آمارهای رسمی میگوید روزانه ۵۰ جان در تصادفات رانندگی گرفته میشود؛ تصادفاتی که بخش اعظم آن در جادهها اتفاق میافتد و از قضا در بسیاری موارد همان جاده مقصر اصلی نیز است.
به گزارش پایگاه خبری ترابران، فرزاد محمدی، راننده کامیون و فعال صنفی از استاندارد نبودن جادهها گلایه کرد و به ترابران گفت: «متأسفانه جادههای کشور وضعیت مطلوبی ندارند و دلیل بسیاری از تصادفات جادهای ناایمن بودن آنهاست و ربطی به عوامل انسانی و خطای رانندگان ندارد.»
او با بیان این مطلب یادآور شد: «مثلاً در جادهای که راه فرار وجود نداشت، خودروی یکی از همکاران ما نقص فنی پیدا کرده و ترمز بریده بود و به دلیل اینکه نتوانست ماشین را کنترل کند، تصادف وحشتناکی شکل گرفت و راننده فوت کرد.»
محمدی با اظهار اینکه راه فرار در بسیاری از جادههای پرشیب کشور وجود ندارد، گفت: «باید در گردنهها با شیب تند حتماً راههای فرار استاندارد تعبیه شود. هر ماشینی ممکن است نقص فنی پیدا کند و و حین پایین آمدن ترمز ببرد بنابراین باید راههای فراری باشد که رانندگان از طریق آن بتوانند از وقوع تصادف جلوگیری کنند.»
این راننده کامیون در ادامه به گردنههای خطرناکی که راه فرار ندارند اشاره کرد و گفت: «در گردنه زرند بهسمت کوه بنان تنها یک راه فرار وجود دارد و از زرند به راور حتی یک راه فرار هم تعبیه نشده است! این مسئله باعث ایجاد تصادفات ناگوار میشود. باید وزارت راه و راهداری به موضوع ایمن کردن جادهها توجه کنند و راههای فرار مهندسی شده بگذارند تا شاهد تصادفات سنگین منجر به فوت نباشیم و بیش از این جان هموطنان در جادهها قربانی نشود.»
او همچنین افزود: «انجام اقداماتی مانند اصلاح و بهسازی جادهها، نصب علائم و تجهیزات ایمنی، کنترل ترافیک و اعمال قانون، فرهنگسازی و آموزش و حمایت از اورژانس جادهای، میتواند به کاهش تصادفات و تلفات جانی در جادهها کمک کند.»
عوارض اخذشده از رانندگان صرف بهسازی جادهها شود
یک راننده دیگر نیز در گفتوگو با ترابران اظهار کرد: «آمار بالای تلفات جادهای حامل پیام مهمی برای مسئولان است که متأسفانه شنیده نمیشود. همان طور که مسئولان هم اعتراف کردهاند در کنار عوامل انسانی و کیفیت پایین خودروها، جادههای کشور نیز ناایمن هستند. با این حال آنان تنها به افزایش مبلغ جریمهها تأکید دارند و گویی میخواهند خود را به خواب بزنند.»
او افزود: «ناایمن بودن جادهها باعث شده میزان مرگ و میر در کشور بر اثر سوانح رانندگی بالا برود و این مسئله نشاندهنده وضعیت بحرانی است. برخی از محورهای بین شهری کشور وضعیت بسیار بدی دارند و مسئولان باید فکر اساسی برای ایمنسازی این محورها انجام دهند.»
این راننده با بیان اینکه در بسیاری موارد حادثه رانندگی بهدلیل ایمن نبودن جاده روی میدهد و راننده در آن نقشی ندارد، گفت: «کمبود یا نبود علائم رانندگی و شبنما نبودن بسیاری از آنها، نبود یا وجود اشکال در گارد ریل و استفاده نکردن از گارد ریل فنری، نبود امکانات جداکننده مسیرهای رفت و برگشت در تعدادی از جادههای کشور و مشکلات آسفالت و آب گرفتگی از جمله مشکلاتی است که موجب ناامن شدن جادههای کشور شدهاست.»
او تأکید کرد که در کنار افزایش نرخ جرائم رانندگی و بالا بردن کیفیت خودروها باید برای ایمنسازی جادههای کشور هم فکر اساسی کرد.
این راننده یادآور شد: «باید عوارضی که از خودروها دریافت میشود خرج بهسازی و بالا بردن ایمنی جادههای کشور کرد تا از این وضعیت بحرانی خارج شویم. در غیر اینصورت هر روز شاهد افزایش تصادفات ناگوار خواهیم بود.»