شماره 222 ماهنامه ترابران (ماهنامه اقتصاد ترابری ایران) با عنوان «مصائب مسعود» در قالب ویژهنامهای با محوریت مطالبات فعالان اقتصادی و حمل و نقلی از دولت چهاردهم در شهریور ماه منتشر شد.
به گزارش پایگاه خبری ترابران، شماره 222 ماهنامه ترابران (ماهنامه اقتصاد ترابری ایران) برای بازه زمانی شهریور ماه با عنوان «مصائب مسعود» در 194صفحه منتشر شد. در پرونده اقتصاد کلان این شماره که «نیمه پنهان ماه» نام دارد، خبرنگار ترابران به گفتوگو با دکتر حسین سلاحورزی، رئیس سازمان ملی کارآفرینی ایران و رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران پرداخته است. در این گفتوگو که با عنوان «لطفا واقعبین باشید!» است، علاوه بر تشریح زمین سوختهای که دولت سیزدهم با عملکردش به جا گذاشته، پندهای دلسوزانهای به دولت چهاردهم داده شده است.
همچنین در مطلبی دیگر، محسن جلالپور، رئیس اسبق اتاق بازرگانی ایران نیز در یادداشتی به شرح «کار دشوار پزشکیان» پرداخته است.
در پرونده زیرساخت با نام «توصیههایی برای آواربرداری»، مهندس خدایار خاشع، دبیر کمیته شرکتهای سرمایهگذار در آزادراهها در یادداشتی برای ترابران با عنوان «در برخورد با ترک فعل، ترک فعل نکن!»، انتظارات دستاندرکاران حمل و نقل جادهای را از دولت جدید برشمرده است. علاوه بر آن، دکتر سهیل آلرسول، عضو هیئتمدیره جامعه مهندسان مشاور نیز در جستاری برای ترابران با نام «چیزی جز اجرای قانون نمیخواهیم!» انتظارات پیمانکاران و مهندسان مشاور طرحهای عمرانی را از دولت پزشکیان اعلام کرده است.
در پرونده گذرگاه با نام «مطالبات و مخاطرات» نیز محمد نیکپی، رئیس انجمن شرکتهای حملونقل بینالمللی ایران و دکتر مجتبی سلیمانی سدهی، مدیرعامل گروه مدیریت زنجیره تامین آمادگران نیز در میزگرد ترابران از حال وخیم ترانزیت کشور یاد کردند و لغو تحریمها و شکست هیمنه فشارهای بینالمللی را اصلیترین مطالبه خود از دولت چهاردهم دانستند. شرح گفتوگوی خبرنگار ترابران با این کارشناسان در مطلبی با عنوان «از خواب زمستانی برخیزید!» منتشر شده است.
گزارش «حمل کالا و نقل مشقت!» نیز شرح وضعیت رانندگان کامیون است که در خط مقدم حمل و نقل جادهای فعالیت میکنند. این گزارش حاصل مصاحبه با عبدالله خانعلی، رئیس کانون انجمنهای صنفی رانندگان کامیونهای یخچالدار و محمد اتحادی، راننده کامیون و عضو جمعیت طرفداران ایمنی راهها است.
دیگر گزارش این پرونده با عنوان «به فعالان بخش اعتماد کنید» به خواستههای فعالان حمل و نقل جادهای مسافری از دولت چهاردهم اختصاص یافته که حاصل گفتوگوی خبرنگار ترابران با غلامرضا خادمیزاده، رئیس کانون سراسری انجمنهای صنفی رانندگان و دارندگان ناوگان حمل و نقل جادهای مسافر کشورو موسی نظری، مدیرعامل شرکت تعاونی مسافربری شماره یک ایرانپیما است.
همچنین ناصر رزاقمنش، مدیرعامل جمعیت طرفداران ایمنی راهها در یادداشتی برای ترابران با عنوان «ایمنی در خطر است! چاره کنید» بر ضرورت تشکیل شورایعالی هماهنگی حمل و نقل و ایمنی کشور به ریاست رئیسجمهور تاکید کرده است.
در پرونده لنگرگاه با نام «فانوس دریایی» مطالبات فعالان کسبوکارهای دریایی و بندری منعکس شده است. در نخستین مطلب با عنوان «محاسبه هزینه- فایده را تمام کنید!» که حاصل گفتوگوی خبرنگار ترابران با دکتر مسعود پلمه، دبیرکل انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران و مهندس علیرضا چشمجهان، تحلیلگر ارشد حمل و نقل بینالمللی در یک میزگرد است، الزامات و پیششرطهای حرکت به سوی اقتصاد دریامحور ذکر شده است.
در میزگرد دیگر ترابران با حضور مهندس محسن صادقیفر، دبیر انجمن بنادر ایران و علی سلطانی، عضو انجمن بنادر ایران، از دلایل مهیا نشدن شرایط رقابتی و سرمایهگذاری در بنادر سخن گفته شده است. مطلبی با عنوان «بنادر استقلال رأی میخواهند» حاصل این گفتوگو است.
علاوه بر آن، محمد وافری، مدرس دانشگاه و عضو کانون دریانوردان خبره در یادداشتی با عنوان «یک دریا ضرورت» بر لزوم شکلگیری گفتمانهای مدنی با حاکمیت تاکید کرده است.
در پرونده ایستگاه با نام «رکورد یا رکود؟» نخستین مطلب با عنوان «بازگشت به ریل عقلانیت» حاصل گفتوگوی خبرنگار ترابران با دکتر سبحان نظری، دبیر انجمن صنفی شرکتهای حمل و نقل ریلی و خدمات وابسته و مهندس سعید قصابیان، تحلیلگر ارشد حوزه حمل و نقل ریلی در یک میزگرد است. این کارشناسان تاکید داشتند که فعالان این بخش خواهان همافزایی و اتخاذ تصمیمات تخصصی برمبنای قانون و منافع ملی هستند.
«ملاحظات حرکت روی ریل» نیز گزارش خبرنگار ترابران از گفتوگو با رحمتالله پوربابایی، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان واگن شرکتهای داخلی با محوریت اولویتهای صنایع ریلی در دولت چهاردهم است.
«مصائب توسعه» نیز یادداشتی از احمد سبزواری، مدیرعامل گروه سرمایهگذاری توکافولاد و رئیس هیئتمدیره شرکت توکاریل است که عوامل موثر را بر کاهش رغبت فعالان بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در زمینه حمل و نقل ریلی برشمرده است.
در پرونده فرودگاه با نام «مراقبت از پرواز» اوج و حضیض صنعت هوانوردی بررسی شده است. در میزگرد ترابران با حضور مهندس آرمان بیات، رئیس ستاد صنعت هوانوردی و فرودگاهی دکتر پزشکیان و خلیلالله معمارزاده، کارشناس صنعت هوانوردی درباره چگونگی ایجاد تحول در این صنعت سخن گفته شد و بر اهمیت درک دولت و حاکمیت از اثر صنعت هوانوردی بر توسعه کشور تاکید شد. حاصل این گفتوگو در مطلبی با عنوان «پرهیز و گریزهای هوانوردی» منتشر شده است.
همچنین حمید غوابش، عضو سابق هیئتمدیره انجمن هواپیمایی در یادداشتی برای ترابران با عنوان «اقتصاد فروخفته هوایی» به شرح الزامات آزادسازی بازار حمل و نقل هوایی تجاری پرداخته است.
در پرونده فرمان این شماره با عنوان «حیاط خلوت چینی» انتظارات صنعت و بازار خودرو از دولت چهاردهم معرفی شده است. در نخستین مطلب با عنوان «هیچ انتظار جدیدی ایجاد نکنید» بابک بیات، کارشناس ارشد صنعت و بازار خودرو و هدیه گودرزیان، معاون بازرگانی شرکت پارسیان موتور در میزگرد ترابران به تشریح اسب زینشده یا کمیت لنگی که از دولت سیزدهم برای پزشکیان به ارث رسیده پرداختند و برای رسیدن بازار خودرو به آرامش، توصیههایی به دولت چهاردهم داشتند.
«در فواید استفاده از دوربرگردان!» نیز عنوان گزارشی است که حاصل گفتوگوی خبرنگار ترابران با امیرحسن کاکایی، کارشناس صنعت خودرو و استاد دانشگاه علم و صنعت است که باز شدن پای چینیها را به ایران میخی بر تابوت صنعت خودرو دانسته است.
♦شماره 222 ماهنامه ترابران را میتوانید از باکس زیر دانلود کنید.
شماره 222 ماهنامه ترابران، در 194 صفحه با فرمت PDF و حجم 26.8 مگابایت