در حالی که گفته شده علت برکناری مسعود درستی از مدیرعاملی متروی تهران افشاگریاش درباره دولت رئیسی بوده اما یک عضو شورای شهر تهران این موضوع را رد میکند و میگوید فردی که در جلسه شورا و در حضور رسانهها اعلام کرد دولت سیزدهم سهم خود از پیشپرداخت واگنهای چینی را نپرداخته محسن هرمزی بود نه مسعود درستی.
به گزارش پایگاه خبری ترابران، ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران میگوید: «اعضای شورای از طریق سیستم اتوماسیون متوجه شدند که مدیرعامل مترو برکنار شده است و از این برکناری خبر نداشتند.»
امانی در پاسخ به این پرسش که آیا قبلاً هیچ صحبتی درباره برکناری ایشان بود، میگوید: «خیر، از طرف شهرداری صحبتی درباره برکناری نبود اما ما در شورای شهر از عملکرد مجموعه متروی تهران رضایت نداشتیم. اما دلیل یا دلایل برکناری ایشان را نمیدانم و باید از زاکانی برای این اخراج پرسوجو کرد.»
این عضو شورای شهر میافزاید: «من با جابهجایی متوالی و بیثبات بودن مدیریت درشهرداری تهران مواق نیستم و یکی از منتقدان جدی از شروع این دوره بودم. این برکناری نشان میدهد که انتخاب و انتصابات صورت گرفته درست نبوده است. وقتی مدیری را انتخاب میکنیم و یک سال بعد یا ۶ ماه بعد عوض میشود نشان دهنده این است که در انتخاب دقت صورت نگرفته و آن فرد توانمندی لازم را در آن کار نداشته است.»
امانی معتقد است این اتفاق مخصوص متروی تهران نیست و متاسفانه در بسیاری از شرکتها و سازمانها بیثباتی مدیرتی را شاهد هستیم.
پیشپرداخت واگنهای چینی را شهرداری واریز کرد
او در ادامه به این سوال پاسخ میدهد که آیا برکناری مسعود درستی از مدیرعاملی متروی تهران به دلیل افشاگری درباره دولت رئیسی صحت دارد، میگوید: «اینکه میگویند آقای درستی به دلیل افشای عدم پرداخت پیشپرداخت قرارداد خرید واگنهای مترو از چین از سوی دولت رئیسی برکنار شده به نظر نمیرسد که درست باشد چون آقای هرمزی، معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری تهران بود که در جلسه قبلی شورای شهر به صراحت اعلام کرد که دولت سیزدهم پیشپرداخت واگنها را نداده و ما خودمان در شهرداری این رقم را پرداخت کردیم؛ بنابراین آقای درستی نبود که این افشاگری را انجام داد و آقای هرمزی آن هم در حضور رسانهها و اعضای شورای شهر این حرف را زد و ثبت هم شد.»
امانی در ادامه درباره ماجرای عدم واریز پیشپرداخت دولت برای خرید واگنهای چینی توضیح داد: «قرار بود دولت ۱۵ درصد از مبلغ قرار واردات واگن از چین را پرداخت کند که این رقم چیزی حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون یورو میشود.»
این عضو شورای شهر تهران میافزاید: «رئیس شورای شهر تهران هم توضیح دادند که قرار بود ارز حاصل از فروش یک محوله نفتی بابت پیشپرداخت واگنهای چینی پرداخت شود اما با نظر دولت این ارز به اولویت دیگری پرداخت شده است. شهرداری تهران هم ناچار شده برای اینکه قرارداد با چین لغو نشود خودش این مبلغ را تهیه و پرداخت کند.»
امانی در پاسخ به این سوال که شهرداری این مبلغ را از کجا تهیه کرده است نیز میگوید: «ظاهراً از طریق یکی از شعب بانک شهر این رقم را وام گرفته است که ما هم درباره جزئیات آن سوال داریم و فقط یک مطلب کلی به ما گفته شده است. شهرداری در نهایت هم نتوانسته کل مبلغ پیشپرداخت را تامین کند و کمتر از۱۰ درصد یعنی چیزی حدود ۹ درصد را تهیه کرده و بقیه این مبلغ هنوز مانده است. یعنی شهرداری از بانک خوش وام گرفته و رقم پیشپرداخت واگن چینی را پرداخت کرده است.»