رسانه اقتصاد ترابری ایران

ماهنامه ترابران

شنبه, 3 آذر 1403
با عنوان «نامیزان»؛

شماره آذر ماهنامه ترابران منتشر شد

شماره 225 ماهنامه ترابران (ماهنامه اقتصاد ترابری ایران) با عنوان «نامیزان» در آذرماه منتشر شد.

به گزارش پایگاه خبری ترابران، شماره 225 ماهنامه ترابران (ماهنامه اقتصاد ترابری ایران) برای بازه زمانی آذرماه با عنوان «نامیزان» در 168 صفحه منتشر شد. در پرونده بزنگاه این شماره با عنوان «نابرابری» ابعاد گوناگون پدیده شوم بومی‌گرایی در حمل‌ونقل جاده‌ای و تخصیص بار به رانندگان از زبان فعالان بخش حمل‌ونقل جاده‌ای بار بررسی شده است. به این ترتیب، در نخستین گزارش، با عنوان «همه عوامل شیوع یک ویروس» خبرنگار ترابران به گفت‌وگو با پیمان مقدم، معاون دفتر حمل‌ونقل کالای سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای پرداخته که او گفته است دستگاه‌های استانی با تصمیمات خودسرانه، بومی‌گرایی را در برخی مناطق کشور تقویت می‌کند.

«بار بهشتی از من، بار جهنمی از تو!» نیز گزارشی حاصل از مصاحبه خبرنگار ترابران با سیدجلال موسوی، نایب‌رئیس کانون کامیون‌داران کشور است که می‌گوید بومی‌گرایی، رانندگان غیربومی را که روزها منتظر بارگیری نشسته‌اند، نقره داغ می‌کند.

در گزارش دیگری از این پرونده، چرایی بروز پدیده بومی‌گرایی و آسیب‌های ناشی از آن در حوزه حمل بار را از زبان رضا رستمی، رئیس هیئت‌مدیره کانون انجمن‌های صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل داخلی با عنوان «قوانین خشکیده بر کاغذ» می‌خوانید.

آخرین گزارش این پرونده با عنوان «حق‌کشی و خط‌کشی» به بررسی پدیده بومی‌گرایی از نگاه خداداد بکرانی، حسن رسول‌پور و فرزاد محمدی از فعالان صنفی حمل‌ونقل جاده‌ای پرداخته است.

در پرونده زیرساخت با عنوان «زخم بستر»، دلایل اجرایی نشدن سند آمایش مراکز لجستیکی پس از 6 سال در میزگرد ترابران با حضور دکتر مهدی صفری‌مقدم، مدیرکل سابق طرح جامع حمل‌ونقل و مجری تدوین سند آمایش مراکز لجستیک کشور و دکتر خسرو سرایی، کارشناس ارشد حمل‌ونقل و ترانزیت بررسی شد که «پیشروی در عقب‌ماندگی» حاصل این میزگرد است.

«از چهلستون تا شاهچراغ» نیز گزارش مفصلی از جزئیات تکمیل ابرپروژه آزادراه اصفهان- شیراز؛ حلقه‌ای از زنجیره کریدور شمال-جنوب است.

«ارزش‌های فراموش‌شده راه» نیز گزارشی از همایش و نمایشگاه قیر و آسفالت است که گویای وضعیت نامناسب راه‌ها در کشور است.

در پرونده «فرودگاه» با عنوان «فرود اجباری»، گزارش «قفس هما چگونه می‌شکند؟» حاصل مصاحبه خبرنگار ترابران با دکتر مجتبی اشراقی آرانی، استادیار دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران است که به بررسی تحریم هواپیمایی پرآوازه ملی توسط اتحادیه اروپا پرداخته است.

در گزارش دیگری از این پرونده با عنوان «شمشیری دولبه»، امکان اجرایی شدن شیوه‌نامه تایید تامین‌کنندگان قطعات هواپیما در شرایط تحریم در گفت‌وگو با مهندس محمد شالفروش، دبیر کانون متخصصان مهندسی تعمیر هواپیما و همچنین یکی از تامین‌کنندگان قطعات مورد نیاز این صنعت بررسی شده است.

در پرونده گذرگاه با عنوان «بیرون از گود»، «بازاندیشی در میانه میدان» چشم‌اندازی از کریدور میانی و ظرفیت‌های لجستیکی و ترانزیتی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در نوار شمال ایران به دست می‌دهد.

همچنین «… سوخت‌وسوز ندارد!» نیز مقاله‌ای درباره کریدور اقتصادی هند- خاورمیانه- اروپا آن هم یک سال پس از مطرح شدن این ابتکار است.

در پرونده فرمان با عنوان «تنظیم بازار»، نخستین گزارش دلایل مخالفان و موافقان عرضه خودرو در بورس کالا را در گفت‌وگو با بابک وفایی، کارشناس ارشد صنعت و بازار خودرو و امیرحسن کاکایی، کارشناس صنعت خودرو و استاد دانشگاه علم و صنعت بررسی کرده است. این گزارش با عنوان «پیچاندن بازار!» منتشر شده است.

«معاینه فنی، یک قانون» نیز گزارشی درباره آسیب‌شناسی ماده 6 قانون هوای پاک در زمینه انجام معاینات فنی وسایل نقلیه است.

واپسین گزارش این شماره، «نسخه اهل فن» است که دلایل عدم استقبال مالکان خودرو را از انجام معاینه فنی از نگاه دست‌اندرکاران بررسی کرده است. این گزارش حاصل گفت‌وگوی محمد مهدی میرزایی قمی، مدیرعامل ستاد معاینه فنی تهران و محسن سیفی، مالک مرکز معاینه فنی خودروی فردوسی است.

♦شماره 225 ماهنامه ترابران را می‌توانید از باکس زیر دانلود کنید.

 

شماره 225 ماهنامه ترابران، با فرمت PDF و حجم 29.7 مگابایت

تعداد دیدگاه‌ها: 1

  1. با سلام
    همچون گذشته هم به وقت و هم با مطالب روز منتشر می شود.

    بومی گرائی، نکته بسیار مهمی است که مجله به ان پرداخته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *