رسانه اقتصاد ترابری ایران

حمل و نقل ریلی

یکشنبه, 20 آذر 1401
بر اساس گزارش اتحادیه بین‌المللی راه‌آهن‌ها؛

چه میزان خطوط ریلی ایران برقی شدند؟

بر اساس آمارهای منتشر شده کشورهای عضو UIC ، حمل و نقل ریلی ایران در سال ۲۰۲۰ موفق به برقی کردن ۱۸۱ کیلومتر و دو خطه کردن ۲ هزار و ۳۲۰ کیلومتر از مجموع ۹ هزار و ۴۰۸ کیلومتر خطوط ریلی شده است.

به گزارش پایگاه خبری ترابران، آمارهای منتشر شده از کشورهای عضو اتحادیه بین‌المللی راه‌آهن‌ها (UIC) نشان‌دهنده آن است که حمل بار ایران توسط ناوگان ریلی در سال ۲۰۲۰ میلادی نسبت به مدت مشابه سال پیش از آن (2019) ۷.۶ درصد افزایش داشته است.

میزان بار حمل شده ایران توسط ناوگان ریلی در سال ۲۰۲۰ به ۵۱ میلیون تن رسیده و در میان ۲۵ کشور منتخب عضو UIC رتبه دهم را کسب کرده است، این در حالی است که این عدد در سال ۲۰۱۹ معادل ۴۶.۹۸ میلیون تن بوده است.

میانگین کل بار حمل شده توسط ۲۵ کشور منتخب عضو UIC در این سال ۲۵۷ میلیون تن بوده است. این رقم برای مجموع کشورهای عضو ۸ هزار و ۷۱۴.۵۷ میلیون تن در سال ۲۰۲۰ ثبت شده است.

کشورهای منتخب برای ارزیابی این شاخص شامل هلند،‌ ایتالیا، لهستان، سوئد، ویتنام، کرواسی، مجارستان، بلغارستان، اسپانیا، صربستان، ترکیه، فرانسه، اتریش، سوئیس، آلمان، هند،‌ روسیه، چین، فنلاند، قزاقستان و … می‌شود.

برقی شدن ۱۸۱ کیلومتر خطوط راه‌آهن در سال ۲۰۲۰

آمارهای منتشر شده در خصوص کشورهای عضو UIC حاکی از آن است که حمل و نقل ریلی ایران در سال ۲۰۲۰ موفق به برقی کردن ۱۸۱ کیلومتر و دو خطه کردن ۲ هزار و ۳۲۰ کیلومتر از مجموع ۹ هزار و ۴۰۸ کیلومتر خطوط ریلی در آن زمان شده است.

راه‌آهن اینچه برون – گرمسار یکی از پروژه‌های ریلی است که در مسیر برقی شدن قرار دارد و در انتظار همکاری و حضور روسیه برای تکمیل این خط ریلی است.

به گفته شهریار افندی‌زاده معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی، روسیه قرار است تا ۱۵ دسامبر امسال (۲۴ آذرماه ۱۴۰۱) نحوه حضور و مشارکت خود را در پروژه ریلی اینچه برون – گرمسار اعلام کند که به این ترتیب عملیات اجرایی برقی کردن این خط‌آهن نیز تسریع می‌شود.

تسریع آغاز عملیات اجرایی ساخت این مسیر ترانزیتی تضمین کننده ترانزیت ۱۵ میلیون تن کالا در سال تا پایان سال ۲۰۳۰ میلادی خواهد بود و در صورت توسعه و بهسازی خطوط موازی و افزایش ظرفیت، با ۲ خطه کردن مسیر ریلی مذکور در چشم‌انداز افق طرح، ترانزیت تا ۴۰ میلیون تن کالا در سال ارزیابی شده است.

گفتنی است، میزان خطوط اصلی و فرعی ریلی کشور در حال حاضر حدود ۱۵ هزار کیلومتر است.

بر اساس آمار اعلام شده از سوی مدیر عامل شرکت راه‌آهن، تعداد واگن‌های باری موجود حدود ۳۰ هزار دستگاه، واگن‌های مسافری کمتر از ۲ هزار دستگاه و نیز ۹۶۰ دستگاه لکوموتیو است.

تعداد دیدگاه‌ها: 1

  1. سلام.اگر ممکنست دوستان راه آهن یا وزارت راه راهنمایی بفرمایند که:
    الف) آمار مستحدثات ریلی ایران را چه نهادی به UIC اعلام میکند؟
    ب) در سال 2020 میلادی ( 11 دی 1398 تا 11 دی 1399 ) کدام خطوط راه آهن ایران بصورت برقی مورد بهره برداری قرار گرفته اند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *