دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان واگن شرکتهای داخلی از یک اتفاق عجیب در توزیع ناعادلانه ارز در کشور افشاگری میکند و میگوید یک شرکت شیرینیسازی در کشور ارز بیشتری از صنایع ریلی دریافت میکند!
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری ترابران، در شرایطی که صنعت ریلی بهعنوان صنعت پیشران کشور شناخته میشود و حمایت از این صنعت ورد زبان مسئولان در دولتهای مختلف بوده است اما مقایسه سهمیه ارز که به آن تعلق میگیرد در مقایسه با صنایع دیگر نشان میدهد حمایتها فقط زبانی است و در عمل اقدامی نمیشود.
بر اساس آمار و اطلاعات منتشر شده ارزی که صنایع ریلی، اعم از مترو، راهآهن، تولیدکنندههای ناوگان و تعمیر و نگهداری دریافت میکنند تنها به اندازه ۲ درصد از ارزی است که صنعت خودروسازی از دولت میگیرد!
حتی وضعیت از این اسفبارتر است و ارزی که یک کارخانه بیسکویتسازی از دولت دریافت میکند هم از ارز اختصاص یافته به صنایع ریلی بیشتر است!
رحمتالله پوربابایی، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان واگن شرکتهای داخلی یکی از افرادی است که بر این آمار صحه میگذارد و ازعدم تخصیص مناسب ارز به صنعت ریلی شاکی است. او به ترابران میگوید: «به جرئت میتوان گفت در سال ۱۴۰۲ به صنعت ریلی کمتر از ۱۳۰ میلیون دلار ارز اختصاص دادهاند. این ارز اختصاص داده شده به مترو، راهآهن، تولیدکنندههای ناوگان و تعمیر و نگهداری است.»
او یادآور میشود: «جای تاسف بسیار دارد که مسئولان دائم شعار حمایت از صنایع ریلی میدهند و میگویند صنعت ریلی باید توسعه یابد چون صنعت سبز و پاک است و در مصرف سوخت صرفهجویی میشود اما به عمل که میرسد به گونهای دیگر رفتار میکنند.»
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان واگن شرکتهای داخلی در ادامه به ارائه آماری از ارز تخصیص یافته به صنایع مختلف میپردازد و میگوید: «مروری بر آمار ارزی که در سال ۱۴۰۲ به صنایع مختلف تعلق گرفته جالب است. صنعت خودروسازی ۱۳ میلیارد دلار ارز گرفته است یعنی راهآهن نسبت به صنعت خودروسازی کمتر از یک درصد ارز گرفته است! اکنون که انتقادها زیاد شده و فشار وارد کردهایم قرار است آن را به ۲۵۰ میلیون دلار افزایش دهند. این را مقایسه کنید با ارزی که صنعت خودرو در کشور میگیرد.»
پوربابایی یادآور میشود: «این در حالی است که سالی ۳ تا ۴ میلیارد دلار سوبسید خرید بنزین و گازوئیل میدهیم و این غیر از سوبسید داخلی است. همچنین کشتار جادهای ما اندازه یک شهر ۲۰ هزار نفری است. با این شرایط باید پرسید چرا دولت به صنعت ریلی کمک نمیکند و حقش را نمیدهد؟ این در حالی است که مصرف سوخت در صنعت ریلی یک هفتم جاده است و همه هم میدانند اما متاسفانه کسی توجه نمیکند.»
او به بیان یک نمونه دیگر از توزیع ناعادلانه ارز به صنایع مختلف میپردازد و میگوید: «یک نمونه دیگر از تخصیص ناعادلانه ارز در کشور ارزی است که مثلاً یک شرکت شیرینیسازی میگیرد. دولت به یک شرکت شیرینیسازی که فقط کار بازرگانی میکند و شاید آنقدر هم در صادرات و مسائل ملی نقش نداشته باشد ۲۵۰ میلیون دلار ارز داده است!»
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان واگن شرکتهای داخلی با بیان این مطلب میپرسد: «چطور دولت به صنعت ریلی معادل یک شرکت شیرینیسازی هم ارز نمیدهند؟ این چه توزیع نامناسب ارز است که توسط وزارت صمت انجام میشود؟»
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان واگن شرکتهای داخلی سپس از دولت مسعود پزشکیان خواست در توزیع عادلانه ارز به صنایع مختلف و همچنین تخصیص ارز به صنعت ریلی کشور توجه جدی داشته باشد.