شماره 220 ماهنامه ترابران (ماهنامه اقتصاد ترابری ایران) با عنوان «کرانههای مبهم» در تیر ماه منتشر شد.
به گزارش پایگاه خبری ترابران، شماره 220 ماهنامه ترابران (ماهنامه اقتصاد ترابری ایران) برای بازه زمانی تیر ماه با عنوان «کرانههای مبهم» در 168 صفحه منتشر شد. در آستانه 25 ژوئن روز جهانی دریانورد، در پرونده «لنگرگاه» این شماره با عنوان «دریازدگی» به بررسی شرایط کاری و کاریابی دریانوردان محدود و نامحدود ایران پرداختهایم. در همین زمینه، پای سخنان سامان رضایی، رئیس انجمن صنفی دریانوردان تجاری ایران نشستیم که مسائل مختلف این حرفه را اعم از تاسیس شرکتهای رانتی و سهمگیری آنها از دریانوردان گرفته تا مشکلات کاریابی برایمان برشمرد. شرح کامل این گفتوگو با عنوان «بحران تحلیل انرژی» منتشر شده است.
در گزارش دیگر این پرونده با عنوان«عوامل مؤثر در دریازدگی» به سخنان دو تن از دریانوردان کشورمان گوش سپردیم که از جاذبهها و در عین حال مشکلات این حرفه برایمان سخن گفتند.
علاوه بر آن، بهمنظور آگاهی از اقدامات سازمان بنادر و دریانوردی کشور برای رفع بحران کمبود نیروی دریانورد در سالهای آتی، با دکتر علیاکبر مرزبان، سرپرست معاونت دریایی و مدیرکل دریانوردان و سازمانهای تخصصی و بینالمللی سازمان بنادر و دریانوردی گفتوگو کردیم که شرح این گفتوگو با عنوان «اندر احوالات دریارفتگان» منتشر شده است.
آخرین گزارش این بخش «ضرورت تامین دریانورد» است که در آن با دکتر فرشید فرید، رئیس هیئتمدیره شرکت تامین نیروی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران گفتوگو کردیم.
پرونده بعدی این شماره از ترابران، «فرودگاه» با عنوان «فراز و فرود» است که در نخستین گزارش این پرونده برخی ابهامات سانحه سقوط هلیکوپتر رئیس دولت سیزدهم از زوایای مختلف بررسی شده که با عنوان «سواران را چه شد؟» منتشر شده است.
«آداب کارآمدی فرودگاهی» گزارش دیگر این پرونده به قلم خلیلالله معمارزاده، کارشناس صنعت حمل و نقل هوایی است که شاخصها و عوامل موثر در بهرهوری فرودگاهها را برشمرده و توصیههایی هم در این زمینه برای ایران دارد.
در پرونده «گذرگاه» با عنوان «گرداب تناقضات» نخستین مطلب، مقالهای نوشته مجتبی سلیمانی سدهی، مدیرعامل گروه مدیریت زنجیره تامین آمادگران با عنوان «در ابتدای شاهراه یا لبه سیاهچاله؟» است که ادعای افزایش عملکرد ترانزیت کشور را راستیآزمایی کرده است.
دیگر گزارش این پرونده، با عنوان «دستهای خالی؛ باکهای پر!» درباره مشکلات جدید حمل و نقل بینالمللی و ترانزیت بر اثر اجرای طرح باک پر است که حاصل گفتوگو با فاطمه قنبرپور، نایبرئیس کمیسیون حملونقل و لجستیک اتاق بازرگانی ایران؛ محمد عددیان، عضو هیئتمدیره انجمن صنفی شرکتهای حملونقل بینالمللی ایران و جواد هدایتی، مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بینالمللی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای است.
«دو خط موازی هزینه و تعرفه» دیگر گزارش این پرونده درباره تعیین نرخ کرایه کامیون است که خبرنگار ترابران برای تنظیم آن با محسن متقین، فعال صنفی؛ نوید خردمند، دبیر انجمن کارگری رانندگان ناوگان جادهای و سیدرضا دهقانیان، عضو انجمن رانندگان ناوگان حمل و نقل کالای کشور گفتوگو کرده است.
در پرونده «زیرساخت» با عنوان «برخورد نزدیک از نوع سوم» نخستین گزارش درباره وضعیت صنعت لجستیک طرف سوم در سال 2024 است که با عنوان «چشماندازهای آمادگری» منتشر شده است.
پس از آن ، خبرنگار ترابران درباره آینده شرکتهای 3PL در ایران و آگاهی از جزئیات آییننامه فعالیت شرکتهای 3PL و چالشهای تاسیس و فعالیت آنها در ایران با دکتر سهراب کارگر، رئیس هیئتمدیره انجمن ملی صنعت پخش ایران به گفتوگو پرداخته است که حاصل آن در گزارشی با عنوان «سایهروشن شرکتهای طرف سوم» منتشر شده است.
علاوه بر آن، «تدارکات بُعد سوم حملونقل» عنوان گزارشی است که خبرنگار ترابران بهمنظور بررسی چرایی عقبماندگی ایران از راهاندازی و بهرهمندی شرکتهای 3PL پای سخنان پویا فیروزی، کارشناس اقتصاد و لجستیک نشسته است.
آخرین پرونده این شماره از ترابران، «ایستگاه» با عنوان «موانع سیر و حرکت» است که نخستین گزارش آن به نقد درباره نظام رسیدگی به سوانح ریلی اختصاص دارد و با عنوان «کاهش سوانح به مدد پنهانکاری!» منتشر شده است.
پس از آن، سیدمرتضی ناصریان، مشاور برنامهریزی اقتصادی و تامین مالی توسعه راهآهن در مقالهای با عنوان «ملاحظاتی درباره سرعت مجاز» توجیهپذیری راهآهن پرسرعت تهران – مشهد را ارزیابی کرده است.
♦شماره 220 ماهنامه ترابران را میتوانید از باکس زیر دانلود کنید.
شماره 220 ماهنامه ترابران در 168 صفحه با فرمت PDF و حجم 25 مگابایت