رسانه اقتصاد ترابری ایران

سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای

چهارشنبه, 7 آذر 1403
بومی گرایی در اختصاص بار
درگیری مهلک بر سر بار بین رانندگان بومی و غیربومی در نی‌ریز فارس؛

بومی‌گرایی جان ۵ راننده کامیون را گرفت!

آنچه رانندگان حوزه حمل‌ونقل کالا درباره بومی‌گرایی از آن می‌ترسیدند، اتفاق افتاد و در درگیری‌های دو روز گذشته بر سر اختصاص بار بین رانندگان بومی و غیربومی در نی‌ریز فارس ۵ نفر کشته شدند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری ترابران، بحران بومی‌گرایی که مدت‌هاست صدای رانندگان در حوزه حمل‌ونقل بار را درآورده دیروز منجر به کشته شدن ۵ نفر در قطرویه شهرستان نی‌ریز شد.

فرزاد محمدی، فعال صنفی و راننده کامیون با اعلام این خبر به ترابران گفت: «ما پیش از این بارها درباره فاجعه بومی‌گرایی هشدار داده بودیم و پیش‌بینی کرده بودیم که ممکن است این مسئله به درگیری‌های مرگبار منجر شود که متاسفانه دو روز گذشته این اتفاق افتاد و ۵ نفر از همکاران ما در درگیری جان خود را از دست دادند.»‌

او با بیان اینکه این حادثه تلخ به دلیل درگیری بر سر بار مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز به وجود آمد، گفت:‌ «قرار شده بود که توزیع بار این مجتمع فولادی بر اساس اپلیکیشن‌های توزیع بار انجام شود اما رانندگان بومی اعتراض کردند که کل بار باید متعلق به آنها باشد و اگر بار اضافه‌ای ماند به رانندگان غیربومی بدهند. اما فولاد اعلام کرد که رانندگان بومی برگ سبز بیاورند تا ۱۵۰ نفر در هرنوبت بار در اولویت قرار گیرند و بعد از آنها بار به غیربومیان داده شود. با این حال رانندگان بومی باز هم زیر بار نرفتند و اصرار داشتند که همه بار باید برای آنها باشد.»

این فعال صنفی سپس گفت: «رانندگان بومی به رانندگان غیربومی که برای تحویل بار به مجتمع فولاد نی‌ریز رفته بودند، حمله کردند و در اثر درگیری ۵ نفر کشته شدند.»

او در توضیح چگونه کشته شدن این افراد نیز توضیح داد: «وقتی درگیری به وجود می‌آید پسر یکی از رانندگان که می‌بیند پدرش درگیر شده با کامیون به جمعیت می‌زند و چند نفر را زیر می‌گیرد که ۳ نفر در دم جان باختند و یک نفر دیگر نیز بر اثر جراحات فوت شد.»

محمدی یادآور شد: «با وجود اینکه کامیون‌های غیربومی بار نزده بودند و داشتند خالی برمی‌گشتند اما به آنها حمله شد و تعدادی به سمت آنها سنگ پرتاب می‌کردند. در یکی از این موارد راننده کامیون برای اینکه جان خود را نجات دهد خود را از ماشین به بیرون پرتاب می‌کند اما متاسفانه زیر کامیون می‌رود و فوت می‌کند.»

او نام سه نفر از کشته شدگان را حسن یگانه، عباس پایدار و ابوذر غفاری عنوان می‌کند.

بومی گرایی

محمدی همچنین گفت که بر اساس اطلاعاتی که به او دادند رانندگان بومی جاده قطرویه به سیرجان و مشکان به قطرویه را بسته‌اند و همه ماشین‌های سنگین را با سنگ می‌زنند.

این فعال صنفی سپس با انتقاد از عدم چاره‌اندیشی مسئولان برای بومی‌گرایی گفت: «با وجود اینکه بارها اخطار داده بودیم اما متاسفانه گوش کسی بدهکار نیست. ما گفته بودیم دست آخر جان رانندگان در این درگیری‌ها گرفته می‌شود که دیدیم این اتفاق هم افتاد. سازمان راهداری باید پاسخگو باشد. همه این درگیری‌ها به دلیل بومی‌گرایی است.»

محمدی گفت: «بومی‌گرایی باعث شده که رانندگان یک منطقه فکر کنند بار آن منطقه فقط به آنان تعلق دارد در حالی که این گونه نیست و بارها باید بر اساس نوبت و عدالت و مساوات تقسیم شود.»

او یادآور شد: «وضعیت در همه جا همینطور است و همه رانندگان با چنین وضعیتی روبه‌رو هستند. مثلا من تجربه قائن را دارم که صحنه‌‌های بسیار بدی از درگیری را دیده‌ام. برای خود من پیش آمده که ۳ روز بود درنوبت بار بودم اما دست آخر باری به من ندادند. در نهایت هم گفتند که الکی وقت خود را اینجا تلف نکن و بومی‌ها اجازه نمی‌دهند به شما بار دهند.»

محمدی با تاکید بر اینکه اگر هرچه زودتر فکر اساسی نشود باید منتظر تکرار حوادث ناگوار بود، گفت: «اگر وضعیت همین‌گونه پیش برود باید منتظر حوادث بدتر از این هم باشیم. از مسئولان می‌خواهیم هرچه زودتر فکری به حال بومی‌گرایی کنند تا دیگر این حوادث تکرار نشود.»

