معاون وزیر حمل و نقل و ارتباطات قرقیزستان با اعلام این خبر که در حال کار برای آغاز ساخت خط آهن چین-قرقیزستان-ازبکستان هستیم، گفت: «قرقیزستان برای گسترش و مدرنسازی پایانههای کانتینری خود برنامهریزی میکند.»
به گزارش پایگاه خبری ترابران به نقل از آژانس خبری ترند آز، بکجان ریسمندیف، معاون وزیر حمل و نقل و ارتباطات قرقیزستان، در اظهاراتی گفت که این کشور در حال برنامهریزی برای گسترش و مدرنسازی پایانههای کانتینری خود است.
او اظهار کرد: «ما در همکاری با جمهوری خلق چین و جمهوری ازبکستان در حال کار برای آغاز ساخت خط آهن چین-قرقیزستان-ازبکستان هستیم. این یک کریدور ترانزیتی ریلی فراقارهای و پروژهای بسیار بلندپروازانه با سرمایهگذاری تخمینی حدود 4 تا 7 میلیارد دلار است.»
ریسمندیف گفت: «انتظار میرود پروژه راهآهن، حمل و نقل کالا از طریق کریدور مرکزی را تسهیل کند و جریان سالانه بار را حدود 7 تا 10 میلیون تن افزایش دهد. این یک پروژه مهم است که هدف آن آزادسازی کامل پتانسیل ترانزیتی کریدور میانی است.»
معاون وزیر حمل و نقل و ارتباطات قرقیزستان خاطرنشان کرد که علاوه بر توسعه راهآهن، قرقیزستان کار روی یک پل جادهای که چین و قرقیزستان را به هم متصل میکند، آغاز کرده است.
او افزود: «در حال حاضر دو گذرگاه مرزی وجود دارد و گذرگاه سوم نیز اکنون فعال شده است. این گذرگاه جدید فاصله بین شهرهای چین و بیشکک را حدود 170 کیلومتر کوتاهتر میکند و ظرفیت تجارت فرامرزی را افزایش میدهد.»
ریسمندیف اظهار کرد: «در آینده، برنامه داریم تا روزانه اجازه عبور تا هزار وسیله نقلیه را از این نقطه بدهیم. پایانههای کانتینری در حال حاضر، در دو شهر قرقیزستان فعال هستند و ما برنامههایی برای گسترش و مدرنسازی بیشتر آنها داریم.»
او تأکید کرد که قرقیزستان، بهعنوان کشوری محصور در خشکی در قلب قاره اوراسیا، با چالشهای منحصر به فردی روبهرو است.
معاون وزیر حمل و نقل و ارتباطات قرقیزستان در پایان بیان کرد: «ما باید به طور فعال کریدورهای حمل و نقل بینالمللی را توسعه دهیم و نقش کلیدی در آنها داشته باشیم. در حال حاضر، ما روی کریدور شرق-غرب تمرکز داریم و به دقت اجرای پروژه شمال-جنوب را که از آذربایجان نیز عبور میکند، زیر نظر داریم».
منبع خبر: trend.az