محدوده جغرافیایی فعالیت کریدور میانی فراتر از مرزهای سنتی خود در حال گسترش است به صورتی که نخستین قطار بلوکی ازبکستان شامل ۵۴ کانتینر چهل فوتی حامل ۲۸ تن اوره از ترمینال خشک اول (FDP) در تاشکند به سمت برزیل حرکت کرد.
به گزارش پایگاه خبری ترابران، محدوده جغرافیایی فعالیت کریدور میانی فراتر از مرزهای سنتی خود در حال گسترش است. برای نخستین بار، ازبکستان به عنوان کشوری در مسیر کریدور میانی، قطار بلوکی خود را به برزیل ارسال کرد. این قطار که شامل ۵۴ کانتینر چهل فوتی حامل ۲۸ تن اوره است، هفته گذشته از ترمینال خشک اول (FDP) در تاشکند حرکت کرد. سفر این محموله پیشگامانه، نشاندهنده اهمیت فزاینده کریدور میانی در تجارت جهانی است.
مسیر این قطار از ازبکستان، ترکمنستان، آذربایجان و گرجستان عبور میکند. طبق گفته نماینده ترمینال خشک اول، در بندر پوتی، کانتینرها به یک کشتی منتقل میشوند تا از طریق دریا به بندر پاراناگوآ در برزیل حمل شوند. فرستنده این محموله تنها نماینده عملیات صادرات و واردات در صنعت شیمیایی ازبکستان است.
تخمین زده میشود که کل سفر بین ۶۰ تا ۷۰ روز طول بکشد، به طوری که انتظار میرود کانتینرها در مدت ۲۰ روز به پوتی برسند و مسیر دریایی حدود ۳۵ تا ۴۵ روز زمان ببرد.
این پیشرفت، اهمیت استراتژیک کریدور میانی را برجسته میکند. این مسیر نه تنها یک راه تجاری بین اروپا و چین است، بلکه پیوندی حیاتی برای کشورهای محصور در خشکی محسوب میشود تا بتوانند در شبکههای تجارت جهانی ادغام شوند.
کریدور میانی به کشورهای واقع در مسیر خود امکان میدهد تا شبکههای تجاری خود را گسترش دهند و به بازارهای جدید دسترسی پیدا کنند، و از این طریق پتانسیل اقتصادی خود را افزایش دهند.
این محموله نقطه عطف مهمی را رقم میزند و پتانسیل کریدور میانی را در تسهیل ارتباطات تجاری متنوع و گسترده نشان میدهد. افزایش کارآمدی و ماهیت پویای کریدور میانی با گسترش جغرافیایی فرستندگان کالا به خوبی نمایان شده است.
رئوف آقامیرزایف، یک کارشناس حمل و نقل، اظهار کرد که این موضوع در واقع به جغرافیای صادراتی کشورهای فرستنده کالا در مسیر کریدور میانی مربوط میشود.
او تأکید کرد که باید به این نکته مهم توجه داشت که کریدور میانی فقط برای حمل و نقل کالا بین چین و کشورهای اروپایی نیست، بلکه کشورهای آسیای مرکزی را نیز که دسترسی مستقیم به دریا ندارند، شامل میشود.
آقامیرزایف افزود: «این موضوع به توانایی کشورها در انجام عملیات صادراتی با سایر کشورهای جهان مربوط میشود. به نظر من، این خبر خوبی است و نشاندهنده کارآمدی کریدور میانی، افزایش پویایی حمل بار و گسترش جغرافیایی فرستندگان کالا در هر دو جهت است.»
کارشناس حمل و نقل گفت:« نکته جالب این است که ارسال بار از ازبکستان در آسیای مرکزی به آمریکای جنوبی، اهمیت کریدور میانی را بیش از پیش ثابت میکند. من معتقدم این نوع حمل و نقل کالا، اهمیت سرمایهگذاریهای انجام شده و کارهای صورت گرفته تا به امروز را تأیید میکند.»
آقامیرزایف تاکید کرد: «در آینده، با توجه به افزایش حمل و نقل کالا، نیاز به اجرای سریعتر کارهای در حال انجام وجود دارد. برخی مناطق نیاز به تعمیرات اساسی دارند و زمان آن رسیده که به این موارد رسیدگی شود. با تعمیر سریع این مناطقی که سالها مورد استفاده بودهاند، میتوانیم زمان ترانزیت را کاهش داده و جذابیت مسیر را افزایش دهیم. »