رسانه اقتصاد ترابری ایران

حمل و نقل عمومی

جمعه, 25 خرداد 1403
تراموا در تهران
سخنان ضد و نقیض مدیران شهرداری و شورای شهر تهران؛

تراموای رایگان چینی در پایتخت؛ از خیال تا واقعیت

در حالی که معاون حمل و نقل شهرداری تهران اعلام کرده که تا دو ماه دیگر تراموای آزمایشی چینی در مسیر میدان امام حسین تا پایانه شرق تردد خواهد کرد اما یک عضو شورای شهر تهران می‌گوید که زمان اجرای آن مشخص نیست و این طرح هنوز در مرحله مطالعاتی قرار دارد.

به گزارش پایگاه خبری ترابران، محسن هرمزی، معاون حمل و نقل شهرداری تهران امروز اعلام کرد که چین تراموای رایگان در اختیار ایران قرار داده است.

او در بیان توضیحات بیشتر درباره این خبر با اظهار اینکه یک رام تراموا به صورت رایگان از چین در اختیار شهر تهران قرار خواهد گرفت، گفت: «احداث تراموا برای شهر تهران در طرح جامع

حمل و نقل پایتخت مصوب و مسیر  آن مشخص شده است و در مرحله انتخاب ناوگان هستیم.»

به گفته او مقرر شده که یک ناوگان نمونه از چین وارد کشور شود تا تست‌های اولیه روی آن صورت گیرد و سپس شهرداری تهران وارد مرحله انعقاد قرار داد بشود.

معاون حمل و نقل شهرداری تهران مدعی شده بود که قرار است این تراموا در مسیر میدان امام حسین(ع) تا پایانه فعلی شرق تردد کند. او زمان اجرای این فرآیند را دو ماه اعلام کرده است.

با یک طرح مطالعاتی روبه‌رو هستیم نه عملیاتی

با این حال سیدمحمد آقامیری، نایب رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران به ترابران می‌گوید که این طرح هنوز یک طرح مطالعاتی است و به صورت جامع تصویب نشده است.

او توضیح می‌دهد: «الان فقط می‌خواهند یک تست گرم بگیرند که ببیند اصلاً امکان تردد تراموا در شهر تهران وجو دارد یا خیر.»

آقامیری تاکید می‌کند: «ما اعلام کردیم تراموایی که قرار است در اختیار شهرداری تهران قرار گیرد نباید ریلی بلکه باید لاستیکی باشد تا نیاز نداشته باشیم که مسیر ریلی احداث کنیم. چون وقتی می‌خواهیم این طرح را به صورت آزمایشی اجرا کنیم نباید کلی هزینه برای ایجاد یک مسیر ریلی کرد.»

این عضو شورای شهر تهران در همین حال تاکید می‌کند: «اصلا در کل بنا بر این است که اگر قرار باشد تراموا در تهران تردد کند از نوع چرخ لاستیکی باشد نه ریلی. بنابراین تراموایی هم که قرار است چین به شهرداری تهران بدهد با چرخ لاستیکی است و نیاز به مسیر ریلی ندارد.»

او در پاسخ به این سوال که اجرای آزمایشی این طرح از چه زمانی آغاز می‌شود، می‌‌گوید: «هنوز مشخص نیست و باید ابتدا زیرساخت‌های آن فراهم شود که یکی از این زیرساخت‌‌ها تامین شبکه برقی است.»

آقامیری در پاسخ به این سوال که با توجه به مشکلات کشور در تامین برق و کمبود برق در فصل‌های سرد و گرم اصرار بر برقی کردن سیستم حمل و نقل عمومی چه توجیهی دارد، می‌گوید: «حتماً شهرداری تهران برای تامین برق فکرهای مختلف کرده است. این گزاره را همه تایید می‌کنند که هرقدر سوخت فسیلی کمتری استفاده کنیم بسیار بهتر است و از این طریق هم در سوخت صرفه‌جویی می‌شود و هم آلودگی محیط زیست کمتر خواهد شد.»

این عضو شورای شهر تهران در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا اصرار بر برقی‌سازی حمل و نقل عمومی منجر به فشار به نیروگاه‌ها برای سوزاندن مازوت بیشتر نمی‌شود می‌گوید: «در برنامه وزارت نیرو است که نیروگاه‌ها مازوت کمتری بسوزانند. الان هم در تهران مازوت‌سوزی نداریم. در هر حال دولت باید آن تدابیر کلی بیندشید و برق ناوگان حمل و نقل را برق تامین کند.»

آقامیری خاطرنشان می‌کند: «ما مسئولیم تاجایی که می‌توانیم مصرف بنزین را کاهش دهیم. این کاهش مصرف برای دولت منابع به همراه دارد و به نفع دولت خواهد بود. از آن طرف هم دولت می‌تواند از منابعی که از طریق صرفه‌جویی در مصرف بنزین به وجود می‌آید برای تامین برق ناوگان حمل و نقل عمومی استفاده کند.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *