پس از انجام 18 ماه مطالعات مهندسی مقدماتی، عملیات اجرایی ساخت «راهآهن حفیت» آغاز شد. این خط ریلی مسیر جدیدی برای اتصال عمان و امارات متحده عربی به یکدیگر است.
به گزارش پایگاه خبری ترابران، پروژه راهآهن حفیت نقش مهمی در توسعه زیرساختهای حملونقل منطقه و تسهیل تردد مسافران و کالا بین دو کشور ایفا خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، مراسم امضای این قرارداد با حضور مقامات بلندپایه از جمله شیخ حمد بن زاید آل نهیان، عضو شورای اجرایی ابوظبی و دکتر بخیت سعید الکثیری، مدیرعامل شرکت دولتی اماراتی «سرمایهگذاری مبادله» برگزار شد.
با تکمیل مراحل قانونی و اخذ مجوزهای لازم طی یک ماه گذشته، قرارداد ساخت راهآهن عمان-امارات به امضا رسید و این پروژه 303 کیلومتری که نقش مهمی در توسعه روابط اقتصادی دو کشور ایفا میکند، وارد فاز اجرایی شد. پیشبینی میشود هزینه اجرای این پروژه 3 میلیارد دلار باشد.
در پی امضای توافقنامه سهامداری میان سه گروه از مجریان این پروژه شامل شرکت راهآهن الاتحاد امارات، شرکت ریلی عمان و شرکت سرمایهگذاری مبادله، ساخت این راهآهن جدید رسما آغاز شد. این خط ریلی بندر صحار در عمان را به ابوظبی در امارات متحده عربی متصل میکند و گامی مهم در جهت تقویت روابط و تبادلات تجاری بین دو کشور محسوب میشود،
همچنین به نظر میرسد که با بهرهبرداری از راهآهن جدید عمان-امارات، شاهد تحولی چشمگیر در جابهجایی مسافران بین دو کشور خواهیم بود.
کاهش 50 درصدی زمان سفر بین صحار و ابوظبی
قطارهای مسافربری دیزلی این خط با سرعت 200 کیلومتر در ساعت حرکت خواهند کرد که زمان سفر بین صحار و ابوظبی را به 1 ساعت و 40 دقیقه کاهش میدهد. این در حالی است که در حال حاضر، سفر با خودرو بین این دو شهر 3 ساعت و 25 دقیقه طول میکشد. علاوه بر این، مسافران میتوانند در 47 دقیقه با قطار از صحار به العین سفر کنند.
راهآهن عمان-امارات علاوه بر جابهجایی مسافر، خدمات حمل و نقل بار را نیز به مشتریان صنایع مختلف از جمله معدن، آهن و فولاد، کشاورزی و مواد غذایی، خردهفروشی، تجارت الکترونیک و پتروشیمی ارائه خواهد داد. در همین راستا، در آگوست سال 2023، تفاهمنامهای برای جابهجایی مواد اولیه به کارخانه فولاد جیندال در صحار به امضا رسید.
نقش کلیدی راهآهن حفیت در توسعه اقتصادی منطقه
همچنین تفاهمنامه مشابهی با شرکت (مجتمع صنعتی) واله برای حمل سنگ آهن و مشتقات آن از بندر صحار منعقد شده است. این اقدامات نشاندهنده نقش کلیدی این راهآهن در توسعه اقتصادی منطقه و تسهیل تجارت بین دو کشور است.
این پروژه با اتصال بنادر تجاری به شبکه راهآهن، به دنبال روانتر کردن فرآیندهای تجاری و افزایش کارایی زنجیره تامین خواهد بود که به نوبه خود، به کاهش هزینهها و تسریع در جابهجایی کالا بین دو کشور کمک خواهد کرد. همچنین دسترسی آسانتر بهوسیله راهآهن، زمینه را برای رونق گردشگری و گسترش فعالیتهای اقتصادی در دو کشور فراهم خواهد نمود.
پروژه راهآهن عمان-امارات فراتر از یک خط ریلی ساده، نمادی از همبستگی و همکاری دو ملت همسایه نیز است. این طرح، در واقع منافع عمان و امارات متحده عربی را به هم پیوند داده و وابستگی متقابل این دو کشور را در راستای توسعه و پیشرفت مشترک تقویت میکند.
منبع خبر: railjournal