وزیر راه و شهرسازی درباره مسائل مختلفی از جمله قیمت بلیت هواپیما، چگونگی و جزئیات ساخت چهار میلیون واحد مسکن، ایجاد بانک زمین، ورود شرکت های خارجی به ساخت مسکن و … صحبت کرد.
به گزارش پایگاه خبری ترابران، رستم قاسمی مبنی بر اینکه چرا تاکنون تکلیف قیمت بلیت هواپیما مشخص نشده است و ایرلاین ها بدون داشتن مصوبه و اختیار قانونی اقدام به افزایش نرخ پروازهای داخلی کرده اند؟ اظهار کرد: قیمت بلیت هواپیما به دلیل رعایت پروتکل های بهداشتی به ویژه محدودیت پذیرش ۶۰ درصدی مسافر در پروازهای داخلی افزایش یافته بود که امیدواریم با بهبود شرایط کشور از نظر شیوع ویروس کرونا و برداشته شدن این محدودیت بتوانیم قیمت بلیت هواپیما را تعدیل کنیم.
وی افزود: محدودیت ۶۰ درصدی پذیرش مسافر در ناوگان حمل و نقل عمومی بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا اتفاق افتاده است که هم اکنون در جلسات ستاد ملی مقابله با کرونا در حال بحث و بررسی برای اعمال تغییرات در این پروتکل ها هستیم.
وزیر راه و شهرسازی همچنین در پاسخ به سوالی درباره چگونگی و جزئیات ساخت چهار میلیون واحد مسکن در دولت سیزدهم گفت: درباره مسکن به دلیل قانون جهش تولید و خواست دولت مقرر شده تا چهار سال آینده چهار میلیون واحد مسکونی در کشور ساخته شود و در این راستا اخیرا قانون خوبی در مجلس طی ماه گذشته ابلاغ شد که می تواند کمک بزرگی به مردم برای صاحبخانه شدن کند.
قاسمی ادامه داد: البته وعده ساخت چهار میلیون واحد مسکونی در دولت سیزدهم به این معنی نیست که در هر سال یک میلیون واحد ساخته خواهد شد. چرا که همه می دانیم ساخت مسکن حدود یک سال و نیم زمان می برد. بنابراین از ابتدا این مسئله را اعلام کردیم که در وهله نخست باید تا حدود دو میلیون واحد مسکونی شروع کنیم و هم اکنون عملیات اجرایی آن نیز در شرف آغاز شدن است.
وی اضافه کرد: همچنین براساس آخرین اطلاعات به دست آمده از سازمان ملی زمین و مسکن بیش از ۸۰۰ شهر در کشور مورد بررسی قرار گرفته و زمینها شناسایی شدند که در واقع برای ساخت دو میلیون مسکن کفایت میکند. همچنین از اقداماتی که در این زمینه در دستور کار قرار دادهایم ایجاد بانک زمین در وزارت راه و شهرسازی است که یک ماه پیش اعلام کردیم تا سه ماه آینده این بانک ایجاد میشود و تا پایان مهلت اعلام شده این اتفاق خواهد افتاد.
تصویب وام ۴۰۰ میلیون تومانی برای مسکن
وزیر راه و شهرسازی درباره روشهای تأمین مالی ساخت مسکن این گونه توضیح داد: منابع مالی برای ساخت مسکن پیشبینی شده است و براساس که در قانون آمده تا سقف ۳۶۰ هزار میلیارد تومان به این پروژه اختصاص پیدا خواهد کرد و برای اینکه بتوانیم تسهیلات مناسبی را در این زمینه تعیین و پرداخت کنیم پیشنهاداتی به شورای پول و اعتبار دادهایم که شنبه هفته آینده به تصویب خواهد رسید.
قاسمی افزود: براساس پیشنهادات ارائه شده به شورای پول و اعتبار سقف تسهیلات در نظر گرفته شده برای مراکز استانها ۴۰۰ میلیون تومان و برای روستاها ۲۵۰ میلیون تومان است. متقاضیان میتوانند پس از طی این مراحل در سامانه مورد نظر ثبت نام کنند و با توجه به فرم «ج» که به زودی اصلاحاتی در آن اعمال میشود وارد این طرح شوند.
به گفته وی ساخت مسکن نه تنها با فراخوان به انبوهسازان و تعاونیهای مختلف در دستورکار قرار گرفته است بلکه حتی به افرادی که مالک زمین هستند هم تسهیلات میدهیم. از سوی دیگر بنیاد مسکن براساس آخرین تعهدنامهاش ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در این طرح خواهد ساخت. همچنین ۲۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی و شهری در دستور کار داریم و کمیته امداد، بهزیستی و بنیاد مستضعفان تعهد ساخت ۵۲۰ هزار واحد مسکونی را دادهاند که البته این طرحها آغاز شده است.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه صندوق تعاون وزارت کار نیز برای کارگران در صدد ساخت مسکن در قالب این طرح است، گفت: البته وزارت راه و شهرسازی یا بخشهای دولتی قرار نیست خانه بسازند بلکه ما مدیریت ساخت و توزیع آن بین سازندگان را انجام میدهیم.
مذاکره با کشورهای خارجی برای ساخت و ساز در ایران
قاسمی اعلام کرد: با برخی کشورهای خارجی در حال مذاکره هستیم تا دانش فنی، صنعتیسازی را وارد کشور کنند و با استفاده از کارگران و مصالح ایرانی در کشور ساخت مسکن را آغاز کنند. همچنین میتوانیم از روشهای تأمین مالی مختلف از جمله فاینانس، تهاتر نفت و… برای ساخت مسکن استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه به دنبال اجرای طرح اجارهنشینی حرفهای مانند کشورهای پیشرفته هستیم، گفت: از همه سازندگان تعهد ساخت یک ساله مسکن را میگیریم تا از وعدهای که دادند سر باز نزنند. همچنین هم اکنون سالانه حدود ۳۰۰ هزار واحد مسکونی ساخته میشود و در صددیم تا با افزایش سرعت و تعداد آن به وعده خود یعنی ساخت چهار میلیون واحد مسکونی در پایان دولت سیزدهم عمل کنیم.
مذاکره با عراق برای راهاندازی راهآهن شلمچه-بصره
وزیر راه و شهرسازی همچنین درباره آخرین وضعیت خط ریلی شلمچه-بصره گفت: با طرف عراقی و در جریان سفر اخیر الکاظمی به ایران مذاکراتی را انجام دادیم. در صددیم راهآهن ۳۲ کیلومتری شلمچه-بصره را به سرعت بسازیم چرا که با وجود مشکلات فنی خط ریلی عراق این مسیر کوتاه میتواند ما را به این کشور همسایه و نهایتا دریای مدیترانه متصل کند.
برای انتخاب مدیران تحت فشار نیستم
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا اینکه گفته میشود شما برای انتخاب معاونین و مدیرانتان در وزارت راه و شهرسازی تحت فشار هستید و پیشنهادات بسیاری به شما میدهند، گفت: به هیچ وجه این موضوع صحت ندارد چرا که همیشه خودم برای انتخاب مدیرانم تصمیم میگیرم و کسی نمیتواند به من فشار بیاورد.
منبع خبری:ایسنا