از فروردین تا کنون، کارزار برکناری شهردار تهران توسط 150 هزار شهروند دغدغهمند امضا شده است و برکناری زاکانی را از این سمت جدیتر از گذشته کرده است، اما نگرش و تصمیم اعضای شورای شهر نسبت به این موضوع چیست؟ آیا با این کارزار، آقای شهردار گوشه رینگ گرفتار میشود؟
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری ترابران، علیرضا زاکانی که در یکی از مناظرههای انتخاباتی خطاب به مسعود پزشکیان گفته بود: «نه کنارهگیری میکنم و نه میگذارم شما رئیسجمهور شوید.» هم از گردونه انتخابات کنارهگیری کرد و هم شاید مجبور شود پیش از موعد ساختمان بهشت را به اجبار ترک کند.
امضاهای کارزار عزل علیرضا زاکانی، شهرداری تهران در حالی رو به افزایش است که حالا اعضای شورای شهر هم سکوت خود را در این باره شکسته و نتوانستند در برابر دغدغه مردم بیتفاوت باشند. یک عضو شورای شهر تهران نیز به ترابران میگوید: «اگر تعداد امضاها قابل توجه شود به اعضای شورا پیشنهاد میدهم که به این کارزار توجه کنند.»
سخنان این عضو شورای شهر در حالی گفته میشود که این کارزار تا به امروز توسط ۱۵۰ هزار نفر امضا شده و جمعآوری امضاها تا پایان شهریور ماه نیز ادامه خواهد داشت. همین مسئله نیز باعث نگرانی طیف حامی علیرضا زاکانی شده است. آنها که تا به امروز در برابر دغدغه شهروندان تهرانی سکوت کرده بودند، همزمان با افزایش امضاها به سخن آمدهاند؛ برخی در لفافه از مردم حمایت کرده و برخی دیگر به شدت عصبانی شدهاند.
نباید نسبت به دغدغه مردم بیتفاوت بود
علیاصغر قائمی، عضو شورای شهر تهران نیز در گفتوگو با ترابران به کارزار جمعآوری امضا برای عزل زاکانی واکنش نشان داد و تاکید کرد که نباید نسبت به دغدغه مردم بیتفاوت بود.
او با تایید این موضوع که در جریان کارزار برکناری شهرداری تهران هستم، گفت: «این کارزار را دیدهام و از جزئیات آن مطلع هستم. امروز هم دوستان در جلسه شورای شهر تهران درباره آن صحبت کردند. با این حال، یک بحث قانونی داریم که انتخاب و عزل شهردار در حوزه اختیارات شورا است و در مقابل یک بحث غیر از دیدگاه قانونی وجود دارد که اعضای شورا باید گوششان به حرف و دغدغه و مطالبات مردم باز باشد و نباید ماشینی با مسائل برخورد کنند و اجازه ندهند کسی اظهارنظر کند.»
قائمی یادآور شد: «بالاخره کسانی که با رأی خود در انتخابات به شورا اختیار دادند اکنون نظراتی دارند و این وظیفه عقلانی و منطقی ماست که به حرف مردم گوش کنیم اما اینکه چه کسی تصمیم میگیرد طبیعتاً شورا است که تصمیم نهایی را میگیرد.»
طرح برکناری زاکانی در شورا مطرح میشود؟
او در پاسخ به این سوال که آیا احتمال این وجود دارد که موضوع برکناری زاکانی در صحن شورای شهر تهران مطرح شود، گفت: «من هنوز زمینه آن را نمیبینم که این موضوع در صحن شورا مطرح شود هرچند خبرنگاران از رئیس شورا هم سوال کردند و ایشان همین پاسخ من را با ادبیات دیگری دادند. امروز هم یکی دیگر از دوستان در شورای شهر در تذکر شروع جلسه مقداری موضوع را باز کرد و همین تذکرات بنده را داد.»
قائمی در پاسخ به این پرسش که اگر امضاهای کارزار برکناری شهردار تهران تا پایان شهریور ماه به تعداد قابل توجهی برسد آن زمان واکنش شورای شهر چه خواهد بود، گفت: «من به عنوان یک عضو شورای شهر تهران حتماً به همکاران پیشنهاد میدهم که نسبت به این موضوع توجه کافی داشته باشند و از کنار آن بیتوجه رد نشوند چون مهم است. اما باید دید مسیر آینده چه خواهد بود.»
این عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: «ما برای نظر مردم و دغدغه آنها احترام قائلیم اما اینکه چون دولت عوض شده چنین تصمیمی بگیریم درست نیست و چنین مولفههایی قابل ارتباط به یکدیگر نیستند.»
این در حالی است که این کارزار به تغییر دولت مرتبط نیست و از فروردین ماه امسال آغاز شده است.
عصبانیت همشهری و کیهان از کارزار برکناری زاکانی
همچنین، روزنامه همشهری و روزنامه کیهان دو روزنامهای هستند که امروز از افزایش امضاهای این کارزار به شدت عصبانی شده و به حامیان آن و امضاکنندگان تاختند. روزنامه کیهان امضاکنندگان این کارزار را «دیکتاتورهای کوچولو» خوانده که هنوز به قدرت نرسیده شهردار منتخب نمایندگان مردم را هدف قرار دادهاند. روزنامه همشهری اما پا را فراتر گذاشته و امضاهای کارزار برکناری علیرضا زاکانی را جعلی خوانده است. این روزنامه که متعلق به شهرداری تهران هست، تاکید کرده که اگر بنا بر برکناری زاکانی با طومار باشد باید به سایر سازوکارهای دموکراتیک نیز تعمیم یابد و در پایان نتیجه گرفته که چنین اقداماتی ثمری نخواهد داشت و کارزار اینترنتی برای برکناری شهردار تهران بینتیجه خواهد ماند.
اتهامات به اینجا ختم نمیشود، دیروز نیز مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران وقتی در مقابل پرسش خبرنگاران برای ایراد ارزیابیاش از این کارزار قرار گرفت مجبور به پاسخگویی شد؛ اما پاسخش نشان داد کدام طرف ایستاده است. او مانند روزنامه همشهری این کارزار را جعلی خواند و گفت: «به این کارزارها توجه نکنید، اینها کارزار نیست، از این موارد زیاد درست شده است. شهردار را شورای شهر تعیین میکند، حالا ۱۵۰ هزار نفر یا ۵۰ هزار نفر یک کارزار را امضا کنند دلیلی برای تغییر نیست. انتخاب شهردار روش قانونی خودش را طی کرده است، به طور کلی تغییر مدیریتها در وسط کار نتیجه جز بههم ریختگی کارها ندارد.»
سکوت اعضای شورای شهر تهران شکست
رئیس شورای شهر تهران در حالی کارزار برکناری زاکانی را جعلی خواند که امروز مهدی اقراریان، عضو شورای شهر تهران در جلسه علنی موضع ملایمتری گرفت. او با تاکید بر اینکه نمیتوان نسبت به دغدغه ۱۵۰ هزار هموطن در مورد شهردار تهران بیتفاوت بود، یادآور شد: «انتخاب و عزل شهردار بر عهده شوراست و مطابق قانون عزل آقای زاکانی به ۱۴ رأی نیاز دارد.»
اقراریان سپس با یادآوری اینکه اگر هموطنان این موضوع را دنبال میکنند باید اعلام کنم که شهردار در شورا موافقان و مخالفان جدی دارد و بنده صراحتاً میگویم که منتقد ایشان هستم، گفت: «در همین دوره مدیریتی عزل شهردار در شهرهای دیگر اتفاق افتاده و چیز عجیبی نیست، اما با توجه به مدت زمان کم باقی مانده تا پایان مدیریت شهری، ممکن است عزل شهردار تبعاتی داشته باشد و اگر قرار بر تغییر باشد باید مراتب آن سنجیده شود.»
اکنون مسئله این است؛ ماندن یا برکنار شدن آقای شهردار!