رسانه اقتصاد ترابری ایران

صنایع لوازم و قطعات یدکی

یکشنبه, 24 تیر 1403
تایر کامیون
گلایه رانندگان کامیون از اطلاع‌رسانی برای زمان توزیع لاستیک دولتی؛

سهمیه‌های تایر دولتی سوخت می‌رود!

هرچند صاحبان خودروهای سنگین در سال سهمیه یک جفت لاستیک دولتی دارند اما رانندگان معترضند که زمان ثبت‌‌نام لاستیک‌های دولتی اطلاع‌رسانی‌ نمی‌شود و آنها مجبورند لاستیک‌های موردنیاز خود را از بازار آزاد با قیمت بالاتر تهیه کنند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری ترابران، خروج آمریکا از برجام و به آتش کشیده شدن این توافقنامه بین‌المللی در مجلس شورای اسلامی تقریباً همه جوانب اقتصادی ایران را تحت تأثیر قرار داد. یکی از این موارد صنعت تایر و تایرسازی بود. کمبود ارز ناشی از بازگشت تحریم‌ها و افزایش قیمت مواد اولیه باعث شد قیمت تایر افزایش صعود شدیدی داشته باشد.

در این میان کامیون‌داران هم یک بخش از مصرف‌کنندگان تایر بودند که افزایش قیمت لاستیک فشار زیادی به آنها وارد می‌کرد.

به این منظور دولت برای تنظیم بازار و جلوگیری از فشار آمدن به مردم توزیع لاستیک دولتی را آغاز کرد؛ لاستیک‌هایی تفاوت قیمت آن با بازار آزاد گاهی تا ۷۰ درصد هم می‌رسد. با این حال هنوز کامیون‌داران با یک مشکل جدی روبه‌رو هستند. آنها معترضند که از زمان توزیع لاستیک‌های دولتی باخبر نمی‌شوند و درخواست دارند مسئولان فکری اساسی برای این کار کنند. آنها همچنین می‌گویند عدم اطلاع‌رسانی از زمان توزیع لاستیک‌های دولتی باعث سوءاستفاده و فروش این لاستیک‌ها در بازار آزاد با قیمت بالاتر شده است.

محمد اتحادی، راننده کامیون و فعل صنفی در تشریح این مشکل به ترابران می‌گوید: «شرکت بارز توزیع لاستیک دولتی را در کشور برعهده دارد و این شرکت لاستیک‌های کامیونی هم توزیع می‌‌کند اما مشکلی که در این میان وجود دارد این است که کامیون‌داران هیچ‌گاه از زمان توزیع این لاستیک‌ها باخبر نمی‌شوند.»

او می‌افزاید: «اشکال کار این است زمانی که نمایندگی‌های شرکت بارز ثبت‌نام برای توزیع لاستیک دولتی را شروع می‌کنند، اطلاع‌رسانی نمی‌شود و کامیون‌داران بی‌اطلاع هستند. هیچ دستگاه یا نهادی هم با ما همکاری نمی‌کند که مسئولیت اطلاع‌رسانی را برعهده گیرد و به ما مالکان کامیون این موضوع را اطلاع دهد تا مجبور نشویم لاستیک را با قیمت بالاتر از بازار خریداری کنیم.»

عمدی در کار است؟

این فعال صنفی در پاسخ به این سوال که آیا عمدی در کار است تا زمان توزیع لاستیک‌های دولتی اعلام نشود می‌گوید: «در این باره اطلاع دقیقی نداریم اما آنچه مشخص است این است که روزی که ثبت‌نام شروع می‌شود من راننده و مصرف‌کننده واقعی که باید لاستیک به دستم برسد مطلع نمی‌شوم که بتوانم ثبت‌نام کنم چون تفاوت قیمتی که این لاستیک‌ها با بازار آزاد دارد زیاد است؛ به نظر می‌رسد برای همین به درستی اطلاع‌رسانی نمی‌شود.»

اتحادی تاکید دارد که سازمان راهداری و وزارت صمت باید بلافاصله به رانندگان استان به استان اطلاع‌رسانی کنند که در توزیع این لاستیک‌ها سواستفاده نشود و به دست مصرف‌کننده واقعی برسد.

او می‌گوید: «متاسفانه نمایندگی‌ها آشنا دارند و کارت سبز رانندگان را می‌گیرند و به صورت پنهانی ثبت‌نام می‌کنند و آن را در بازار آزاد با قیمت بالاتر به فروش می‌رسانند و سود می‌کنند. این در حالی است که دولت برای این لاستیک سوبسید می‌دهد و باید به دست مصرف‌کننده واقعی برسد نه دلال.»

به گفته اتحادی؛ تریلی سالی دو جفت سهمیه تایر دارد اما به دلیل عدم اطلاع‌رسانی، رانندگان نمی‌توانند ثبت‌نام کنند و باید از بازار آزاد لاستیک‌های موردنیاز خود را تهیه کنند و قیمت بالاتری هم بپردازند.

این فعال صنفی بار دیگر تاکید می‌کند: «سازمان راهداری و وزارت صمت باید همکاری و سیستمی طراحی کنند که زمان شروع ثبت‌‌نام لاستیک‌های دولتی مصرف‌کننده واقعی که ما رانندگان هستیم مطلع شویم.»

او در پایان خاطرنشان می‌کند: «اکنون این مسئله به معضلی بزرگ برای ما رانندگان کامیون تبدیل شده و هرازگاهی که راننده‌ای به صورت اتفاقی از شروع‌ ثبت‌نام‌ها مطلع می‌شود به کسانی در دسترسش هستند اطلاع‌رسانی می‌‌کند. یعنی خودمان گوش به گوش به هم خبر می‌دهیم تا شاید این وسط کسی بتواند ثبت‌‌نام کند و لاستیک سهمیه‌ای خود را دریافت کند.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *