رسانه اقتصاد ترابری ایران

حمل و نقل دریایی

سه شنبه, 29 فروردین 1402
برای نخستین بار با ظرفیت 30 میلیون TEU محقق خواهد شد؛

رکوردشکنی ظرفیت ناوگان کانتینری جهان

با توجه به سفارش‌های جدید ساخت کشتی‌های کانتینری، مجموع ظرفیت حمل ناوگان کانتینری جهان به‌زودی و برای نخستین بار از مرز ۳۰ میلیون TEU فراتر می‌رود؛ که در مقایسه با امروز ۱۶ درصد بیشتر خواهد بود.

به گزارش پایگاه خبری ترابران، بر اساس گزارش موسسه آسام تدبیر دانش، نیلز راسموسن، تحلیلگر ارشد حمل‌ونقل شرکت BIMCO  می‌گوید که تداوم سفارش ساخت کشتی‌های کانتینری با وجود کاهش نرخ کرایه حمل در مسیرهای دریایی مختلف، همچنان ادامه دارد.

به گفته این تحلیلگر، ثبت سفارش ساخت کشتی‌های جدید با مجموع ظرفیت حمل ۷.۵۴ میلیون TEU (۲۹ درصد ظرفیت ناوگان موجود)، نشان‌دهنده یک تغییر قابل توجه در ترکیب ناوگان کانتینری جهان است.

میزان قراردادهای بسته شده برای ساخت کشتی‌های جدید در طول ۳۰ ماه اخیر، با تعداد قراردادهای منعقد شده در طول ۹۰ ماه گذشته مطابقت دارد.

راسموسن اظهار کرد: «ما تخمین می‌زنیم که اسقاط کشتی‌های قدیمی در این مدت فقط حدود یک میلیون TEU باشد، بنابراین با توجه به سفارش‌های جدید، مجموع ظرفیت حمل ناوگان کانتینری جهان به‌زودی و برای نخستین بار از مرز ۳۰ میلیون TEU فراتر می‌رود.»

گفتنی است؛ این میزان ظرفیت  در مقایسه با امروز نشانگر افزایش ۱۶ درصدی است.

5 نوع سوخت جدید برای مصرف کشتی‌ها

بر اساس گزارش  BIMCO، تحویل کشتی‌های جدید بر تعداد انواع سوخت‌های مورد نیاز برای آنها می‌افزاید و به‌زودی شاهد مصرف پنج نوع سوخت مختلف شامل نفت کوره با سولفور کم و زیاد، LNG، متانول و آمونیاک خواهیم بود که می‌توانند برای به حرکت درآمدن کشتی‌ها مورد استفاده قرار گیرند. این تفاوت در نوع سوخت مصرفی می‌تواند شیوه محاسبه تایم‌چارتر کشتی‌ها را دشوار کند.

راسموسن گفت: «مهم‌تر از همه این است که کشتی‌های جدید نسبت به بسیاری از کشتی‌های موجود در مصرف سوخت کارآمدتر خواهند بود و معرفی سوخت‌های جایگزین به کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای کمک می‌کند.»

افزایش سهم مالکیت کشتیرانی‌ها در حمل کانتینری

در عین حال، سفارشات جدید، میزان مالکیت خطوط کشتیرانی بر ناوگان فعال در چرخه حمل‌ونقل کانتینری را افزایش می‌دهد. 10 سال پیش، سهم مالکیت خطوط کشتیرانی از ظرفیت ناوگان ۵۰ درصد بود اما اکنون این میزان به ۶۱ درصد رسیده است.

انتظار می‌رود این سهم در سال‌های آتی بیشتر افزایش پیدا کند زیرا در حال حاضر ۶۵ درصد ظرفیت کشتی‌های سفارش داده شده برای ساخت مستقیما به خطوط کشتیرانی مرتبط است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *