ترابران آنلاین: آزمایشگاههای سهگانه شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک با بهرهگیری از تیم ۴۲ نفره متخصص و تجهیزات استاندارد روز دنیا، طی سال گذشته موفق به انجام ۲۰,۰۰۰ آزمون تخصصی در زمینههای قیر و آسفالت، بتن و فلزات، شیمی و فیزیک، مهندسی خاک و دانهبندی شدهاند.
این دستاورد به همراه اقدامات گستردهای از قبیل کالیبراسیون دقیق تجهیزات، برگزاری دورههای آموزشی تخصصی و راهاندازی آزمایشهای نوین، گامی مؤثر در ارتقاء کیفیت و افزایش طول عمر پروژههای عمرانی در سطح کشور به شمار میآید.
ظرفیتهای فنی و تخصصی
به گزارش ترابران آنلاین، مدیر آزمایشگاههای ستادی شرکت اظهار داشت: «آزمایشگاه سهگانه ستاد شرکت با بهرهگیری از ۴۲ نیروی متخصص و خبره، توانایی انجام بیش از ۶۵۰ آزمایش متنوع در زمینههای قیر و آسفالت، بتن و فلزات، شیمی و فیزیک، مهندسی خاک و دانهبندی و سنگشناسی با استفاده از تجهیزات استاندارد روز دنیا را دارا میباشد.»
امکانات آزمایشگاه به تفکیک به شرح زیر است:
• قیر و آسفالت: بیش از ۱۳۰ نوع آزمایش
• بتن و فلزات: ۶۸ نوع آزمایش
• شیمی و فیزیک: بیش از ۲۲۰ نوع آزمایش
• مکانیک سنگ و سنگشناسی: بیش از ۴۰ نوع آزمایش
• دانهبندی و تراکم: ۲۲ نوع آزمایش
• مهندسی خاک: ۱۷ نوع آزمایش
این توانمندیها زمینه همکاری در پروژههای تحقیقاتی و اجرایی در سطح ملی و استانی را فراهم نموده است.
دستاوردهای کلیدی در عملکرد آزمایشگاه
به نقل از روابط عمومی شرکت، محمد وی افزود: «آزمایشگاههای سهگانه موفق شدند طی سال گذشته 20,000 مورد آزمایش تخصصی را انجام داده و نتایج آنها را در اختیار مشتریان و کارفرمایان قرار دهند.»
این میزان آزمون در بخشهای مختلف آزمایشگاهی (قیر و آسفالت، بتن و فلزات، شیمی و فیزیک، مکانیک سنگ و سنگشناسی، دانهبندی و تراکم و مهندسی خاک) نقش مؤثری در تضمین کیفیت پروژههای عمرانی کشور داشته است.
خرید و کالیبراسیون تجهیزات
در راستای ارتقای توان فنی و افزایش دقت در آزمایشها، شرکت اقدام به کالیبراسیون ۱۳ دستگاه بازتاب خطکشی آزمایشگاههای استانی نموده است. علاوه بر این، خرید ۳۲ دستگاه لوکسمتر برای سنجش بخشهای غیرمخرب در ۳۱ استان و ستاد، از دیگر اقدامات انجام شده به شمار میآید.
همچنین، خرید یک دستگاه بازتاب رنگکشی برای ستاد و پیگیری راهاندازی دستگاههای جدید مانند هدایت یون کلر و سنجش عمق نفوذ در استانهای کرمان، فارس و خوزستان از دیگر گامهای مهم این شرکت بوده است.
برگزاری دورههای آموزشی و بهروزرسانی استانداردها
یکی از اولویتهای شرکت، ارتقای سطح دانش کارشناسان داخلی و کارشناسان دستگاههای اجرایی کشور است.
در این راستا، دورههای آموزشی متعددی برگزار شده است؛ از جمله:
• آزمونهای طبقهبندی قیرهای خالص (PG)
• آشنایی با مشخصات قیرهای خالص، محلول و امولسیونی
• آموزش آزمایش آسفالت سرد کیسهای برای شهرداریها
• دورههای تحکیم، تورم و رمبندگی برای کارشناسان استانها
• تحلیل نتایج آزمایشهای مقاومت خاک و تعیین پتاسیل واکنشزایی مصالح سنگی
همچنین، همکاری با سازمان استاندارد کشور در زمینه ترجمه و بروز رسانی استانداردها مانند تدوین استانداردهای واتراستاپ، ترجمه استانداردهای مقاومت الکتریکی حجمی بتن و تعیین مقاومت برشی در مرز لایههای اتصالی بتن سیمانی پرتلند و بازنگری استاندارد آزمایش هیدرومتری از دیگر اقدامات مهم آزمایشگاههای سهگانه محسوب میشود.
راهاندازی تجهیزات و آزمایشهای نوین
از اقدامات شاخص سال گذشته، نصب و راهاندازی آزمایش مطالعه مقاطع صیقلی و کانیهای فلزی به منظور ارتقای گزارشهای حوزه معادن و صنایع معدنی بوده است.
علاوه بر این، تجهیزات آزمایش قیرهای عملکردی (PG) در استانهای کرمان و خراسان رضوی راهاندازی شده و همکاریهایی در زمینه آموزش آزمایشهای قیرهای درزگیری در آذربایجان شرقی و راهاندازی تجهیزات آزمایشگاهی در استان قم صورت گرفته است.
همه این اقدامات در راستای ارتقاء و تضمین کیفیت پروژههای عمرانی ملی، استانی و بخش خصوصی در سراسر کشور به اجرا درآمده است.
نتیجهگیری
با توجه به اقدامات گسترده انجام شده در حوزههای فنی، آموزشی و تجهیزاتی، شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک گامهای مؤثری در جهت توسعه و بهروزرسانی تجهیزات، ارتقای سطح علمی کارشناسان و افزایش دقت آزمایشهای عمرانی و راهسازی برداشته است؛ گامی که نقش مهمی در تضمین کیفیت و افزایش طول عمر مفید پروژههای عمرانی کشور داشته و خواهد داشت.