شماره 218 ماهنامه ترابران (ماهنامه اقتصاد ترابری ایران) با عنوان «سلطه بلاتکلیفی» در اردیبهشت ماه منتشر شد.
به گزارش ترابران، شماره 218 ماهنامه ترابران (ماهنامه اقتصاد ترابری ایران) برای بازه زمانی اردیبهشت ماه با عنوان «سلطه بلاتکلیفی» در 218 صفحه منتشر شد. در بخش «زیرساخت» این شماره با عنوان «مجمعالجزایر مدیریتی» در میزگردی دکتر سیدعلیرضا سیدوکیلی، عضو هیئتعلمی مرکز تحقیقات راه؛ دکتر سبحان نظری، رئیس هیئتمدیره انجمن صنفی شرکتهای حمل و نقل ریلی و خدمات وابسته؛ مرتضی ناصریان، مشاور اقتصادی و تامین مالی طرحهای توسعه راهآهن در شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل؛ مهندس خدایار خاشع، دبیر کمیته شرکتهای سرمایهگذار در آزادراهها؛ دکتر هادی گنجی، عضو هیئتعلمی و سرپرست بخش اقتصاد و ملی حمل و نقل مرکز تحقیقات راه و مهندس سعید محمدی یزدی، مدیر فناوری صندوق پسانداز کارکنان راهآهن دلایل بلاتکلیف ماندن تصویب طرح جامع حمل و نقل را با وجود گذشت بیش از 20 سال از آغاز مطالعات آن برشمردند و روشهای جدید تامین مالی را ارزیابی کردند. گزارش جامع این میزگرد در مطلبی با عنوان «جامعیت از دست رفته» منتشر شده است.
در بخش «اقتصاد کلان» با عنوان «عارضه و عوارض»، «سیاهه معضلات پیکرهای پیچیده» گزارشی درباره چالشهای تجاری در حوزه عملکرد و فرآیندهای اجرایی در گمرک ایران است. علاوه بر آن، «ارزشگذاری بر اساس هوش مصنوعی!» نیز گزارشی درباره برنامههای جدید برای جلوگیری از کماظهاری و بیشاظهاری کالاهای صادراتی و وارداتی است.
در بخش «گذرگاه» با عنوان «مخاطرات سفر»، گفتوگوی خبرنگار ترابران با غلامرضا خادمیزاده، رئیس کانون سراسری انجمنهای صنفی رانندگان و دارندگان حملونقل جادهای مسافری درباره چالشهای سفرهای اتوبوسی در نوروز در مطلبی با عنوان «گره اندر گره» منتشر شده است.
گزارش دیگر این بخش، درباره کمبود راننده و همچنین ناوگان مسافری جادهای است که با عنوان «فرار رانندگان و مالکان اتوبوس از جادهها» منتشر شده است. در واپسین گزارش این پرونده با عنوان «فاجعه از آنچه میگویند، بزرگتر است» با توجه به روز ایمنی حمل و نقل در هفتم اردیبهشت ماه، ترابران نگاهی به آمار و ارقام هراسناک تصادفات در نوروز 1403 انداخته است.
در بخش «فرودگاه» با عنوان «کنترل پرواز»، ابتدا پیشنیازها ورود ایرلاینهای خارجی به عرصه پروازهای داخلی در گزارشی با عنوان «گز نکرده، پاره نکنید!» واکاوی شده است. در ادامه، امیرحسین صراف، مشاور مدیریت و تحلیلگر صنعت هوانوردی در مقالهای با عنوان «چالش پذیرایی در ارتفاع 30 هزار پایی» اهمیت و چگونگی حفظ زنجیره سرد نگهداری مواد غذایی در خطوط هوایی را بررسی کرده است.
در بخش «ایستگاه» با عنوان «تنظیمات»، سه گزارش مختلف منتشر شده است. «مکانیسمهای اهرم تنظیم» گزارشی از سخنان دکتر محسن پورسیدآقایی درباره ضرورت ایجاد نهاد تنظیمگر ریلی و چگونگی جلوگیری از فرار بار از ریل است. «ریزهکاریهای سرعت گرفتن» نیز مقاله عباس قربانعلیبیک، کارشناس ارشد حمل و نقل ریلی است که پندهایی از گامهای پیشرفت راهآهن سریعالسیر ژاپن برای ایران دارد.
همچنین به بهانه افتتاح مرکز جدید هایپرلوپ هلند، آخرین گزارش این بخش با عنوان «آینده حمل و نقل؛ بزرگراهی از لولهها است؟» درباره نسل پنجم حمل و نقل سریع است.
در بخش «فرمان» با عنوان «صنعت خودران»، دلایل تابوشکنی افزایش قیمت خودرو در فصل بهار در گفتوگویی با بابک وفایی، کارشناس صنعت خودرو معرفی و بررسی شده که حاصل آن در مطلبی با عنوان «نیکو گردد آنکه بنیادش بد است» منتشر شده است.
علاوه بر آن، «یک بازار فرسوده در جهان» نیز گزارشی درباره امروز و فردای صنعت خودرو در ایران و جهان است.
♦شماره 218 ماهنامه ترابران را میتوانید از باکس زیر دانلود کنید.
شماره 218 ماهنامه ترابران، در 218 صفحه با فرمت PDF و حجم 27 مگابایت