رسانه اقتصاد ترابری ایران

چهارشنبه, 27 بهمن 1400
افزایش ابتلا به کرونا در گفتگوی مینو محرز با «ترابران» واکاوی شد؛

ستاد به‌خواب رفته کرونا

گلاره کلانتری– گویا برای شکست کرونا باید بیشتر از اینها زحمت کشید. آمار و ارقام و نشانه ها حکایت از آن دارد که همچنان کم توجهی در این زمینه دیده می شود. بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت و درمان تنها یک چهارم جمعیت کشور، سه نوبت واکس خود را زده اند. این آمار می گوید که حدود بیست میلیون نفر نیز اصلا واکسن نزده اند. کمااینکه کارشناسان از آمارهای 50 تا 60 درصدی افرادی سخن می گویند که ماسک نمی زنند. با این آمار، باید گفت همین که تعداد کشته های کرونا، به دو رقمی رسید، استثنایی بود در قاعده بی قاعده مبارزه با کرونا. همانطور که انتظار می رفت تعداد مبتلایان به کرونا رو به فزونی گرفته و آمار کشته ها به 200 نفر نزدیک می شود.

این بار از سویه دلتا و امیکرون، سخن گفته می شود و آنها عامل ابتلا و مرگ ومیر شناخته می شوند، اما مینو محرز متخصص بیماریهای عفونی در گفتگو با ترابران، انگشت اتهام را به سوی ستاد کرونا نشانه گرفته و می گوید: ستاد مبارزه با کرونا از آغاز اپیدمی در دو سال پیش تا کنون، مدام پروتکل های مختلف را اعلام کرده است، اما عملا هیچ سازمان نظارتی برای اعمال این محدودیت ها وجود ندارد. پروتکل های تعریف شده به درستی اجرا نمی شود، ساده ترین پروتکل ها، زدن ماسک هست که 55 درصد مردم آنرا رعایت نمی کنند. حتی درباره زدن واکسن هم قدرت اجرایی وجود ندارد و تابحال اقدامی برای ممانعت از انجام خدمات عمومی به واکسن نزده ها، به عمل نیامده است. در واقع پروتکل های ابلاغی ستاد مبارزه با کرونا ضمانت اجرایی ندارد.

باورهای غلط مردم

رئیس پیشین مرکز تحقیقات ایدز ایران در ادامه خاطر نشان کرد: در سطح شهر شهروندان از خودشان رفتارهایی نشان می دهند که گویی با این ویروس آشنایی ندارند، یا اینکه تصور می کنند چون آمار فوتی ها نسبت به قبل از واکسیناسیون کاهش داشته، بنابراین خطری آنها را تهدید نمی کند، در حالی که این باورها غلط است.

محرز اضافه کرد: با توجه به اینکه ادارات دیگر دور کار نیست و کارمندان باید به صورت فیزیکی در محل کار خود حضور داشته باشند؛ مردم مجبورند از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند، حدالامکان فاصله یک متر را رعایت کنند، از ماسک استفاده کنند،درب و پنجره اتاق کار یا ناوگان حملی و نقلی  را باز نگه دارند تا هوا در محلی که حضور دارند در جریان باشد. دست های خود را با آب و مایع بشورند یا از الکل استفاده کنید.

ویژگی ها و علائم امیکرون

استاد دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران درباره بارزترین خصوصیات امیکرون می پردازد،گفت:این ویروس 70 برابر سویه دلتا توانایی سرعت انتقال دارد؛اگر در خانه ای یک نفر مبتلا شود بدون استثنا دیگر اعضای خانواده درگیر امیکرون می شوند. امیکرون مانند دلتا مهاجم نیست و ریه و قلب درگیر نمی کند. علایم  بروز این ویروس از یک بدن به بدن دیگر متفاوت است؛افرادی که بیماری زمینه ای ندارند و سن پایینی دارند به صورت خفیف در بدن آنها خودنمایی می کند به مراتب می تواند برای افرادی که بیماری ها قلبی و عروقی،سابقه بیماری های سرطانی،دیابتی ،سن بالا و…دارند، خطرناک باشد و به بستری شدن و حتی مرگ منتهی شود. امیکرون هر لحظه در کمین افرادی که دارای بیماری های زمینه ای هستند نشسته است.

وضعیت نامعلوم تاثیربلند مدت امیکرون

این متخصص بیماری های عفونی یادآور شد: درست است امکان دارد رفتار امیکرون همانند سرماخوردگی باشد اما تا جایی که می توانید اقدامات پیشگیرانه را جدی بگیرید تا به این ویروس مبتلا نشوید. چرا که اطلاعات دقیقی از عوارض بعد از ابتلا به بیماری در دست نیست ممکن است بعدها مشخص شود این ویروس روی بدن تاثیر بلند مدت یا دائمی دارد. آینده امیکرون مشخص نیست. مردم به فکر دور زدن پروتکل ها نباشد یا تصور نکنند که وجود این محدودیت ها برای اذیت و آزار آنهاست نه اصلا اینطور نیست بلکه وجود این قوانین سفت و سخت برای حفظ جان خودشان است.

فوتی ها به بالای 200 نفر

وی در ادامه می گوید:تعیین نوع ویروس کار فوق العاده سخت و پر هزینه است و نه تنها ما انجام نمی دهیم بلکه در دنیا به صورت روزانه  انجام نمی شود فقط انگلیس به طور دقیق این کار را انجام می دهد و می تواند تشخیص دهد  که شهروندانش چه تعداد به دلتا یا اومکیرون مبتلا شدند.تا دو هفته پیش برخی فوتی ها علاوه بر دلتا مربوط به آنفولانزا نیز بود اما از دو هفته قبل تا به امروز همه آمارهای فوتی ها و ابتلاها مربوط به سویه اومکیرون است.  در حال حاضر آمار فوتی های دلتا تک و توک هستند اما بیشتر افراد به دلیل امکیرون کشته می شوند و به زودی آمارهای فوتی ها به بالای 200 نفر هم خواهد رسید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *