رسانه اقتصاد ترابری ایران

ایمنی و ترافیک

چهارشنبه, 14 شهریور 1403
با وجود ممنوع شدن تردد اتوبوس و کامیون؛

محور مواصلاتی طرود به شاهرود همچنان بوی خون می‌دهد!

«جاده مرگ» نامی است که مردم محلی برای محور طرود به شاهرود انتخاب کرده‌اند. گرچه از یک سال گذشته عبور کامیون، تریلی و اتوبوس از این جاده ممنوع شده است، اما عدم بهسازی و ایمن‌سازی جاده باعث شده این محور همچنان قربانی بگیرد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری ترابران، یک سال از ممنوعیت تردد تریلی و کامیون و اتوبوس از جاده طرود به شاهرود می‌گذرد، اما این جاده همچنان بوی خون می‌دهد. هفته اول تیر ماه امسال تصادف رو در روی ۲ خودروی پژو ۴۰۵ و پژو پارس در جاده طرود به سمت شاهرود پنج کشته و یک مصدوم بر جای گذاشت.

یکم شهریور ماه نیز تصادف یک دستگاه پراید با یک نفر شتر در این محور باعث کشته شدن ۲ جوان تقریبا ۳۵ ساله شد.

عرض کم، نبود شانه خاکی مناسب، اختلاف سطح با ۲طرف که در برخی نقاط جاده تا ۲ متر می‌رسد، پل‌های ناایمن، گذر شتر از عرض جاده، نبود روشنایی و دوربین کنترل سرعت و همچنین نبود علائم راهنمایی و رانندگی از عوامل مهم بروز تصادف در این محور است.

سال گذشته بعد از حادثه هولناک فوت یک خانواده پنج ‌نفره از مردم طرود بر اثر تصادف با دو دستگاه خودروی سنگین در این محور مردم منطقه مقابل فرمانداری شاهرود تجمع کردند و خواستار ایمن‌سازی، دوبانده کردن این مسیر ناایمن و ممنوعیت تردد تریلی و خودروهای سنگین از این جاده شدند.

از آن زمان عبور انواع خودروهای سنگین از کامیون و تریلی گرفته تا اتوبوس از این محور ممنوع شد اما عملیات بهسازی و ایمن‌سازی محور طرود به شاهرود هنوز انجام نشده و مردم هنوز شاهد تصادفات سنگین منجر به تلفات انسانی بالا را در این جاده هستند.

جاده ایمن نیست؛ نه نور دارد و نه علائم ترافیکی

احمد نورانی، یکی از اهالی روستای طرود در تشریح وضعیت جاده طرود به شاهرود به ترابران گفت: «معمولاً اشتباهات و بی‌دقتی رانندگان هنگام رانندگی منجر به بروز حوادث جاده‌ای و تصادفات می‌شود اما مسئله برای جاده طرود به شاهرود صدق نمی‌کند. با وجود اینکه از سال گذشته تردد کامیون‌ها و اتوبوس‌ها از این جاده ممنوع شده اما ما همچنان شاهد تصادفات خطرناک هستیم که در این تصادفات افراد زیادی کشته می‌شوند. این جاده از ایمنی لازم برخوردار نیست. نه روشنایی دارد، نه علائم راهنمایی و رانندگی و بسیار هم باریک است. باید این جاده عریض شود تا شاهد این تصادفات نباشیم.»

اثنی عشری که راننده اتوبوس است در گفت‌وگو با ترابران ممنوعیت عبور اتوبوس‌ها از این محور مواصلاتی را تایید کرد و گفت: «از پارسال اتوبوس‌ها اجازه ندارند که از این مسیر تردد کنند و ما از مسیر دیگری می‌رویم. اگر پلیس اتوبوسی را در این مسیر ببیند جریمه می‌کند. من مدت‌هاست از این جاده عبور نکرده‌ام اما آن‌گونه که شنیده‌ام وضعیت آن با گذشته تفاوت چندانی نکرده است.»

شترهایی که جان می‌گیرند!

فرزاد محمدی، فعال صنفی و راننده کامیون نیز تاکید دارد که عبور خودروهای سنگین از جاده طرود به شاهرود از سال گذشته ممنوع شده است. او در تشریح وضعیت این جاده به ترابران گفت: «جاده طرود به شاهرود از معلمان جدا می‌شود و یک جاده تقرییا کویری است که ۴۵ کیلومتر طول دارد. روستای طرود نیز روستای حاشیه‌ای کویری این جاده است. این جاده، جاده بسیار باریکی است و تردد در آن خیلی کم است. یک معدن به نام معدن لجنه که ۱۶ کیلومتر خاکی دارد نیز در این محور قرار دارد. آخرین باری که من از این جاده رد شدم به سال گذشته برمی‌گردد که بسیار وضعیت بدی داشت. شب‌ها شترها از جاده رفت‌وآمد می‌کنند. این در حالی است که این جاده روشنایی هم نداشت.»

این راننده کامیون اضافه کرد: «حتی نظارتی هم روی این جاده نمی‌شد و خبری از پلیس راه هم نبود. برای همین برخی از همکاران ما این مسیر را به شاگردان خود که بعضا گواهینامه هم نداشتند می‌سپردند و برای همین تصادفات بدی صورت می‌گرفت. چند بار برای خود من نزدیک بود حادثه روی دهد و با شترهایی که به جاده می‌آمدند برخورد کنم.»

دو خودروی سواری هم به سختی از کنار هم عبور می‌کنند

یک راننده محلی هم در گفت‌وگو با ترابران تایید کرد که وضعیت این جاده بعد از ممنوعیت تردد خودروهای سنگین هنوز مناسب نشده و همچنان تصادفات خطرناک در این محور اتفاق می‌افتد. او گفت: «متأسفانه مسئولان هیچ توجهی به این جاده در سال‌های گذشته نکرده‌اند و این جاده در حد استانداردهای بسیار پایین‌تر از جاده روستایی باقی‌ مانده است. در جاده شاهرود به طرود حتی دو خودروی سواری نیز به‌ سختی از کنار هم عبور می‌کنند و همین باعث تصادف می‌شود.»

او افزود: «شترهایی که شبانه روی جاده می‌آیند بسیار خطرناک هستند و بعضا پیچ‌های غیرمهندسی شده نیز آمار تصادفات را بالا برده است.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *