Loading...
2025-04-28
آوریل 28, 2025
آوریل 28, 2025

آغاز رسمی ترانزیت منظم بار به چین از مسیر ایران در کریدور شمال–جنوب

 RZD Logistics تحویل محموله‌های تجاری را از ایران به چین سرعت می‌بخشد؛ کاهش۳۰ درصدی هزینه و ۴۰ درصدی زمان راه


به گزارش ترابران آنلاین؛ شرکت روسی آر‌زد‌ی‌دی لجستیکس (RZD Logistics) از ابتدای سال ۱۴۰۴ تحویل منظم محموله‌ها به مقصد چین را از طریق کریدور بین‌المللی شمال–جنوب آغاز کرد. این مسیر چندوجهی که خاک ایران را به‌عنوان کوتاه‌ترین پل ترانزیتی چون‌و‌چرا میان آسیای میانه و خلیج فارس به‌کار می‌گیرد، وعده کاهش محسوس زمان و هزینه حمل را می‌دهد.

توسعه مسیر جایگزین در برابر راه‌های شرقی

شرکت لجستیکی RZD Logistics روسیه، در اقدامی قابل توجه برای بهینه‌سازی مسیرهای تجاری اوراسیا، رسماً سرویس ترانزیت منظم بار به مقصد چین را با بهره‌گیری از کریدور حمل‌ونقل بین‌المللی شمال-جنوب (INSTC) و عبور از خاک ایران، عملیاتی کرد. این اقدام پاسخی مستقیم به چالش‌های ناشی از تراکم فزاینده در مسیرهای لجستیکی سنتی شرقی است.

ورا وتوریگینا، مدیر شعبه ساراتوف RZD Logistics، ضمن تأیید این خبر، اظهار داشت: «با توجه به اشباع ظرفیت مسیرهای شرقی، ما پتانسیل کریدور شمال-جنوب از طریق ایران را به عنوان یک جایگزین قابل اتکا و سریع برای پاسخگویی به نیازهای حمل بار به چین، توسعه و فعال نموده‌ایم.»

کارایی عملیاتی این مسیر چندوجهی (ریلی-دریایی) اخیراً در یک فاز آزمایشی کلیدی به اثبات رسید. در ماه گذشته، سه رام قطار کانتینری حامل کود شیمیایی از مبدأ بلاروس، پس از عبور از روسیه، با موفقیت از طریق زیرساخت‌های ریلی و بندری ایران به مقصد نهایی خود در چین ارسال شدند. این عملیات موفقیت‌آمیز نشان داد که مسیر ایران در INSTC از توانمندی لازم برای مدیریت و حمل ایمن انواع مختلف محمولات، اعم از کانتینری، فله خشک و مایع برخوردار است.

این توسعه جدید بر بستر فعالیت‌های گسترده RZD Logistics در کریدور شمال-جنوب استوار است. این شرکت پیشتر اعلام کرده بود که در سال ۲۰۲۴، حجم کل حمل بار آن در مسیرهای مختلف INSTC (شامل مسیرهای ارتباطی میان هند، روسیه، آسیای مرکزی و اروپا) به ۳۹,۳۵۴ TEU (واحد معادل کانتینر ۲۰ فوتی) رسیده است. با راه‌اندازی سرویس منظم ایران-چین، RZD Logistics اکنون به دنبال افزایش معنادار حجم ترانزیت در این کریدور استراتژیک و جلب مشارکت فعال‌تر صاحبان کالا و فورواردرها برای بهره‌مندی از مزایای این مسیر جدید است.

از منظر ژئواکونومیک، فعال‌سازی این شاخه از INSTC توسط یکی از بازیگران اصلی لجستیک منطقه، گامی مهم برای ایران در راستای تحکیم جایگاه خود به عنوان یک پل ترانزیتی حیاتی و افزایش سهم از تجارت منطقه‌ای و بین‌المللی به شمار می‌رود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه