نشست کنسرسیوم ریلی ایران و افغانستان با هدف گسترش همکاریهای دو کشور در حوزه حمل و نقل ریلی در محل موسسه صندوق پسانداز کارکنان راهآهن برگزار و گفته شد که سیاست کلی صندوق پسانداز کارکنان راهآهن کمک به توسعه راهآهن افغانستان است.
به گزارش پایگاه خبری ترابران به نقل از روابط عمومی موسسه صندوق پسانداز کارکنان راهآهن، نشست کنسرسیوم ریلی با حضور هیئتی از افغانستان متشکل از محمد اسحاق صاحبزاده رئیس راهآهن کشور افغانستان و هیئت همراه، مدیرعامل موسسه صندوق پسانداز کارکنان راهآهن به همراه مدیران شرکتهای زیرمجموعه، سیدحسین میرشفیع، مشاور و نماینده وزیر راه و شهرسازی در امور توسعه زیربنایی و طرحهای ویژه و اعضای کنسرسیوم ریلی ایران و افغانستان ۲۸ آبان در محل صندوق راهآهن برگزار شد. در این نشست، درباره ظرفیتها و توانمندیهای موجود در بخش ریلی بحث و تبادلنظر کردند.
سیاست کلی، توسعه راهآهن افغانستان است
عبادالله فروزش، مدیرعامل موسسه صندوق پسانداز کارکنان راهآهن ج. ا. ا.، با اشاره به سابقه همکاریهای ایران و افغانستان در حوزه ریلی گفت: «سیاست کلی ما کمک به توسعه راهآهن افغانستان است. ما در مجموعه موسسه صندوق پسانداز کارکنان راهآهن ظرفیت و تجربه خوبی در تامین ناوگان، زیرساختها، تعمیرات و نگهداری ناوگان و زیرساختها، لجستیک و حمل و نقل و ترانزیت داریم و آمادهایم تا امکانات خود را در جهت توسعه همکاری در اختیار افغانستان قرار دهیم.»
او افزود: «ما از ظرفیت فرهنگی و تاریخی مشترک، حسن همجواری و همسایگی و ویژگی استراتژیک مسیر ایران و افغانستان بهرهمندیم و مایلیم تا با استفاده از مزایای یادشده، این مسیر را توسعه دهیم. شرکتهای ما آمادگی کامل برای ارائه خدمات در حوزه تامین و تعمیرات، زیرساخت و ناوگان، بهرهبرداری، لجستیک و حملونقل هوشمند را دارند.»
حملونقل بینالمللی و نقش راهآهن ایران
حسین عاشوری، مدیرعامل شرکت راهآهن حملونقل، با تاکید بر اهمیت همکاریهای دوجانبه گفت: «توسعه همکاریها به نفع هر دو کشور است.»
او افزود: «شرکت راهآهن حمل و نقل با داشتن ۲ هزار واگن و تجربه سالها فعالیت در حملونقل بینالمللی، آماده برقراری ارتباط نزدیکتر با افغانستان است.»
عاشوری با اشاره به مسیرهای بینالمللی فعال شرکت افزود: «قطارهای ما از روسیه به بندرعباس و سپس به دبی و هند بار حمل میکنند. ظرفیتهای ما شامل جابهجایی غلات، نفت، و سایر کالاها است که میتواند در همکاری با افغانستان نیز بهکار گرفته شود.»
حمایت صنعتی از توسعه ریلی افغانستان
محمد متقیپور، مدیرعامل شرکت گسترش صنایع ریلی، تولید سوزنهای استاندارد اروپایی را یکی از توانمندیهای این شرکت دانست و گفت: «سوزنهای ما علاوه بر تامین نیازهای داخلی، در افغانستان نیز استفاده میشود. آمادهایم تا تولیدات خود را برای توسعه زیرساختهای ریلی افغانستان ارائه دهیم.»
مرتضی علیزاده، مدیرعامل شرکت خط و ابنیه فلق نیز بر سابقه همکاری این شرکت با افغانستان تاکید کرد و گفت: «شرکت ما در زمینه احداث، نگهداری و تولید تجهیزات ریلی فعالیت گستردهای دارد. امیدواریم توسعه راهآهن در افغانستان به شکلی پایدار و قدرتمند پیش برود.»
محمود حسن نیا مدیرعامل شرکت ترکیب حمل و نقل نیز در ادامه این نشست با تاکید بر اینکه شرکت ترکیب حمل و نقل رتبه ۱ از جهت دارا بودن واگنهای لبه کوتاه را در کشورمان دارد، افزود: «این شرکت در کنار این موضوع که همکار و شریک تجاری صنایع بزرگی مانند فولاد کشور است، در حمل جادهای هم همراه با فعالیت در داخل کشور این قابلیت را دارد تا در حوزه بینالملل هم فعال شود که بعضا این موضوعات به صورت ترکیبی انجام میشود.»
او افزود: «در بخش دیگر فعالیت این شرکت در حوزه لجستیک هم شرکت ترکیب حمل و نقل در بخشهای مختلف این زنجیره فعال است که میتوانیم همکاریهای خوبی با کشور افغانستان داشته باشیم و خدمات ارائه دهیم.»
در پایان این نشست، طرفین بر ضرورت گسترش تعاملات و استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود برای توسعه زیرساختهای ریلی و حملونقل بینالمللی توافق کردند. از جمله موارد مهم مطرح شده، تسهیل ارتباط تجار افغان با شرکتهای ایرانی و برنامهریزی برای برگزاری نشستهای بیشتر بود.