دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری (OFAC) روز پنجشنبه اعلام کرد که ایالات متحده در دور جدید تحریمهای مرتبط با ایران، یک شخص و چهار نهاد را از جمله خدمات فرودگاهی سفیران تحریم کرده است.
به گزارش پایگاه خبری ترابران به نقل از اسپوتنیک، اوفک در بیانیهای اعلام کرد: «رحمتالله حیدری به دلیل ارتباط ادعایی ایران با شرکت بهارستان کیش که در بخش فناوری فعالیت میکند به فهرست تحریمها اضافه شد، تحت تحریمهای ثانویه علیه ایران قرار گرفته است.»
بر اساس این اطلاعیه، طراحی و ساخت شرکت هوا موتور و همچنین شرکت پراور پارس به دلیل ارتباط ادعایی با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تحریم شده است. در این بیانیه آمده است که همزمان، خدمات فرودگاهی سفیران به دلیل ارتباط ادعایی با روسیه به فهرست تحریمهای ثانویه اضافه شده است.
وزارت خزانهداری ایالات متحده دلیل اعمال محدودیتها را توضیح نداده است.
در سال 2015، بریتانیا، آلمان، چین، روسیه، ایالات متحده، فرانسه و ایران یک توافق هسته ای به نام برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) امضا کردند که شامل لغو تحریمها از تهران در ازای محدود کردن برنامه هستهای این کشور بود.
در ماه مه 2018، ایالات متحده در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، از برجام خارج شد و تحریمها علیه تهران را بازگرداند. در پاسخ، ایران کاهش تدریجی تعهدات خود بر اساس توافق را اعلام کرد و محدودیتهای مربوط به تحقیقات هستهای، تعداد سانتریفیوژها و سطح غنیسازی اورانیوم را کنار گذاشت.
مذاکرات بر سر بازگرداندن برجام از بهار 2021 ادامه دارد. چندین دور در این زمان گذشته است. در اوایل آگوست 2022، هماهنگکننده اتحادیه اروپا «متن نهایی» پیشنویس توافقنامه را توزیع کرد. تهران در 22 آگوست پاسخ خود را به جوزپ بورل، رئیس دیپلماسی اروپایی به پیشنویس پیشنهادی ارسال کرد و همچنین نظر خود را درباره «موضوعات باقیمانده» در مذاکرات اعلام کرد.
اتحادیه اروپا پاسخ ایران را به پیشنهاد توافق هستهای سازنده خواند و گفت که در حال رایزنی با ایالات متحده برای اقدامات بیشتر است. در 24 آگوست، طرف ایرانی نظر آمریکا در مورد این پیش نویس را دریافت کرد و در اوایل سپتامبر پاسخی به واشنگتن فرستاد و آن را “سازنده” خواند.