قیمت جدید بلیت اتوبوسهای اربعین صدای فعالان صنفی حوزه حملونقل مسافری کشور را درآورده است؛ از قیمت مصوب شده رضایت ندارند و معتقدند این رقمها عادلانه نیست و با توجه به تورمی که در کشور وجود دارد نمیتواند صرفه اقتصادی داشته باشد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری ترابران، نرخ مصوب بلیت جابهجایی زائران اربعین حسینی تا پایانههای مرزی در حالی اعلام شد که رانندگان و مالکان اتوبوس از این رقم رضایت ندارند. قیمت بلیتها از ۵۰۰ هزار تومان شروع میشود و بالاترین قیمت مربوط به اتوبوس VIP به مقصد مرز چذابه است که ۹۹۰ هزار تومان تعیین شده است.
رقم تعیین شده به صرفه نیست
احمدرضا عامری، رئیس اتحادیه شرکتهای تعاونی مسافربری از قیمت تعیین شده برای بلیت اتوبوس اربعین رضایت ندارد. او در گفتوگو با ترابران میگوید: «قیمت بلیتی که اکنون برای اتوبوسهای اربعین اعلام شده برای مسیر یک سر خالی است. بنابراین با این شرایط این رقم برای رانندگان و مالکان اتوبوس به صرفه و مناسب نیست.»
عامری با اشاره به افزایش قیمت کالاها طی یک سال گذشته یادآور میشود: «سال گذشته قیمت بلیت اتوبوس اربعین حدود ۸۰۰ هزار تومان بود و امسال این رقم به یک میلیون تومان هم نرسیده است! این در حالی است که تورم امسال با سال گذشته قابل مقایسه نیست. حتی اخیراً آقای مخبر هم به تورم و بالا بودن قیمتها اعتراف کردند و چند روز پیش هم آقای رئیسجمهور بر این مسئله صحه گذاشتند. بنابراین قیمتهایی که برای بلیت اتوبوس اربعین تعیین شده راضیکننده نیست.»
رئیس اتحادیه شرکتهای تعاونی مسافربری تاکید میکند: «ما درخواست داریم که دولتمردان جدید مقداری به فکر حملونقل هم باشند. حملونقل در سالهای گذشته آسیبهای زیادی دیده است و نباید اجازه داد وضعیت از این بدتر و ضعیفتر شود و تعداد افراد بیشتری از این شغل کنار بروند.»
عامری با تاکید بر اینکه باید حداقل امکانات برای جابهجایی هممیهنان در سطح ایران و اربعین حسینی فراهم شود میگوید: «اگر مسئولان اندکی عاقلانهتر تصمیم بگیرند این مشکلات به وجود نمیآید. باید توجه کرد که اتوبوسهایی که برای اربعین مسافر میبرند از آن سمت خالی باز میگردند و مسافری ندارند بنابراین این قیمت برای آنان صرفه اقتصادی ندارد. هرچند رانندگان ما عاشق امام حسین هستند و چارهای جز کنار آمدن با این رقم ندارند.»
اتوبوس عراقی با کیفیت پایین و بلیت گران
عباس فشارکی، مدیرعامل شرکت مسافربری عدل اصفهان نیز به شدت از قیمتهای تعیین شده برای بلیت اتوبوس اربعین شاکی است و میپرسد: «چرا باید بلیت اتوبوس ۵۵ نفره عراقی، اصفهان – نجف ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان باشد اما قیمت بلیت اتوبوس VIP ایرانی اصفهان – نجف ۶۰۰ هزار تومان؟!»
او در گفتوگو با ترابران اظهار میکند: «قیمت بلیت اتوبوس اربعین در سال گذشته حدود ۸۰۰ هزار تومان بود که برای رانندگان چندان به صرفه نبود و در نهایت هم مسئولان مجبور شدند از ترکیه اتوبوس اجاره کنند و به آنان مبلغ بالایی بپردازند. الان هم رقمی که برای بلیت اتوبوس اربعین تعیین کردهاند برای رانندگان و مالکان اتوبوس به صرفه نیست.»
فشارکی با اشاره به هزینه بالای تعمیر و نگهداری اتوبوسها یادآور میشود: «اکنون یک رادیاتور استوک برای اتوبوس 80 میلیون تومان قیمت دارد و قیمت مدل اصلی آن ۱۷۰ میلیون است. هر زمان هم دلار بالا رود قیمتها افزایش مییابد. با این شرایط معلوم است که قیمتهای تعیین شده برای صاحبان اتوبوس به صرفه نیست و برای همین اتوبوسها جذب شرکتهای اقماری شدند و ناوگان حملونقل کشور با کمبود اتوبوس مواجه است.»
او میگوید: «در طول سال برای مهران بلیت اتوبوس وجود ندارد مگر اینکه گروهی بخواهند دربست بروند که رقم کرایه دربستی اتوبوس بین ۲۰ تا ۲۲ میلیون تومان است که میشد نفری ۸۵۰ میلیون تومان به صورت معمول میشد. اتوبوس از آن طرف هم از کرمانشاه یا دزفول مسافر میزد و بازمیگشت اما در ایام اربعین باید خالی برگردد و خبری از مسافر برگشت نیست. پس باید قیمتی تعیین میشد که برای آنان صرفه اقتصادی داشته باشد. آن هم در این هوای گرم که دمای هوا به ۶۰ درجه میرسد!»
مدیرعامل شرکت مسافربری عدل اصفهان با بیان اینکه پارسال قیمت بلیت اتوبوس اربعین ۸۰۰ هزار تومان بود قرار بود امسال حداقل ۴۰ درصد افزایش پیدا کند میگوید: «قرار بود قیمت بلیت اتوبوس امسال حداقل یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان شود که اگر این رقم را تصویب میکردند نیاز نبود دنبال ماشین عراقی بدوند. با این رقم مسافران هم راضی بودند و استقبال میکردند چون معتقد بودند قیمت معقولی است.»
فشارکی سپس با انتقاد از قیمت بلیت اتوبوسهای ۵۵ نفره عراقی گفت: «الان قیمت بلیت اتوبوس عراقی ۵۵ نفره از اصفهان به نجف و همچنین تهران به نجف را ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر اعلام کردهاند! این در حالی است که قیمت بلیت اتوبوس ۴۴ نفره اصفهان مهران و تهران مهران ۶۵۰ هزار تومان است. این رقم را با قیمت بلیت اتوبوس عراقی مقایسه کنید.»
مسافر در اتوبوس عراقی تکریم میشود
او میافزاید: «عراقیها اعلام کردهاند که هر صندلی اتوبوس ۵۵ نفره را ۶۵ دینار میفروشد! باید از مسئولان پرسید که چرا همیشه همه چیز برای برای همسایه میخواهند؟ اتوبوس VIP ما که ۲۵ نفر ظرفیت دارد باید با ۹۰۰ هزار تومان مسافر ببرد آن وقت اتوبوس ۵۵ نفر عراقی که مسافر مانند مرغ باید در اتوبوس بنشیند و وقتی لب مرز پیاده میشود بدنشان خشک شده است باید ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان از هر نفر بگیرد؟! مسافران در اتوبوسهای ما وقتی لب مرز پیاده میشوند انگار از اتاق خوابشان بیرون آمدهاند. یعنی آنقدر راحت به مرز میرسدند و اذیت نمیشوند.»
فشارکی با تاکید بر اینکه این وضعیت اصلا قابل قبول نیست، خاطرنشان میکند: «اگر بلیت اتوبوس همان یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان که توافق شده بود تصویب میشد هم مسافران راضی بودند و استقبال میکردند و هم برای صاحبان اتوبوس معقول بود اما معلوم نیست چرا عقبنشینی کردند و قیمتها برگرداندند. الان هم باید دنبال اتوبوس بدوند.»