تعداد دیدگاه‌ها: 6

  1. راوی این متن رو نمیشناسم ولی گزارشش سراسر کذب و وارونه دادن واقعیت بود..رانندگان قطرویه هیچوقت نگفتن کل بار برای اونها باشه ولی به دلیل اینکه کارخونه فولاد در مجاورت قطرویه واقع شده و با وجود خسارت های گسترده زیست محیطی بر روی مزارع و شهر قطرویه هیچ حق آلایندگی هم بهشون تعلق نمی گیره و از طرفی در سایر مزایای فولاد هم به دلیل تبیعض و دست های پشت پرده مزایا رو عمدتا غیربومی ها گرفتن خواستار این شدن به نسبت درصد بیشتری بار گیرشون بیاد و در اولویت باشن که خواسته منطقی هست…از طرفی در داخل بخش مشکان چند کارخانه دیگر هم هست و اونها میتونستن از کارخانه های خودشون بار بزنن ولی چون اینجا مزیتش بیشتر بوده همه برای بار فولاد طمع کردن…

    1. عجب آدمهای عقب افتاده هستند ووحشی انگار مال پدرشون را خورده بودند

      1. وقتی نمیدونید چه خبر بوده قضاوت نکنید جناب
        اگه بعد حادثه هم سنگی زده شده از داغ دل مردم قطرو بوده سه تا جوون قطرو رو به فجیع ترین حالت ممکن کشته شدن کی جواب خانواده های این ها رو میده؟ همه ما مردم قطرو عزادار این عزیزانیم دورا دور هم که می‌شناختیم شون آدم های محترم و درستی بودن…

  2. بنام حضرت دوست که هست ونیست در ید قدرت اوست
    با سلام وعرض ادب و تسلیت به ایثارگران عرصه حمل ونقل کشور بمناسبت حوادث ناگوار در فولاد غدیر نیریز
    یاران متأسفانه در روز دوشنبه واقعه‌ی در فولاد غدیر نیریز رخ داد که طبق اطلاعات رسیده تا کنون چهار همکار فوت و تعدادی مجروح بجا گذاشته است ما بنا به احساس دین نسبت به این اب وخاک واین قشر مظلوم و ایثارگر آنرا مورد برسی و واکاوی قرار میدهیم تا شاید آندسته از مسئولین بی مسئولیت از خواب غفلت بیدار گردند تا دیگر شاهد اینگونه حوادث نباشیم واندر مظلومیت این قشر همان بس که این حادثه دلخراش تا کنون به غیر از گروههای رانندگان هیچ جا منعکس نشده است آقایان فکر میکنید با پاک کردن صورت مسئله آن مسئله حل میشود این حادثه صرفا بخاطر پدیده شوم بومی گرائی رخ داده است وقتی بعضی از مسئولین در جهت منافع یک مشت دلال زالو صفت چرخه عرضه و تقاضا را در عرصه حمل ونقل با حذف اسقاط بهم میزنند و بزرگترین ضرر وزیان را در وحله اول به منافع ملی کشور و محیط زیست وارد میکنند و باعث هدر رفتن سوخت این سرمایه ملی میشوند وقتی که رانندگان بعلت ازدیاد ناوگان و کمبود بار مجبور به حمل یکسره میشوند وقتی که رانندگان با وامهای با اقساط صد میلیونی به بالا و درامد های ریالی ومخارج دلاری بدون نظارت دستگاههای نظارتی و اجرائی کشور مواجهه هستند وقت بعضی از مسئولین با ترک فعل راه اندازی درگاه ملی اعلام بار کشوری بصورت متمرکز از مرکز کشور یک سری بازارگاه خلاف بی ضابطه که حتی مبادرت به اعلام بارهای قاچاق مثل ترابر نت میکنندوقتی که بعضی از شرکتهای حمل و نقلی نیمی از دسترنج رانندگان را چپاول میکنندبه این پدیده شوم بومی گرائی دامن میزنند وقتی سامانه پاک برای پرداخت آنلاین کرایه پس از سالها وعده ووعید راه اندازی نمشود ورانندگان گاهن باید ماهها درگیر نقد کردن کرایه ها حمل خود باشند و قتی که بعضی از تشکلها ی حمل و نقلی وبعضی از مسئولین استانی منافع ملی کشور رافدای منافع قومی قبیله ای واستانی خود میکنند وقتی که سالهاست مسئولین راه وترابری کشور اعلام خطر فعالین صنفی و دلسوختگان این اب وخاک را دراین رابطه شنوا نبوده و نیستند ما روز بروز با افزایش این حوادث ناگوارروبرو خواهیم بود ولی ما باز امیدواریم دلسوختگان این اب وخاک در دستگاههای اجرایی و امنیتی و انتظامی کشور با ورود به این مسئله که خود یکی از مسائل تجزیه طلبی وانحصار گری میباشد ورود کرده و آنرا به سرانجامی مطلوب برسانند ودر اخر با درخواست از قادر مطلق برای آمرزش فوت شدگان وطلب صبر برای بازماندگان و ارزوی سلامتی مجروحان این حادثه
    مطالبه گران حمل ونقل کشور

  3. مگه کشور قانون نداره بیجا میکنن سنگ میزنن همه جای دنیا سیستم حرف اول میزنه اینجا زور تو همه صنف ها هم هست اگر یک بار کسایی که راه میبندن و سنگ میزنن به سیخ بکشن دیگه کسی از این ..وه خوریا نمیکنه

    1. قانون کشور رو بیخیال شما کمی انصاف داشته باشید
      چرا فراموش کردید سه تا جوون قطرویه رو به فجیع ترین حالت ممکن کشتن…اگه سنگی زده شده از داغ دل مردم قطرویه بوده
      و همه راننده هایی که شاهد بودن اذهان کردن مقصر اصلی طرفایی بودن که جوون های قطرویی رو زیر گرفتن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *