رسانه اقتصاد ترابری ایران

حمل و نقل جاده ای

چهارشنبه, 13 تیر 1403
شهرک حمل و نقل
افزایش کرایه به سود شرکت‌ها شد؛

در شهرک حمل و نقل بندرعباس چه می‌گذرد؟

دبیر انجمن صنفی کارگری رانندگان کالای اصفهان با شرح وضعیت شهرک حمل و نقل بندرعباس، دلیل اعتراض رانندگان از شرکت نگین ترابران را اعلام کرد و عمده مشکلات رانندگان را در توزیع ناعادلانه بار و نحوه پرداخت کرایه دانست.

به گزارش پایگاه خبری ترابران، به دنبال اعتراض رانندگان کامیون به اخذ خودسرانه مبالغی توسط شرکت بهره‌بردار شهرک حمل و نقل بندرعباس، از رانندگان کامیون، پای دادستان بندرعباس به این موضوع باز شد و نمایندگان دادستانی بندرعباس از شهرک حمل و نقل این شهر بازدید و بر برگزاری جلسه با شرکت نگین ترابران و اعلام نتیجه آن به دادستان تاکید کردند.

در همین راستا، دبیر انجمن صنفی کارگری رانندگان کالای اصفهان در نامه‌ای خطاب به رئیس انجمن صنفی کارگری رانندگان کالای شهرستان بندرعباس، به تشریح اعتراض رانندگان پرداخت.

تامین کسری بودجه شرکت‌ از جیب رانندگان

نوید خیرمند، در گفت‌وگو با خبرنگار ترابران، با اشاره به اینکه شرکت نگین ترابران مستقر در پایانه جدید حمل و نقل بندرعباس و بهره‌بردار و مسئول نگهداری شهرک حمل و نقل بندرعباس است، یادآور شد: «برای شرکت‌های مستقر در شهرک حمل و نقل، طبق قانون خود سازمان راهداری، ۲ درصد کمیسیون اضافی نسبت به شرکت‌هایی که در پایانه عمومی هستند، درنظر گرفته شده است.»

او با بیان اینکه این ۲ درصد اضافی بابت هزینه‌هایی است که این شرکت‌ها برای شهرک باید پرداخت کنند چرا که هزینه‌های پایانه‌های عمومی کمتر از شهرک‌هاست، اظهار کرد: «شرکت نگین ترابران 25 هزار تومان ورودی برای کامیون‌ها درنظر گرفته است در صورتی که بسیاری از این کامیون‌ها فقط برای دریافت حواله بارنامه به آن شهرک تردد می‌کنند.»

این مقام صنفی تاکید کرد که شرکت نگین ترابران خدماتی ارائه نمی‌دهد؛ یعنی غیر از سالن اعلام بار و پارکینگ و سرویس بهداشتی خدمات دیگری ارائه نمی‌شود.

خیرمند ادامه داد: «این شرکت مدعی شده است که برای ارائه خدمات بهتر و تأسیس آسایشگاه و رستوران این پول دریافت می‌شود و بودجه کم است و می‌خواهند بودجه را از طریق رانندگان تامین کنند. در صورتی که طبق قانون، هزینه تاسیس و بهره‌برداری و نگهداری با شرکت‌هاست؛ شرکت نگین ترابران یا نمی‌خواهد یا نمی‌تواند این وظایف را انجام دهد و می‌خواهد این کار را با جیب رانندگان انجام دهد.»

او با تاکید دوباره به این موضوع که این پول در حالی گرفته می‌شود که خدماتی ارائه نمی‌شود، تصریح کرد: «این پول باید برای خدمات گرفته شود نه تامین کسری بودجه شرکت. یکبار در مذاکرات گفته شد که شرکت در ماه ۱ میلیارد تومان حقوق می‌دهد اما چه ربطی به راننده دارد؟»

دبیر انجمن صنفی کارگری رانندگان کالای اصفهان افزود: «در ضوابط قانونی ارائه خدمات از طرف شرکت‌ها، حمام، سرویس بهداشتی، خوابگاه و پارکینگ ذکر شده و به این دلیل ۲ درصد بیشتر باید گرفته شود. این ۲ درصد، ۵۰۰ هزار تومان بیشتر از پایانه‌های عمومی است اما خدماتی ارائه نمی‌شود و حتی یک سرویس بهداشتی افزوده نشده است.»

خیرمند خاطرنشان کرد که سیستم ما بسیار معیوب است که دغدغه رانندگان، سرویس بهداشتی شده است.

احتمال افزایش تصاعدی ورودی

این مقام صنفی درباره دیگر هزینه‌های دریافتی نگین ترابران بیان کرد: «برای نوبت‌دهی مجازی دریافت بار، ۸۰ هزار تومان اخذ می‌شود. این ۸۰ هزار تومان لزوماً تضمینی برای اینکه بار به شما برسد نیست؛ مثلاً گاهی در بندرعباس ۱۰ روز بار نیست اما راننده نوبت زده و در آن شرایط رفاهی، راننده نمی‌تواند در آنجا اقامت کند و بعد از دریافت نوبت آنجا را ترک می‌کند.»

خیرمند اضافه کرد: «بعد از ۱۰ روز، ۱۰۰ عدد بار اعلام می‌شود و با این ۱۰۰ بار، ۴۰۰۰ نوبت یعنی ۴ هزار تا ۸۰ هزار تومان باطل می‌شود. در این صورت کسی وارد پایانه نشده و فقط یک نوبت زده شده و آن هم باطل می‌شود.»

او با عنوان اینکه اعتراض این است که راننده می‌گوید ۸۰ هزار تومان از ما گرفته می‌شود پس دیگر چرا ۲۵ هزار تومان ورودی گرفته می‌شود؟، تصریح کرد که در ابتدا هزینه نوبت‌دهی از ۱۳ هزار تومان شروع شد و آبان پارسال ناگهان ۸۰ هزار تومان شد. اکنون نیز احتمال می‌رود که این ۲۵ هزار تومان ورودی ناگهان به ۵۰ هزار تومان و بالاتر هم افزایش پیدا کند.

ورود دادستانی پس از توافق رانندگان با شرکت

دبیر انجمن صنفی کارگری رانندگان کالای اصفهان درباره نتیجه ورود دادستانی اظهار کرد: «آخرین پیام دادستانی این بود که انجمن رانندگان با شرکت نگین ترابران توافق کند و سپس به دادستانی اطلاع دهد که با بررسی مدارک و مستندات تصمیمات نهایی را بگیرد اما هنوز اتفاقی نیفتاده است.»

افزایش کرایه به اسم راننده، به کام شرکت‌ها

خیرمند عمده مشکلات رانندگان را توزیع ناعادلانه بار، بومی‌گرایی و مسائل مربوط به پرداخت کرایه دانست.

او درباره مشکلات کرایه گفت: «در جاهایی که پایانه و سامانه اعلام بار وجود داشته باشد، باید تعرفه پرداخت شود اما در مواردی که این سامانه نیست، شرکت این کرایه را پرداخت می‌کند و موظف نیست که مقدار کرایه بارنامه را پرداخت کند.»

این مقام صنفی با تاکید بر اینکه کرایه به اسم راننده افزایش پیدا کرده اما به کام شرکت‌ها و صاحب کالاها شده، افزود: «همچنین برخی شرکت‌ها مانند ذوب آهن کرایه راننده را چند ماه بعد پرداخت می‌کنند.»

خیرمند درباره توزیع ناعادلانه بار و رواج بومی‌گرایی بیان کرد: «در هر شهرستانی متاسفانه اولویت با رانندگان بومی آنجاست و این مسئله باعث تردد بدون بار رانندگان در یک مسیر می‌شود. این کار، ضرر به منافع ملی هم هست زیرا در مسیر بدون بار گازوییل هدر می‌رود.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *