شماره ۲۲۶ ماهنامه ترابران (ماهنامه اقتصاد ترابری ایران) با عنوان «آب رفتن!» در دیماه منتشر شد.
به گزارش پایگاه خبری ترابران، شماره ۲۲۶ ماهنامه ترابران (ماهنامه اقتصاد ترابری ایران) برای بازه زمانی دیماه با عنوان «آب رفتن!» در ۲۸۰ صفحه منتشر شد. در پرونده بزنگاه به بهانه تحریم اتحادیه اروپا و انگلیس علیه شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، گفتوگوها و گزارشهایی درباره توفیق یا ناکامی این تحریمها در محدود کردن فعالیت این شرکت و در نگاه کلان صنعت حملونقل دریایی ایران داشتیم.
نخستین گزارش حاصل، گفتوگوی خبرنگار ترابران با کاپیتان حمزه کشاورز، مدیرعامل اسبق شرکت حمل کانتینری کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران است که با عنوان «شکست و پیوست تحریم» منتشر و در آن به این پرسش پاسخ داده شده است که آیا تحریمهای اتحادیه اروپا قابلیت تنزیل شاخصهایی اقتصادی و تجاری شرکت کشتیرانی را دارد یا خیر.
در مطلب دیگری با عنوان «حق گرفتنی است»، خبرنگار ترابران پای سخنان دکتر سید قاسم زمانی، استاد حقوق بینالملل دانشگاه علامه طباطبایی و عضو کانون وکلای دادگستری مرکز نشسته است. او معتقد است که اگر ایران در برابر تحریمهای جدید دست روی دست بگذارد به نظر میرسد کاسهای زیر نیمکاسه است.
«فاتحان گوژپشت» نیز حاصل گفتوگوی خبرنگار ترابران با روزبه مختاری، عضو هیئتمدیره انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران است که اهمیت شرکت کشتیرانی ج. ا. ا در زنجیره تامین کشور و چگونگی فعالیتش با وجود تحریم را ارزیابی کرده و این شرکت را نبض اقتصاد لجستیک ایران خوانده است.
در گزارش دیگری، محمدحسین داجمر، مدیرعامل اسبق شرکت کشتیرانی ج. ا. ا میزان تاثیر این تحریمها را بر عملکرد آن شرکت، وابسته به جدیت کشورها و کنترلکنندگان در اجرا دانست. این گزارش با عنوان «وقتی آب میرویم!» منتشر شده است.
در واپسین گزارش این بخش با عنوان «راندن در امواج متلاطم»، گستردگی پیامدهای تحریم بررسی شده است که حاصل گفتوگو با خسرو سرایی، کارشناس حملونقل دریایی و لجستیک؛ یحیی ضیایی مهرجردی، دبیر اتحادیه مالکان کشتی ایران و کامیار منتصر، عضو کمیسیون مدیریت واردات اتاق ایران است.
در بخش پرونده با عنوان «سیسالگی»، با توجه به سیامین سالگرد تاسیس سازمان حملونقل و پایانهها، گزارشها و گفتوگوها با محوریت بررسی تاریخچه و عملکرد این سازمان است. در نخستین مطلب با عنوان «چابکی در گرو کاهش تصدیگری»، خبرنگار ترابران با مهندس مسعود خوانساری، یکی از مدیران نخست سازمان حمل و نقل و پایانههای کشور گفتوگو کرده است. او معتقد است که اصرار دولت برای تداوم فعالیتهای تصدیگرایانه در بخش راهداری هزینههای هنگفتی به کشور تحمیل میکند.
«ضعف حمل و نقل؛ خستگی راه» نیز عنوان گفتوگوی خبرنگار ترابران با مهندس ناصر بخارایی، یکی از روسای سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای و ناصر رزاقمنش، مدیرعامل جمعیت طرفداران ایمنی راهها است.
در گزارش دیگری که حاصل گفتوگو با محمدرضا کامیاب، یکی از مدیران کل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی سازمان راهداری است، گفته شده است که نبود اعتبارات کافی در وزارتخانه برای نگهداری راه، مقامات را به ادغام راهداری با حمل و نقل واداشت. این گزارش با عنوان «وقتی حمل و نقل در راه گم شد» منتشر شده است.
«دستاندازهای ادغام» نیز عنوان گزارش دیگری است که حاصل گفتوگو با جلال رستگاران یکی از اعضای تشکیلدهنده سازمان حمل و نقل و پایانههای کشور درباره اهداف سازمانی فراموششده در ادغام راهداری با حمل و نقل است.
در مطلب دیگری، خبرنگار ترابران با غلامحسین امیری به گفتوگو نشسته است. او گفته است که همه اختیاراتی که از سازمان حمل و نقل گرفته شده، باید به آن پس داده شود. این گفتوگو با عنوان «مرجعیت از دست رفته» منتشر شده است.
در بخش «گذرگاه» با عنوان «ناخوش احوال»، نخستین گزارش به ارزیابی پدیده شوم بومیگرایی و نتایج آن پرداخته است که با عنوان «بروز علائم ناخوشاحوالی» منتشر شده است.
«مطالبات غیرانتفاعی» گزارش کاملی از نشست مشترک همافزایی سمنهای فعال شهر تهران با ابتکار عمل و برنامهریزی ستاد سمنهای شورای شهر تهران و به میزبانی جمعیت طرفداران ایمنی راهها است.
«راه درمان اختلال حرکتی» نیز عنوان گزارشی از همایش روز جهانی یادمان قربانیان سوانح رانندگی با هدف «رانندگی ایمن، مسئولیت اجتماعی» است.
واپسین گزارش این بخش، درباره رویکرد سیستم ایمن است که یک راهبرد جامع برای مدیریت ایمنی راهها است. این گزارش با عنوان «لزوم جدیت در کنترل سرعت» منتشر شده است.
در بخش ایستگاه با عنوان «فرسایش نیرو»، نخستین مطلب، مقالهای به قلم محسن شفیعزاده و رسول محمدی درباره بحران کمبود کارگاههای تعمیرات اساسی واگنهای باری در کشور است. این مقاله با عنوان «پوسیدگی تا بیخ!» منتشر شده است.
«کار فروبسته لکوموتیو» نیز حاصل گفتوگوی خبرنگار ترابران با مجتبی لطفی، رئیس سابق کارگروه لکوموتیو انجمن شرکتهای ریلی درباره مشکلات شرکتهای مالک لکوموتیو است.
گفتوگوی دیگر خبرنگار ترابران با مهندس خشایار حسینی، مدیرعامل سابق شرکت الوند نیرو درباره واگذاری لکوموتیو به بخش خصوصی است که با عنوان «در ایستگاه دولت خبری نیست!» منتشر شده است.
«تهدیدات سایبری روی خط موازی» نیز گزارشی درباره نیاز حمل و نقل ریلی به پیشرفتهای مستمر برای مقابله با مهاجمان سایبری است.
در بخش اقتصاد کلان با عنوان «ناترازی»، به بهانه ارائه لایحه بودجه به مجلس، خبرنگار ترابران به منظور ارزیابی بخش حمل و نقل این بودجه به سراغ حمیدرضا فوری، رئیس کارگروه حملونقل مرکز پژوهشهای مجلس رفته است. حاصل این گفتوگو در گزارشی با عنوان «دخل حمل؛ خرج راه» منتشر شده است.
در گزارش دیگری با عنوان «غولهای بیمصرف» به این پرسش پاسخ داده شده است که چرا پروژههای عمرانی تکمیل نمیشوند و همچنان منابع را میبلعند.
«پرراهحل؛ اما غیرقابل حل!» نیز عنوان گزارش جامعی از کنفرانس بهینهسازی و بهرهوری انرژی ایران است که به همت کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران برگزار شد.
در گزارش دیگری، تاثیر سیاستهای رئیس جمهور جدید آمریکا بر تجارت و اقتصاد جهانی ارزیابی شده است. این گزارش با عنوان «برندگان و بازندگان اقتصاد ترامپی» منتشر شده است.
«تجارت در جهان پرآشوب!» نیز بر اساس گزارش آنکتاد درباره پیشبینیهای نگرانکننده تجارت جهانی در سال 2025 نگارش شده و چالشها و تهدیدهای تجارت جهانی در سال 2025 را برشمرده است.
در بخش فرودگاه با عنوان «ارتفاع پست»؛ نخستین گزارش یادداشتی به قلم خلیلالله معمارزاده، کارشناس و تحلیلگر ارشد صنعت هوانوردی درباره گزارش نهاد مشاورهای ترکیه با محوریت تحریمهای ایران و درسها و فرصتهای آن برای کشور ترکیه است که با عنوان «کاسبان تحریم هوانوردی ایران» منتشر شده است.
«ذرات دردسرآفرین!» نیر عنوان گزارشی از پنجمین سمپوزیوم سازمان هواپیمایی کشوری با همکاری اندیشکده اعتلای هوانوردی درباره چالشهای ایمنی در عملیات فرودگاهی است که نگاهی به چالش توفانهای شن و گرد و غبار برای عملیات فرودگاهی انداخته است.
واپسین مطلب این شماره، گزارشی ترجمهشده درباره چگونگی کاهش چشمگیر سوانح هوایی و عوامل موثر بر آن است که با عنوان «دستاورد فناوری؛ ایمنی پرواز» منتشر شده است.
♦شماره ۲۲۶ ماهنامه ترابران را میتوانید از باکس زیر دانلود کنید.
شماره ۲۲۶ ماهنامه ترابران، با فرمت PDF و حجم ۳۲ مگابایت