رسانه اقتصاد ترابری ایران

حمل و نقل دریایی

شنبه, 25 شهریور 1402
پیام دبیرکل IMO به‌مناسبت روز جهانی دریانوردی ۲۰۲۳:

کربن‌زدایی در رأس امور صنعت حمل‌ونقل دریایی

دبیرکل IMO در پیامی به مناسبت روز جهانی دریانوردی ۲۰۲۳ حمل‌و‌نقل دریایی را به‌عنوان امن‌ترین و بی‌خطر‌ترین روش حمل‌و‌نقل دریایی جهان اعلام کرد و خواستار مشارکت کشور‌ها برای حفظ محیط‌زیست دریایی شد.

به گزارش پایگاه خبری ترابران به نقل از مانا، متن پیام کیتاک لیم، دبیرکل  IMO که در سایت IMO منتشر شده است، به این شرح است:

امروزه حمل‌و‌نقل دریایی بیش از ۸۰ درصد تجارت جهانی را  برعهده دارد و میلیون‌ها مسافر را در سراسر جهان جابه‌جا می‌کند. به همین جهت حمل‌و‌نقل دریایی به‌عنوان امن‌ترین و بی‌خطر‌ترین وسیله حمل‌و‌نقل محسوب می‌شو‌د. در این ارتباط سازمان بین‌المللی دریانوردی تلاش می‌کند نقش خود را به‌عنوان تنظیم‌کننده جهانی حمل‌و‌نقل دریایی به درستی انجام دهد.

حرکت به سمت کشتیرانی سازگار با محیط‌زیست از ۵۰ سال پیش آغاز شده و در این ارتباط IMO تصمیم گرفت معاهده‌ای برای جلوگیری از آلودگی کشتی به تصویب برساند که با عنوان کنوانسیون بین‌المللی MARPOL  به منظور جلوگیری از آلودگی‌ها تصویب شد و به مسیر تحولی خود در زمینه توجه به نشت نفت از تانکر، جلوگیری از آلودگی، مواد شیمیایی حمل شده توسط کشتی، توجه به کالا‌های خطرناک بسته بندی شده، فاضلاب و زباله‌های دریایی و آلودگی هوا توسط کشتی‌ها ادامه داد.

در این ارتباط امسال پنجاهمین سالگرد معاهده مهم محیط‌زیستی در سراسر جهان را جشن می‌گیریم، به همین جهت موضوع جهانی دریایی IMO در سال ۲۰۲۳ MARPOL  در پنجاه سالگی، تعهد ما ادامه دارد.

با گذشت زمان MARPOL  با پیشرفت‌های روز‌افزونی مواجه شده و با  تجربیات زمان همراهی کرده و خود را با خواسته‌های جدید مانند مقابله با تغییرات آب و هوایی سازگار با محیط‌زیست و فناوری‌های جدید مطابقت داده است.

قوانین MARPOL پیوسته ارتقا یافته، زیرا نگاه‌ها به آینده پایدار است که باید آن را تقویت کنیم.

به طور کلی MARPOL با تأثیر مثبتی که بر محیط زیست دریایی داشته، نگاه دست اندرکاران صنعت کشتیرانی را به محیط زیست دریایی تغییر داده و باید بگویم میزان نشت نفت با اجرای این کنوانسیون بیش از ۹۰ درصد کاهش یافته است و تخلیه زباله‌ها‌ی پلاستیکی به دریا ممنوع شده است، به این ترتیب نمی‌توان به سادگی زباله و فاضلاب را در دریا سرازیر کرد.

آلودگی هوا با کاهش انتشار اکسید گوگرد از کشتی‌ها به شدت پایین آمده و کربن‌زدایی در رأس امور صنعت حمل‌و‌نقل دریایی قرار گرفته است، اما هنوز جای کار بیشتری وجود دارد.

از همه ذی‌نفعان می‌خواهم تا گفتمان بیشتری درباره این موضوع داشته باشند، زیرا مرحله بعدی کار IMO تقویت حمل‌و‌نقل پایدار و محافظت از زمین و اقیانوس‌ها است.

به طور کلی، حمل‌و‌نقل در حال توسعه است و کربن‌زدایی و دیجیتالی شدن و نوآوری باید در حمل‌و‌نقل به کار گرفته شود؛ به این ترتیب با استفاده از تجربیات ۵۰ سال گذشته به ۵۰ سال آینده نگاه می‌کنیم و به این کار خود ادامه خواهیم داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *