سهراه جندالله در ۶۰ کیلومتری مرز مهران در همه ایام سال جان رانندگان و مسافران را میگیرد اما به دلیل افزایش ترافیک عبوری از این منطقه در ایام اربعین آمار تصادفات و تلفات انسانی در این منطقه بالاتر میرود. به همین دلیل، رانندگان از مسئولان راهداری میخواهند که برای از بین بردن این نقطه حادثهخیز شیبهای تند را اصلاح کند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری ترابران، سه راهی جندالله در چند کیلومتری مانده به مرز مهران به قتلگاه رانندگان تبدیل شده است. هرچند به تازگی ساخت یک میدان بیضی شکل قبل از این سهراه توانسته کمی از حادثهخیز بودن این مسیر کم کند اما همچنان سهراه جندالله جان مسافران را میگیرد.
شیب تند جاده، نبود روشنایی در شب و همچنین نبود رمپهای فرار باعث افزایش تصادفات در این مسیر شده است. به ویژه در ایام اربعین که تعداد خودروهای عبوری افزایش مییابد آمار تعداد تصادفات نیز در این منطقه نیز بالا میرود.
لزوم ترمیم شیبهای تند در سهراه جندالله
علی کیانی، رئیس اتحادیه مینیبوسرانی استان اصفهان و رئیس انجمن صنفی شرکتهای مسافربری لنجانات وضعیت سهراه جندالله را برای ترابران تشریح کرد و گفت: «راهداری یک میدان قبل از سهراه جندالله ساخته است اما هنوز هم این منطقه خطرناک است و تصادفات مرگباری روی میدهد، چون کل آن منطقه شیب تندی دارد و با وجود ساخت میدان هم وقتی ماشینها وارد میدان میشوند دید کافی ندارند.»
رئیس انجمن صنفی شرکتهای مسافربری لنجانات تاکید دارد که راهداری باید این شیب را ترمیم کند تا این نقطه حادثهخیز از بین برود.
ساخت رمپ فرار در سهراه جندالله یک ضرورت است
کیانی خاطرنشان کرد: «ساخت جاده انحرافی یا رمپ فرار در سه راهی جندالله یک ضرورت است، تا اگر خودرویی به دلیل شیب زیاد ترمز برید بتواند از مسیر خارج شود و با خودروهای دیگر برخورد نکند.»
او گفت: «تا الان تنها کاری که شده ساخت همان میدان است که حالت بیضی مانند دارد که بتوانند فاصله سهراه را ترمیم کنند که البته چندان موثر نبوده است. نمیتوان گفت ساخت این میدان هیچ تاثیری نداشته چون توانسته حدود ۳۰ درصد از تصادفات جلوگیری کند اما هنوز هم این منطقه بسیار خطرناک است چون علاوه بر شیب زیاد، در شب دید ندارد. «
کیانی با بیان اینکه برای اینکه این منطقه ایمن شود باید شیب تند آن ترمیم شود، یادآور شد: «بعضی ایام مانند اربعین که ترافیک بالا میرود، تصادفات هم بیشتر میشود. همچنین تعدادی از رانندگان به جاده آشنا نیستند و به ۶۰ کیلومتری مهران که میرسند، سرعت میگیرند و منجر به حادثه میشوند.»
او تاکید کرد که تصادفات در ایام اربعین در سهراه جندالله بیشتر میشود و هر سال در این نقطه تصادفات مرگبار به وقوع میپیوندد.
وضعیت خطرناک جاده اندیمشک-مهران
حسین فروغی، یک راننده اتوبوس دیگر هم از وضعیت بد جاده اندیمشک به سمت مهران گلایه کرد و به ترابران گفت: «ما که از اصفهان به سمت مرز مهران حرکت و زائران اربعین را جابهجا میکنیم تا قبل از اندیمشک مشکلی نداریم و جادهها نسبتاً خوب است اما از اندیمشک تا مهران جاده باریک میشود و پیچ و خمهای آن زیاد است. از این رو برای رانندگانی که سالی دو سه مرتبه در این مسیر رفتوآمد میکنند، مسیر خطرناکی است و میتواند منجر به تصادف شود چون با جاده آشنا نیستند.»
این راننده اتوبوس که چند روز گذشته شاهد چپ کردن یک دستگاه خودروی سواری در این مسیر بود که این خودرو متعلق به زائران اربعین بوده است، یادآور شد: «از سوی دیگر، اکثر سواریهای آنجا محلی هستند و متاسفانه اکثریت آنان هم نکات ایمنی را رعایت نمیکنند برای همین باعث تصادف میشوند.»
فروغی افزود: «کل مسیر از اندیمشک به سمت مهران حدود ۲۵۰ کیلومتر است که این مسیر ۲۵۰ کیلومتری وضعیت مناسبی ندارد. البته آسفالت آن نسبتاً خوب است اما جاده باریکی است و اگر دو اتوبوس همزمان به یک پل برسند شاید فاصله بین آنها ۲۰ سانتیمتر هم نباشد که خیلی خطرناک است. اگر یکی از رانندگان تبحر نداشته باشد یا خسته و خوابآلود باشد قطعاً با ماشین کناری برخورد میکند.»
این راننده اتوبوس با بیان اینکه کیفیت آسفالت این جاده نسبت به چند سال پیش خیلی بهتر شده است، گفت: «اما عرض جاده هنوز کم است. ماشینهای سنگین به جاده آشنا هستند و بیشترین حادثهها برای زائران و کسانی که سالی یکبار از این منطقه عبور میکنند میافتد. آنهایی که همیشه تردد میکنند به جاده آشنا هستند و کمتر برای آنان مشکل ایجاد میشود مگر اینکه با بریدن ترمز مواجه شوند.»