رسانه اقتصاد ترابری ایران

حمل و نقل جاده ای

جمعه, 19 مرداد 1403
بومی گرایی
بحران از آنچه می‌بینیم نزدیک‌تر است؛

افزایش درگیری رانندگان کامیون به دلیل توزیع ناعادلانه بار

هنوز از شکستن شیشه ماشین یک راننده کامیون در سنگان و تجمع اعتراضی رانندگان اصفهانی مقابل فولاد مبارکه اصفهان مدت زیادی نگذشته اما درگیری‌ها به خاطر بومی‌گرایی و توزیع ناعادلانه بار روز به روز بیشتر می‌شود و فعالان صنفی از وقوع فاجعه ابراز نگرانی می‌‌کنند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری ترابران، در ماه‌های اخیر گزارش‌های متعددی از رانندگان کامیون مبنی بر افزایش بی‌رویه و غیرقابل تحمل انحصارطلبی، تبعیض و ویژه‌خواری تحت لوای بومی‌گرایی در بسیاری از معادن و کارخانجات فولادی اعم از  سنگ آهن، کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی و … در سراسر کشور و توزیع ناعادلانه بار توسط برخی شرکت‌ها و سامانه‌های اعلام بار مجازی دریافت شده و گزارش‌های میدانی نیز بر این پدیده جدید صحه می‌گذارند.

کمتر از یک ماه پیش حسینعلی ضیایی، راننده کامیون و فعال صنفی اصفهانی به ترابران خبر داده بود که تعدادی از رانندگان کامیون اصفهان در اعتراض به بومی‌گرایی و تبعیض در توزیع بار مقابل کارخانه فولاد مبارکه تجمع داشتند. آنان تاکید داشتند که یک بار خشکسالی و بار دیگر بومی گرایی آنان را بیکار کرده و معیشتشان را به خطر انداخته است.

شنبه این هفته نیز  رانندگان در اعتراض به عدم اجرای یکپارچه سیستم توزیع عادلانه بار مقابل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای اصفهان تجمع کرده و خواستار برخورد با متخلفان شدند.

تا کسی جانش را از دست نداده بساط بومی‌گرایی جمع شود

با این حال به نظر می‌رسد اوضاع همچنان بحرانی  و درگیری‌ راننده‌ها بر سر بارگیری رو به افزایش است. فرزاد محمدی، راننده کامیون و فعال صنفی با تایید این موضوع از وقوع فاجعه‌ای که منجر به از دست رفتن جان رانندگان باشد ابراز نگرانی می‌کند.

او به ترابران می‌گوید: «متاسفانه جنگی بین رانندگان استان کرمان، یزد و خراسان جنوبی بر سر بار شروع شده که ترس من به عنوان یک فعال صنفی این است که یک انسان بی‌گناه جان خود را در این درگیری‌ها به خاطر بومی‌گرایی از دست بدهد.»

محمدی می‌افزاید: «در روزهای اخیر اتفاق بد جدیدی که افتاد این بود که راننده‌ای اهل خراسان جنوبی می‌خواست در استان یزد بارگیری کند اما به او اجازه نمی‌دهند و درگیری به وجود می‌آید. اتفاق بدتر این بود که انجمن صنفی یزد به جای اینکه بی‌طرف باشد بار این آقا را تخلیه کرد!»

او اضافه می‌کند: «متاسفانه الان جبهه‌‌گیری از سمت خراسان جنوبی برای استان یزد هم شروع شده است که همه اینها نتیجه مدیریت غیرصحیح حمل‌ونقل است که باعث شده راننده‌ها به جان هم بیفتند.»

این فعال صنفی با انتقاد از اپلیکیشن‌های بومی توزیع بار می‌گوید: «متاسفانه اپلیکشین‌هایی که طراحی کرده‌اند باگ‌های زیادی دارد و می‌توانند در آن دست ببرند و بار را بین کسانی که می‌خواهند توزیع کنند. مثلا راننده یزدی در یک روز ۱۰ بار جابه‌جا می‌کند اما راننده خراسان جنوبی بعد از ۴۰ روز هم نوبت بار نمی‌خورد.»

محمدی می‌پرسد: «چرا باید چنین اتفاقی‌بیفتد؟ چرا کسی ناظر نیست و به این اقدامات خلاف قانون رسیدگی نمی‌کند؟ اگر در این درگیری‌ها نفرسرپرست خانوار جانش را از دست دهد چه کسی پاسخگو خواهد بود‌؟ آیا مسئولان می‌توانند شب راحت بخوابند؟»

او با تاکید بر اینکه قانون می‌تواند جلوی این اقدامات را بگیرد می‌گوید: «اپلیکشین‌ها طوری دستکاری می‌کنند که کد ملی افراد که در شهرستان زندگی می‌کنند را می‌گیرند و اگر یک اصفهانی نوبت بزند می‌تواند با کدملی‌اش ۴ نوبت بار جابه‌جا می‌کند اما یک نفر با کدملی خارج از اصفهان ۴۰ روز در نوبت می‌ماند. همین می‌شود که درگیری و تشنج به وجود می‌آید.»‌

اقدامات خلاف قانون انجمن صنفی‌ها

محمدی یادآور می‌شود: «چند روز پیش راننده گنابادی را در یزد مورد ضرب و جرح قرار دادند، چون غیربومی بود! این رفتار خیلی زشت است. متاسفانه انجمن آن شهرستان هم پشت راننده متخلف درآمد. انجمن صنفی باید حامی راننده‌ها باشد نه اینکه خودش تخلف کند و بومی‌گرایی را ترویج دهد.»

این فعال صنفی سپس خطاب به مسئولان می‌گوید: «اگر مسئولی صدای ما را می‌شنود تا اتفاق ناگواری نیفتاده کاری کند و جلوی فاجعه را بگیرد. وقتی درگیری و افراد عصبانی می‌شوند ممکن است اتفاقات ناگواری بیفتد. چه بسا تا الان هم اتفاقات ناگواری افتاده اما اگر خدایی ناکرده در این درگیری‌ها که هر روز هم بیشتر می‌شود راننده‌ای جان خود را از دست بدهد چه کسی پاسخگو است؟‌»

محمدی در پایان تاکید می‌کند که مسئولان تا فاجعه‌ای به بار نیامده بساط بومی‌گرایی و توزیع ناعادلانه بار را جمع کنند.

افزایش بی‌ضابطه ناوگان حمل‌ونقل کالا و به موجب آن کاهش بهره‌وری عمومی از یک طرف و همچنین عدم برخورد مناسب و مقتدرانه با رویه غیرقانونی بومی‌گرایی موجب افزایش روز افزون درگیری‌رانندگان کامیون شده است. از این رو ضروری است مسئولان هرچه سریع‌تر برای رفع این معضل اقدام جدی انجام دهند تا توزیع بار در کشور به روال سابق و بر اساس نوبت نه پارتی‌بازی و بومی‌گرایی برگردد.

تعداد دیدگاه‌ها: 2

  1. در این صنف افراد زیادی با گرایش های مختلف دینی، مذهبی، قومی، قبیله ای ووووو زندگی میکنند. توزیع عادلانه بار بین رانندگان و کامیونداران اینقدر سخته که زمینه شورش را فراهم میکنید؟

  2. یاد سرگذشت مردی افتادم که چند سال پیش در آمریکا با بولدزر به جان شهر خود افتاد. بخاطر ظلمی که برایش روا دشتند. مسئولان بترسند از روزی که کسی جان به لب شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *