رسانه اقتصاد ترابری ایران

حمل و نقل جاده ای

شنبه, 24 شهریور 1403
کرایه کامیون
مشکلات رانندگان به بومی‌گرایی ختم نمی‌شود؛

تاخیر در پرداخت کرایه صدای رانندگان کامیون را درآورد

عدم پرداخت به موقع کرایه رانندگان کامیون از سوی باربری‌ها و صاحبان بار به یک غده سرطانی تبدیل شده که از یک باربری به باربری دیگر و از شهری به شهر دیگر سرایت کرده و تاخیر طولانی در پرداخت کرایه‌ها صدای رانندگان را درآورده است.

به گزارش پایگاه خبری ترابران، «بارنامه وجه نقد و از چک هم معتبرتر است» این جمله را رانندگان قدیمی خودروهای سنگین می‌گفتند. جمله‌ای که امروز دیگر چندان درست نیست. رانندگان خودروهای سنگین که در بخش حمل بار فعالیت می‌کنند از عدم پرداخت به موقع کرایه‌هایشان به ستوه آمده‌اند و می‌گویند باربری‌ها با استفاده از مشکلات موجود در حوزه حمل بار، کرایه‌ها را حداقل با ۱۰ روز تاخیر پرداخت می‌کنند و در این میان سود زیادی می‌برند.

فرزاد محمدی، فعال صنفی و راننده کامیون در گفت‌وگو با ترابران در این باره اظهار کرد: «در کنار بومی‌گرایی که مشکلات جدی برای رانندگان بخش حمل‌ونقل بار به وجود آورد، یکی دیگر از مشکلات و دغدغه‌های مهم امروز ما عدم پرداخت کرایه‌ها از سوی باربری‌ها به صورت منظم و به‌موقع است. متاسفانه وضعیت به گونه‌ای شده که اپلیکیشن‌های باربری‌ها علنا می‌نویسند که کرایه با تاخیر پرداخت می‌شود!»

او با طرح این سوال که در پشت‌صحنه چه اتفاقی افتاده است که باربری‌ها از بیان علنی پرداخت کرایه‌ها با تاخیر ابایی ندارند، توضیح داد: «اکنون باربری‌ها در رقابت با هم قرار گرفته‌اند. باربری‌ها چون نمی‌توانند مبلغ کرایه را در بارنامه دستاری کنند، اعلام می‌کنند که کرایه را با 10 روز تاخیر می‌پردازند. این در حالی است که همان ابتدا کمیسیون خودشان را نقد دریافت می‌کنند.»

محمدی با اشاره به اجبار رانندگان کامیون به حمل بار با هر شرایطی با توجه به وضعیت کمبود بار و مشکلاتی که بومی‌گرایی برای آنها ایجاد کرده است، گفت: «صاحبان بار و باربری‌ها از بی‌تدبیری‌ها و شرایط نامناسبی که برای حمل بار به وجود آمده سوءاستفاده می‌کنند و کرایه‌های رانندگان را با تاخیر زیاد می‌پردازند. واردات بی‌رویه ماشین‌های سنگین و بومی‌گرایی باعث شده بسیاری از رانندگان کامیون و ماشین سنگین مدت‌ها باری برای جابه‌جایی نداشته باشند. قرار نبود این همه ماشین سنگین وارد کشور شود. قرار این بود که یک کامیون از رده خارج شود و تسهیلاتی به راننده آن داده شود و کامیون وارداتی با قیمت منطقی به این فرد تحویل شود، اما متاسفانه این اتفاق نیفتاده است.»

این فعال صنفی با بیان اینکه بی‌تدبیری‌ها مامنی برای سوءاستفاده صاحبان کالا و باربری‌ها شده است، افزود: «آنها از شرایطی که رانندگان خودروهای سنگین گرفتار آن شده‌اند سوءاستفاده می‌کنند و وضعیتی شده که تقریباً همه اپلیکشین‌های حمل بار به واسطه از بین بردن اتحاد راننده‌ها اعلام می‌کنند که کرایه را با تاخیر می‌پردازند!»

پرداخت کرایه با تاخیر؛ دریافت نقدی کمیسیون!

او افزود: «سوالی که برای من راننده به وجود می‌آید این است که چرا این باربری کمیسیونش را با تاخیر از من نمی‌گیرد؟ از آن طرف یک حساب سرانگشتی نشان می‌دهد که باربری‌ها این وسط با نگه داشتن کرایه رانندگان چقدر سود می‌کنند؛ مثلا یک شرکت در تبریز ۳۰ بار از اصفهان برایش می‌رود که کرایه هر کامیون ۲۴ تا ۳۰ میلیون تومان می‌شود که در مجموع چیزی حدود ۳۰۰ میلیون تومان در همین یک مورد برای ۱۰ روز در حسابش می‌ماند و سود آن را دریافت می‌کند.»

محمدی اضافه کرد: «از آن طرف راننده کامیون پول همه چیز از گازوئیل تا روغن را باید نقدی پرداخت کند. یک راننده کامیون برای تعمیر خودرویش اگر ۱۰۰ میلیون وسیله نیاز داشته باشد باید حداقل ۷۰ میلیون آن را نقد پرداخت کند و باید اعتبار داشته باشید تا بتواند ۳۰ میلیون دیگر را اقساط کند. تازه برای همان باید معرف داشته باشد و با دردسرهای زیاد شاید بتواند همین مقدار کم را در چند نوبت پرداخت کند.»

این فعال صنفی با خطاب قرار دادن مسئولان گفت: «مسئولان صدای ما رانندگان خودروهای سنگین را بشنوند. چه دلیل دارد این غده سرطانی جا بیفتد و کرایه‌های ما با تاخیر زیاد پرداخت شود؟ در اصفهان برای بار اول یک باربری این کار را انجام داد اما به تبع آن آرام آرام باربری‌های دیگر شروع کردند و به رقابت با هم افتادند. الان هم دیگر همه آنها با تاخیر کرایه‌ها را پرداخت می‌کنند.»

او یادآور شد: «قبلا این‌گونه بود که وقتی بار را صبح در مشهد تخلیه می‌کردیم کرایه همان صبح در حسابمان بود اما الان دیگر با تاخیر واریز می‌کنند و مثل غده سرطانی به همه شهرها سرایت کرده است.»

این فعال صنفی با بیان اینکه چه زمانی قرار است محکم با این پدیده جدید برخورد کنند، گفت: «قدیمی‌های ما که عمری در این کار بودند می‌گفتند بارنامه وجه نقد است و بارنامه دولتی حتی از چک هم معتبرتر است ولی متاسفانه دیگر چنین کارایی ندارد و دردسرهای زیادی برای ما ایجاد کرده است. مسئولان باید پاسخ دهند چه کسی قرار است با سوءاستفاده‌کنندگان برخورد کند و رانندگان کامیون و ماشین‌های سنگین تا کی باید تاوان بی‌تدبیری‌ها را بدهند؟»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *