رسانه اقتصاد ترابری ایران

سازمان بنادر و دریانوردی

یکشنبه, 21 آبان 1402
بخش خصوصی بندری از جزئی‌ترین درآمدها محروم می‌شود؛

سهم‌بری سازمان بنادر از درآمد انبارداری کانتینرهای خالی

دبیر انجمن بنادر ایران با اعلام سهم‌خواهی سازمان بنادر و دریانوردی از درآمد انبارداری کانتینرهای خالی، در نامه‌ای خطاب به معاونت امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر، لغو این رویه را خواستار شد.

به گزارش پایگاه خبری ترابران، محسن صادقی‌فر، دبیر انجمن بنادر ایران در نامه‌ای خطاب به جلیل اسلامی، معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی نسبت به سهم خواهی بنادر از درآمد انبارداری کانتینرهای خالی اظهار گلایه کرد و با انتقاد از اتخاذ تصمیمات دستوری برای بخش خصوصی به‌ویژه فعالان در حوزه امور بندری، خواستار لغو سهم‌خواهی سازمان بنادر و دریانوردی از درآمد انبارداری کانتینرهای خالی شد و نوشت: «سهم خواهی جدید از شرکت‌های طرف قرارداد با بندر خلاف قوانین و مقررات بندری و قراردادهای منعقده است.»

گفتنی است؛ ماجرا از آنجا آغاز می‌شود که در مردادماه اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان جلسه‌ای را با تعداد محدودی از نمایندگان شرکت‌ها منعقد می‌کند و در جلسه مطالبی را با عنوان سهم خواهی بندر از شرکت‌های خصوصی در حوزه کانتینر خالی مطرح کرده و در صورت‌جلسه اعلام کرده است که ترمینال‎های بندری موضوع جلسه را به همه شرکت‌های خطوط کشتیرانی اطلا‌ع‌رسانی کنند تا از تاریخ اول مهر‌ماه سازمان بنادر و دریانوردی به‎صورت علی‌الحساب 25 درصد از سهم انبارداری را سهیم شوند.

همچنین در آن صورت‌جلسه آورده شده است که همه شرکت‌ها در قراردادهای خود با خطوط کشتیرانی بازنگری کنند.

در همین ارتباط، محسن صادقی‌فر در نامه مذکور اعلام کرده است که نمایندگان شرکت‌های حاضر در جلسه صرفاً حضور فیزیکی داشتند و به‌هیچ‌وجه تصمیمات به‌صورت مذاکره‌ای نبوده و جنبه دستوری داشته است.

او در ادامه نوشته است که شرکت‌های کانتینری با توجه به وضعیت رقابتی شدید در بندر گاهی بین 60 تا 70 روز برای نگهداری کانتینرهای خالی تخفیف می‌دهند. همچنین نگهداری کانتینرهای خالی شرکت‌های کشتیرانی از الزامات اصلی بنادر جهت حمایت از صادرات است. در نتیجه، تصمیمات متخذه بدون توجه به مدل مالی، شرکت‌ها و فعالیت‌های بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران بندری را از جزئی‌ترین درآمدهای احتمالی محروم می‌کند.

ضرورت امتناع از تصمیمات خلق‌الساعه در بنادر

دبیر انجمن بنادر ایران نوشته است که اثرات نامطلوب این‌گونه تصمیمات و دستور اجرای آن از اول مهرماه منجر به افزایش هزینه‌های کالاهای صادراتی و اثرات نامطلوب بر روند صادرات کالا خواهد داشت که بدون شک سازمان بنادر و دریانوردی به‌عنوان حامی اصلی صادرات کشور راضی به این کار نخواهد شد.

صادقی‌فر در پایان آن نامه از آن معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی خواسته است که نسبت به لغو پروسه کاری آن نامه اقدام و دستور دهند تا از تصمیمات خلق‌الساعه در بنادر که نظم و نظام اداری مالی شرکت‌ها را دچار مشکل می‌کند، خودداری کنند.

گفتنی است؛ نامه دبیر انجمن بنادر ایران در شهریور ماه نگاشته شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *