در حالی که گزارشها حاکی از کمبود بلیت اتوبوس برای سفرهای بینشهری است، مدیرکل دفتر حملونقل مسافر سازمان راهداری تاکید دارد که تاکنون گزارشی از کمبود اتوبوس اعلام نشده است. با این حال او اذعان دارد که در روزهای منتهی به اربعین کمبود اتوبوس خواهیم داشت و از مردم میخواهد از سفرهای غیرضروری اجتناب کنند. او در همین حال از بدعهدی طرف عراقی در جابهجایی مسافران اربعین خبر داد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری ترابران، با وجود اینکه مردم و رانندگان اتوبوسها از کمبود بلیت اتوبوس همزمان با شروع پیادهرویهای اربعین خبر میدهند، اما داریوش باقرجوان، مدیرکل دفتر حملونقل مسافر سازمان راهداری اعلام کرد که کمبود بلیت اتوبوس در کشور وجود ندارد.
او به ترابران گفت: «در مسیرهای اربعین که مشکل کمبود نداریم و الحمدالله به تعداد کافی سرویس فوقالعاده هم دایر شده است که عزیزان عازم اربعین میتوانند استفاده و به سمت مرزها حرکت کنند.»
او در ادامه درباره کمبود بلیت اتوبوس برای سفرهای داخلی نیز گفت: «تا امروز برای مسیرهای داخل کشور مورد خاصی از کمبود بلیت گزارش نشده است، منتهی هرچه به ایام بازگشت زائران نزدیک میشویم به تدریج ناگزیریم تعداد بیشتری از سرویسها را به مسیرهای اربعین اختصاص دهیم. بنابراین یقینا در آن ایام خاص که شامل دو روز قبل از اربعین، روز اربعین و دو روز بعد از اربعین میشود اتوبوس برای سفرهای داخلی کم خواهد شد و مسافران عزیز باید دقت داشته باشند که میتوانند فقط برای سفرهای اجتنابناپذیر از ناوگان حملونقل جادهای انتظار داشته باشند.»
باقرجوان تاکید کرد: «در ایام اربعین کار پیچیده خواهد بود و در حوزه مسافری درون کشور احتمال دارد که ظرفیتهای ما محدودتر شود.»
مدیرکل دفتر حملونقل مسافر سازمان راهداری در واکنش به درخواست ستاد اربعین و پلیس از مردم برای استفاده از خودروی شخصی برای رسیدن به مرزها نیز گفت: «برای اربعین مشکلی از نظر تعداد اتوبوس وجود ندارد اما اینکه چرا ستاد اربعین و پلیس از مردم خواستند که خودشان با خودروی شخصی سفر کنند بحث کلی است که ظرفیتهای ناوگان شخصی هم به کمک بیاید. اکنون حدود ۷۵ درصد از زائران اربعین با ناوگان شخصی سفر میکنند اما این به آن معنی نیست که اگر زائری برای خرید بلیت اتوبوس به پایانه مراجعه کرد، بلیت پیدا نکند.»
اجاره ۱۶ دستگاه اتوبوس از ترکیه در ایام اربعین
او در پاسخ به این سوال که آیا امسال هم مانند سال گذشته اتوبوس استجارهای اربعین از کشورهای دیگر هم داشتیم نیز گفت: «تعدادی اتوبوس از طریق دفتر ترانزیت و پایانههای مرزی ناوگان عراقی برای کمک آمدند که البته طرف عراقی بدعهدی کرده و در سرویسهای بازگشت اجاره ورود با مسافر را نمیدهد. قرار بود که این ناوگان بتوانند از ایران زائر ببرند تا نجف و در بازگشت هم زائران را برگردانند اما ظاهرا سفر بازگشت کنسل شده و بعضا ناوگانی هم که با مسافر به مرزها مراجعه میکنند تا وارد عراق شوند یک مقدار با سختی مواجه میشوند و طرف عراقی سختگیرانه عمل میکند.»
باقرجوان اضافه کرد: «برخی از شرکتهای حملونقل هم برای اجاره اتوبوس برای اربعین با طرفهای خارجی وارد مذاکره و قرارداد شدهاند ولی تعداد آنها خیلی ناچیز است و عدد خیلی زیادی نیست. مثلاً از ترکیه اتوبوس اجارهای داشتیم که حدود ۱۶ اتوبوس توسط شرکتهای استانهای آذربایجان غربی اجاره شدهاند و در حال جابهجایی مسافران اربعین هستند. آمار دقیق اتوبوسهای اجارهای نیز بعد از اربعین اعلام خواهد شد.»
سالیانه ۵ هزار دستگاه اتوبوس باید وارد چرخه حملونقل شود
او در ادامه با اشاره به بحران کمبود اتوبوس در کشور تاکید کرد که باید سالانه حدود ۵ هزار اتوبوس وارد چرخه ناوگان حملونقل مسافری شود تا کمبود اتوبوسهای کشور جبران شود.
مدیرکل دفتر حملونقل مسافر سازمان راهداری تاکید کرد که متولی این امر وزارت صمت است؛ چه قرار بر استفاده از تولید داخل باشد چه قرار بر واردات اتوبوس از کشورهای دیگر باشد.