس از وقفه ۱۳ روزه، نشانه‌های بازگشت آرامش به فضای هوایی ایران مشاهده می‌شود.
حمل و نقل هوایی ایمن

بازسازی فوری فرودگاه تبریز هم‌زمان با بازگشت تدریجی آرامش به آسمان ایران

در پی حمله هوایی اخیر که منجر به آسیب‌ جدی به باندهای پروازی فرودگاه بین‌المللی شهید مدنی تبریز شد، عملیات بازسازی این مرکز کلیدی حمل‌ونقل هوایی به‌صورت اضطراری و بی‌وقفه آغاز شده است. در حالی که مدیران ارشد وزارت راه و شهرسازی برای نظارت میدانی به محل اعزام شده‌اند، مسئولان محلی و کشوری از عزم جدی برای بازگرداندن فرودگاه به وضعیت عملیاتی در سریع‌ترین زمان ممکن خبر داده‌اند.

این تحولات هم‌زمان با بازگشایی تدریجی آسمان نیمه شرقی کشور و ازسرگیری پروازهای بازگشت حجاج پس از یک وقفه ۱۳ روزه رخ داده‌ است؛ وضعیتی که نه تنها نشان از تغییر شرایط امنیتی در فضای پروازی ایران دارد، بلکه بازتابی از تلاش گسترده برای حفظ انسجام شبکه حمل‌ونقل هوایی کشور در شرایط بحرانی است. از پروازهای بین‌المللی عبوری تا بازسازی اضطراری زیرساخت‌ها، نشانه‌ها حاکی از بازگشت تدریجی آرامش به آسمان ایران است.

بازسازی اضطراری فرودگاه تبریز پس از حمله هوایی؛ آغاز عملیات شبانه‌روزی بازسازی باندها

در ابتدای این گزارش ترابران می‌پردازد به موضوع بسیار مهم بازسازی فرودگاه تبریز. در پی آسیب جدی به باندهای پروازی فرودگاه بین‌المللی شهید مدنی تبریز در حمله اخیر، عملیات بازسازی این فرودگاه به‌صورت فوری و شبانه‌روزی آغاز شده است. وزارت راه و شهرسازی با اعزام مدیران ارشد به محل، بازسازی این زیرساخت کلیدی حمل‌ونقل هوایی در شمال‌غرب کشور را در اولویت قرار داده است.

محمد امیرانی، مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی کشور، در بازدید میدانی از این فرودگاه، ضمن تأیید آسیب به هر دو باند اصلی، اعلام کرد: «بلافاصله پس از اعلام آتش‌بس، عملیات بازسازی آغاز شده و به‌طور شبانه‌روزی در حال انجام است تا هرچه سریع‌تر امکان اعزام و پذیرش مسافران فراهم شود.»

در جریان این بازدید، امیرانی با بهرام سرمست، استاندار آذربایجان شرقی نیز دیدار و گفت‌وگو کرد. طبق اعلام مسئولان استانی، با هماهنگی صورت‌گرفته با وزیر راه و شهرسازی، روند ارزیابی خسارات، طراحی و اجرای بازسازی سطوح پروازی و دیگر زیرساخت‌های حیاتی حمل‌ونقل استان تسریع خواهد شد.

فرودگاه بین‌المللی تبریز یکی از مراکز مهم پروازی در شمال‌غرب کشور است که پس از حمله اخیر دچار اختلال عملیاتی شد. مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها با اشاره به اهمیت استراتژیک این فرودگاه، گفت: «در کوتاه‌ترین زمان ممکن، باندها بازسازی و فرودگاه به مدار عملیاتی بازخواهد گشت.»

این تحول در شرایطی رخ داده است که هم‌زمان، روند بازگشایی فضای هوایی کشور به‌ویژه در نوار شرقی نیز در حال انجام است و برخی پروازهای بین‌المللی، از جمله خطوط هوایی امارات و العربیه، پروازهای عبوری خود از آسمان ایران را از سر گرفته‌اند.

 

ازسرگیری پروازهای بازگشت حجاج به کشور پس از وقفه ۱۳ روزه؛ تحولات جدید در فضای هوایی ایران

در ادامه این گزارش هوایی ترابران می‌پردازد به ازسرگیری پروازهای بازگشت حجاج به کشور پس از وقفه ۱۳ روزه و تحولاتی که در فضای هوایی ایران رخ داده است.

