مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران درباره موضوع طراحی جای پارک جدید و اپلیکیشن موبایلی برای شناسایی محلهای پارک خودرو ارائه کرد.
به گزارش پایگاه خبری ترابران، شهریار افندیزاده، مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران درباره موضوع طراحی جای پارک جدید و اپلیکیشن موبایلی برای شناسایی محلهای پارک خودرو گفت: «مطالعات جامع پارکینگ شهر تهران از مدتها قبل شروع شده بود که به اتمام رسیده و هرساله بهروزرسانی انجام میشود.»
او با بیان اینکه برنامهریزی ویژه شهر تهران متناسب با سایر طرحهای توسعه حمل و نقل همگانی پایتخت است که معمولا در طرحهای جامع همه اینها با هم دیده میشود، اظهار کرد: «حدود ۹۸ هزار فضای پارک در 5 سال آینده باتوجه به توسعه حمل و نقل همگانی برای تهران نیاز است که این فضا خارج از فضای مربوط به پارکهای حاشیهای است.»
افندیزاده ادامه داد: «به همین منظور 3 اقدام عمده از جمله ایجاد پارکینگهای عمومی به صورت رمپی با 3800 فضای پارک عمومی، احداث پارکینگهای مکانیزه بهصورت آسانسوری در فضاهای کوچک و در آخر توسعه پارکینگهای مکانیزه و فضاهای جدید با سرمایهگذاری بخش خصوصی در حال انجام است که برآورد همه اینها حدود ۹۸ هزار جای پارک است که پیشبینی میشود در برنامه ۵ ساله تکمیل شود.»
او با بیان اینکه شهرداری منابعی برای این امر اختصاص داده است، خاطرنشان کرد: «آنچه مهم است سرمایهگذای بخش خصوصی است که مدلهای اقتصادی برای این کار در حال تدوین است. ۱۲۰ هزار پارک حاشیهای داریم که فعلاً بدون برنامه توسط شهروندان اشغال میشود. ساماندهی این تعداد فضای پارک در شورای ترافیک تصویب شده که مدیریت ۳۰ هزار فضای آن در منطقه ۱، ۴ و ۵ شروع شده است. اگر این تعداد فضای پارک ساماندهی بشود هم قابلیت رزرو دارد هم به سمت اشغال فضا در زمانهای کوتاه حرکت میکنیم.»
مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با تاکید بر اینکه آن ۹۸ هزار پارکینگ در کنار این ۱۲۰ هزار فضای پارک حاشیهای میتواند ساماندهی مناسبی برای مردم ایجاد کند، بیان کرد: «سعی شده تا از طریق سیستمهای هوشمند مدیریت پارکینگها انجام بگیرد. در دنیا فضاهایی که در شبکه معابر وجود دارد قابل مدیریت است.»
او تصریح کرد: «از طریق اپلیکیشن، زمان ویژه پارک خودرو برای شهروندان مشخص میشود. البته تعرفههایی که ویژه پارک در نظر گرفته شده بسیار کم است و حتی اگر پولی هم در این رابطه پرداخت بشود در جهت توسعه حمل و نقل همگانی است. چراکه با دوبل پارک کردن به نوعی ظرفیت شبکه معابر برای تردد را کاهش میدهیم. این طرح در دنیا از جمله طرحهای مهم ساماندهی تردد خودروهاست.»