جلسه سازمان راهداری برای حل معضل بومیگرایی در تهران برگزار و مقرر شد که دستورالعملی واحد از سوی سازمان راهداری برای استانداردسازی سامانههای حمل بار صادر شود تا معضل تبعیض در حمل بار رفع شود.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری ترابران، اعتراضها به بومیگرایی بالاخره به گوش مسئولان رسید و روز یکشنبه سازمان راهداری جلسهای برای حل این معضل برگزار کرد. این جلسه در تهران و با حضور مسئولان سازمان راهداری استانهای اصفهان، یزد، کرمان و برخی استانهای دیگر و همچنین تعدادی از فعالان صنفی برگزار شد.
در پایان جلسه مقرر شد که دستورالعملی واحد از سوی سازمان راهداری برای استانداردسازی سامانههای حمل بار صادر شود تا معضل تبعیض در حمل بار رفع شود.
همچنین مقرر شد کارگروهی مشترک در جریان فرایند کار سامانههای اعلام بار از جمله بیتا بار و سایر سامانههای داخل استانهای مذکور قرار بگیرد.
علاوه بر این هفته آینده نیز جلسهای بر پیگیری مصوبات جلسه یکشنبه برگزار خواهد شد که در آن جلسه از تعدادی از رانندگان و فعالان صنفی دعوت شده تا مطالبات خود را در حضور مسئولان بیان کنند.
نامه هشدارآمیز شرکت فولاد مبارکه اصفهان
همچنین شرکت فولاد مبارکه اصفهان طی دو نامه (تصاویر نامهها در انتهای متن موجود است) جداگانه به مدیرکل حمل و نقل کالا و شرکتهای حمل و نقل جادهای مواد اولیه نسبت به تبعیض در توزیع بار هشدار داده تاکید کرده است در صورت تخطی همکاری با شرکت متخلف متوقف خواهد شد.
در نامهای که شرکت فولاد مبارکه اصفهان خطاب به شرکتهای حمل ونقل جادهای مواد اولیه ارسال کرده آمده است: «پیرو ابلاغیه قبلی مدیرکل دفتر حمل و نقل کالا به مدیران کل راهداری و حمل و نقل جادهای استانهای کشور مبنی بر پرهیز از بومیگرایی لطفاً به گونهای برنامهریزی شود که توزیع ناعادلانه بار بین رانندگان صورت نگیرد. بدیهی است در صورت عدم رعایت مفاد ابلاغیه تجدیدنظر در ادامه همکاری با آن شرکت در خصوص خرید مواد اولیه از مناطقی که این ابلاغیه را اجرا نمیکنند تجدیدنظر خواهد شد.»
در نامه دیگر که شرکت فولاد مبارکه اصفهان خطاب به مدیرکل دفتر حمل نقل کالا نوشته، چنین آمده است: «با توجه به انعکاس گزارشاتی مبنی بر اعمال تغییرات غیرقانونی در سامانههای اعلام بار (بیتا و هزاربار) در مناطق سیرجان، زرند و یزد با رویکرد اولویتدهی به رانندگان بومی آن مناطق جهت دریافت بار که این موضوع نارضایتی رانندگان غیربومی را به همراه داشته است، دستور دهید اجرای دستورالعمل ابلاغی قبلی مبنی بر پرهیز از بومیگرایی درر تخصیص بار به صورت ویژه و اقدامات لازم جهت اصلاح سامانههای اعلام بار با رویکرد توزیع عادلانه بار بین رانندگان در اسرع وقت صورت گیرد.»
یک راننده کامیون و فعال صنفی که این خبر را به ترابران داد تاکید کرد: «هشدار شرکت فولاد مبارکه پس از صورت گرفته که به نامهها و ابلاغیههای قبلی توجه نشده و سیرجان و یزد بیشترین تخلف را در توزیع ناعادلانه بار دارند و بدتر از همه انجمنهای آنان هم از این تخلف حمایت و پشتیبانی میکند.»
او افزود: «آنها ادعا میکنند بار منطقه برای آنهاست در حالی که این طرز تفکر اشتباه است و نباید بومیگرایی شود. اگر قرار باشد ما هم به این طرز تفکر پایبند باشیم که رانندگان اصفهانی هم میتوانند ادعا کنند بار فولاد و ذوب آهن مال ماست! آیا با این روش سنگ روی سنگ بند میشود؟ با این طرز تفکر تکلیف رانندگان شهرهایی که کارخانههای بزرگ ندارند چه میشود؟»
او خاطرنشان کرد: «متاسفانه اشکال کار اینجاست که مسئولانی بر سر کار قرار میگیرند که خودشان چنین طرز تفکری دارند و تخصص هم ندارند. به همین دلیل است که سالهاست مشکل بومیگرایی وجود دارد و نهتنها حل نمیشود بلکه روز به روز هم بدتر میشود.»
این فعال صنفی اظهار امیدواری کرد وعدههایی که در جلسه روز یکشنبه سازمان راهداری برای حل معضل بومیگرایی داده شده عملی شود و تبعیضها در توزیع بار یک بار برای همیشه تمام شود.
او اضافه کرد: «نمیدانیم چرا با این وعده و وعیدها و وقتکشیها راننده مظلوم باید ضرر کند. همچنان رانندهها مقابل رانندهها قرار دارند. چرا قبل اینکه سامانهای جامع برای توزیع بار راهاندازی شود از یکی از همین سامانهها برای توزیع عادلانه بار استفاده نمیکنند که رانندگان این همه ضرر نکنند.»