پس از وقفه ۱۳ روزه در عملیات بازگشت حجاج ایرانی به دلیل محدودیت‌های ناشی از جنگ ۱۲ روزه، در نوار شرقی کشور، پروازهای بازگشت حجاج به کشور از روز پنج‌شنبه پنجم تیرماه با فرود نخستین هواپیما در فرودگاه مشهد از سر گرفته شد. این تحول مهم در شرایط پس از آرامش نسبی منطقه، امیدها برای بازگشت سریع‌تر زائران به وطن را افزایش داده است.

زهرا بختیاری، مدیرکل روابط عمومی شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما)، با اعلام آغاز مجدد پروازهای بازگشت از مدینه، گفت: «نخستین پرواز بازگشت از مدینه ساعت ۷:۳۰ صبح پنج‌شنبه در فرودگاه مشهد به زمین نشست و طبق برنامه، دومین پرواز نیز ساعت ۱۱ همان روز انجام شد.»

بختیاری با اشاره به وقفه ۱۳ روزه در عملیات بازگشت حجاج به کشور افزود: از ۲۱ خردادماه، هم‌زمان با آغاز جنگ ۱۲ روزه تحمیلی به کشور، محدودیت‌هایی در فضای پروازی ایجاد شد که به توقف موقت پروازهای بازگشت منجر شد و خوشبختانه با بهبود شرایط، عملیات بازگشت از امروز از سر گرفته شد.

مدیرکل روابط عمومی “هما” همچنین با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده برای بازگشت حجاج ایرانی به وطن خاطرنشان کرد: بر اساس تصمیم اتخاذ شده، انتقال حجاج استان‌های خراسان رضوی و خراسان شمالی به “هما” واگذار شده است.

بختیاری درباره انجام پرواز سایر ایستگاه‌ها گفت: در صورت صدور مجوز از سوی سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص بهبود شرایط پرواز، پروازها طبق برنامه انجام خواهند شد

 

پذیرش مجدد پروازهای بین‌المللی در نیمه شرقی کشور

در انتها ترابران می‌پردازد به از سرگیری بازگشت حجاج. هم‌زمان با ازسرگیری بازگشت حجاج، روابط عمومی وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد که از شامگاه چهارم تیرماه، فضای آسمان نیمه شرقی کشور برای پروازهای داخلی، بین‌المللی و عبوری بازگشایی شده بران .

مجید اخوان، رئیس مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی وزارت راه، ضمن تأکید بر بهبود شرایط ایمنی پرواز، از آمادگی شرکت هواپیمایی امارات برای ازسرگیری پروازهای عبوری و تجاری از مسیر آسمان ایران خبر داد.

وی بیان کرد: «با ارزیابی دقیق شرایط امنیتی و فنی، زیرساخت‌های هوایی نوار شرقی کشور به‌تدریج فعال شده و مسیرهای جدید پروازی عبوری طراحی شده‌اند.»

با این حال، محدودیت‌ها در سایر مناطق کشور به ویژه شمال، جنوب و غرب همچنان ادامه دارد و مجید اخوان، سخنگوی وزارت راه و شهرسازی، اعلام کرد که این مناطق تا ساعت ۱۴ روز شنبه هفتم تیرماه بسته خواهد بود. وی به شهروندان توصیه کرد که از مراجعه به فرودگاه‌های این مناطق از جمله مهرآباد و امام خمینی خودداری کرده و اخبار را تنها از منابع رسمی دنبال کنند.

همچنین گزارش‌ها حاکی از عبور تدریجی هواپیماهای خارجی از آسمان ایران است. پس از عبور هواپیمای فلای دبی، هواپیمایی العربیه نیز از آسمان کشور عبور کرد که نشانه‌ای از بازگشت آرام فضای هوایی ایران به شرایط عادی پس از دو هفته وقفه است.

در بخش بازگشت حجاج، اخوان با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، گفت: «روز جمعه ۶ تیر، یکی از پرترافیک‌ترین روزها برای بازگشت حجاج بود که ۱۰ پرواز مستقیم از مدینه به شهر مشهد انجام شد و بیش از ۲۵۰۰ زائر به کشور باز گشت.»

وی افزود که عملیات بازگشت هوایی تا دهم تیرماه ادامه خواهد داشت و بازگشت زمینی حجاج از مسیر عراق نیز به صورت منظم انجام شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه